breaking news Νέο

Ετοιμάζονται μπλόκα, το νου τους οι οδηγοί!

Ετοιμάζονται μπλόκα, το νου τους οι οδηγοί!

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες όλης της χώρας, οι οποίοι από τις 28 Ιανουαρίου βρίσκονται στο δρόμο και έχουν στήσει μπλόκα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Ταυτόχρονα, επιμένουν στο αίτημά τους για τετραμερή συνάντηση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών και Εργασίας.

Και αυτό, γιατί αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Αγροτών, στη συνάντηση που είχε τον περασμένο Δεκέμβριο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, δεν μπόρεσε να δώσει ολοκληρωμένες λύσεις, αφού - όπως είπε - πολλά από τα θέματα που είχαν τεθεί, δεν είναι αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα. Και ως εκ τούτου, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Αγροτών θέτει ως αίτημα, τώρα, την τετραμερή συνάντηση, προκειμένου να τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος και να καταστεί δυνατό να συζητηθούν εκτενώς. Μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν υπάρχει θετική ανταπόκριση στο αίτημα από την κυβέρνηση, η οποία και υπεκφεύγει, οπότε και οι αγρότες δεν έχουν άλλη λύση, όπως λένε, από το να βγουν στους δρόμους.

«Είναι η μόνη λύση, για να πετύχουμε ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας για επιβίωση», ανέφερε ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι θα υπάρξει συντονισμένη δράση σ' όλα τα μπλόκα, που έχουν στηθεί σε κομβικά σημεία της χώρας. «Έτσι κι εμείς το Σάββατο θα βγάλουμε τρακτέρ στον κόμβο της Κουλούρας, ακόμα περισσότερα, ενώ επίσης θα υπάρξει και συμβολικός αποκλεισμός στο σημείο, επί της Εγνατίας οδού, στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Βέροιας, κάτι που συνέβη και την Τρίτη».

Όσοι λοιπόν αύριο Σάββατο πρόκειται να κινηθούν επί της Εγνατίας Οδού, ας έχουν το νου τους και υπομονή βέβαια…


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής