breaking news Νέο

Δ.Σ. Βέροιας: Μέχρι τέλη του έτους η δεύτερη «φουρνιά» εργαζομένων στα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας

Δ.Σ. Βέροιας: Μέχρι τέλη του έτους η δεύτερη «φουρνιά» εργαζομένων στα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, με τους κ. κ. Τέτο Θεόδωρο και Λυκοστράτη Βασίλη να είναι απόντες, ευρισκόμενοι στην Αθήνα ο πρώτος και στην Κύπρο ο δεύτερος, σύμφωνα με ενημέρωση του δημάρχου.

Στις τοποθετήσεις του ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης ανέφερε ότι «έως το τέλος του χρόνου περιμένουμε τη δεύτερη «φουρνιά» στο Δήμο μας πάνω στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς απασχόλησης, όπως και άλλοι 34 Δήμοι», ενώ για την ολοκλήρωση της 1ης φάσης του προγράμματος Κοινωφελούς απασχόλησης, σημείωσε ότι «οι εργαζόμενοι απέδωσαν τα μέγιστα και συνέβαλαν σε σημαντικές εργασίες, τους οποίους και ευχαριστούμε για την προσφορά τους».

Τόσο ο κ. Μπέκης, όσο και ο κ. Μελιόπουλος, έθιξαν προ ημερησίας διάταξης το θέμα της κατάργησης του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τις εβδομαδιαίες εφημερίδες του τοπικού τύπου (που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 9 Αυγούστου), ζητώντας να εκδοθεί ψήφισμα από το σώμα, που θα εκφράζει τη διαμαρτυρία και την ανάκληση της απόφασης. Μάλιστα, ο κ. Κούτρας για το ίδιο θέμα έκρινε «τεράστιο πλήγμα για την επιβίωση των εβδομαδιαίων εφημερίδων του τοπικού τύπου», που - όπως επεσήμανε - προς το παρόν τη γλυτώνουν οι εφημερίδες ημερήσιας κυκλοφορίας, αλλά έως το τέλος του χρόνου η απόφαση αυτή θα τις αγκαλιάσει. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ζήτησε να συνταχθεί ένα κείμενο διαμαρτυρίας.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Μελιόπουλος επανήλθε στο ζήτημα της σχολικής στέγης, ρωτώντας ποιά προβλήματα υπάρχουν σε σχολεία του Δήμου και τι έκανε η Δημοτική Αρχή, όπως και για το Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Βαρβάρας για το οποίο έγινε ερώτηση και στη Βουλή. Ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στο πόσιμο νερό, ζητώντας να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή, ώστε σταδιακά - όπως είπε - να υπάρξει αποκατάσταση του πεπαλαιωμένου τμήματός του (αμιαντοσωλήνες). Απαντώντας ο κ. Σοφιανίδης είπε ότι «έχουν γίνει παρεμβάσεις σε 20 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και 8 ως 10 Γυμνάσια, ενώ θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις, όπου ζητηθεί».

Για την ασφάλεια των μαθητών έκανε λόγο ο Γιώργος Κάκαρης, ρωτώντας αν έχει κάνει καμία διάβαση η Δημοτική Αρχή και εάν ναι, ποιά είναι, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των κάδων, λέγοντας πως οι μισοί βρωμάνε και υπάρχει σαπίλα, σημειώνοντας μάλιστα για τη Δημοτική Αρχή πως πρόκειται για «Δημοτική Αρχή μηδενικής αντίληψης».

Όπως έκανε γνωστό από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος, έγινε ασφαλτόστρωση και σύνδεση της περιοχής «Γιοτζαλίκια» με τη Βέροια, ενώ ανέφερε πως το επόμενο τεχνικό πρόγραμμα «είναι να ολοκληρώσουμε το συγκρότημα που θα συνδέει τα «Γιοτζαλίκια» με τη Βικέλα. Έχουμε προβεί σε διάνοιξη του δρόμου, το μελετούμε και του χρόνου πιστεύω να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη σύνδεση».

Αναφορικά με τις λακκούβες στον Τρίλοφο, ο κ. Σιδηρόπουλος ανέφερε ότι αυτές κλείστηκαν, ενώ σ' ό,τι αφορά στη γέφυρα Θερμοπυλών - όπως είπε ο ίδιος - έδωσε εντολή σε εργολάβο να υπάρξει αποκατάσταση στο πρόβλημα που έχει προκύψει εκεί (ύστερα και από ένα συμβάν με το πέσιμο μιας γυναίκας σ' αυτήν).

Απαντώντας ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης προς το Γιώργο Κάκαρη για τους κάδους, σημείωσε ότι «η όσφρηση και η όραση του κ. Κάκαρη έχει αλλάξει. Βλέπει και μυρίζει πράγματα, που δεν έβλεπε το 2015 και 2016, αλλά βλέπει το 2017. Βέβαια όλοι κρινόμαστε».

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής