breaking news Νέο

Γ. Μελιόπουλος και Γ. Τσεχελίδης παρουσίασαν τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενόψει εκλογών

Γ. Μελιόπουλος και Γ. Τσεχελίδης παρουσίασαν τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενόψει εκλογών

Τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, εν όψει των επερχόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Μαϊου, παρουσίασαν σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, στη SALA του Πολυχώρου της «ΕΛΙΑΣ», ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Γιώργος Μελιόπουλος και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Τσεχελίδης. Τους δύο ομιλητές προλόγισε ο Νίκος Μαργαρίτης, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Βέροιας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «η μάχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι εξαιρετικά σημαντική».

 

Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας

Στην ομιλία του ο Γιώργος Μελιόπουλος, αφού πρώτα ευχήθηκε «καλή χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλες και όλους, που ζουν και εργάζονται στην πόλη και στα χωριά του Δήμου μας», έφερε ευθύς αμέσως στην αναφορά του τη Βενεζουέλα. «Ως Λαϊκή Συσπείρωση, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Βενεζουέλας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ανοιχτή επέμβαση των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και δηλώνουμε την ολόπλευρη συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, που αυτές τις ημέρες βρίσκονται για άλλη μια φορά στους δρόμους», είπε μέσα σε χειροκροτήματα.

 

«Με ισχυρότερα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές, μόνο κερδισμένος θα βγει ο λαός μας»

Ο Γιώργος Μελιόπουλος χαρακτήρισε ως συνέχεια των αγώνων που προανέφερε τις εκλογές του Μαϊου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (δημοτικές και περιφερειακές), τις ευρωεκλογές, αλλά και τις βουλευτικές εκλογές– όπως είπε – λίγο πριν ή λίγο μετά.

«Όλες αυτές οι εκλογικές αναμετρήσεις αντικειμενικά αποτελούν μια ενιαία πολιτική μάχη. Συνέχεια της καθημερινής πάλης στους χώρους δουλειάς, τις σχολές, τις γειτονιές για τα εργατικά – λαϊκά προβλήματα. Και ως τέτοια πρέπει να τη δώσουμε», σημείωσε, τονίζοντας πως «ο στόχος μας δεν μπορεί παρά να είναι ένας και ίδιος, σε όλες τις εκλογές. Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ στο Δήμο Βέροιας, στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, στην Ευρωβουλή και στη Βουλή. Γιατί με ισχυρότερα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές, μόνο κερδισμένος θα βγει ο λαός μας».

 

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ο Γιώργος Μελιόπουλος, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων με το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, μαζί με τους ΑΝΕΛ μέχρι πριν λίγο καιρό, υπογράμμισε πως προχώρησε στην υλοποίηση του σχεδιασμού του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για την ένταξη χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στη βορειοατλαντική συμμαχία, ενώ, όπως είπε, «γιορτάζουν αυτά τα γενέθλια, φτιάχνοντας προεκλογικές φιέστες, προσπαθώντας να μας παραπλανήσουν ότι τάχα δεν συνεχίζουν στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τους προηγούμενους».

Επεσήμανε, δε, «πως ένα τμήμα της ίδιας αντιδραστικής αντιλαϊκής πολιτικής είναι και μια σειρά αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και μεταρρυθμίσεων, που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, μετατρέποντας δήμους και περιφέρειες σε μακρύ χέρι του κράτους. Και φυσικά αυτές οι αλλαγές στηρίχθηκαν και από τους εκπροσώπους τους στο Δήμο Βέροιας».

 

«Συνέχεια της προηγούμενης η σημερινή δημοτική αρχή»...

Περνώντας στη σημερινή δημοτική αρχή της Βέροιας, της παράταξης «Δράση με γνώση» με δήμαρχο τον κ. Βοργιαζίδη, ανέφερε πως «συνέχισε το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής με δήμαρχο την κ. Ουσουλτζόγλου. Συναίνεσαν και εφάρμοσαν στο Δήμο Βέροιας όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» - όπως μεγάλο μέρος των ελλείψεων αναπληρώνεται με κάθε μορφής ελαστική εργασία, όλο σχεδόν το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου εκτελείται και από εργολάβους, κλείσιμο παιδικών σταθμών και συγχωνεύσεις κλπ».

 

...«και άξιοι συμπαραστάτες οι υπόλοιπες παρατάξεις, πλην της «ΛΣ»

Ο Γιώργος Μελιόπουλος δεν άφησε στο... απυρόβλητο και τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δήμου, τις οποίες χαρακτήρισε «άξιους συμπαραστάτες της Δημοτικής αρχής», πλην της «ΛΣ».

Παράλληλα, υπενθύμισε πως η «ΛΣ» έκανε μία σημαντική προσπάθεια – με ένα μόνο δημοτικό σύμβουλο – όλο το προηγούμενο διάστημα, «για να αναδείξει προβλήματα, που δυσκολεύουν τη ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών και να διεκδικήσει λύσεις για αυτά, όπως, πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών, κατάργηση των τροφείων των παιδικών σταθμών, προβολή ζητημάτων αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, κλπ.».

 

Οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο Γιώργος Μελιόπουλος κατόπιν παρουσίασε και τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οι οποίες – όπως τόνισε – στηρίζονται σε μια βασική αρχή : «να ζούμε σε ανθρώπινες πόλεις και χωριά, να έχουμε δουλειά με δικαιώματα και ζωή, όπως αξίζει στην εποχή μας και στις αστείρευτες δυνατότητες του λαού μας και της πατρίδας μας, να παράγει πλούτο, που δεν θα καταλήγει στις τσέπες των άλλων».

Μεταξύ των θέσεων αυτών είναι :

• Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου (Καλλικράτης – Κλεισθένης) στην τοπική αυτοδιοίκηση.

• Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της ανταπόδοσης σε υπηρεσίες και αρμοδιότητες δήμων.

• Κανένα σπίτι ή άλλο περιουσιακό στοιχείο φτωχών και ανέργων νοικοκυριών σε πλειστηριασμό για οφειλές στους Δήμους».

• Μονιμοποίηση των ήδη συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Πλήρης διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στους δήμους.

• Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες κτιριακές και κοινωνικές υποδομές, που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών, το οδικό δίκτυο, το δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης, της καθαριότητας κλπ.

• Επαρκής στελέχωση της λειτουργίας των υπηρεσιών των δομών των Δήμων, με εργαζόμενους όλων των αναγκαίων επιστημονικών και άλλων ειδικοτήτων με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

• Αξιοπρεπείς και επαρκείς ελεύθεροι χώροι στην πόλη και τα χωριά του δήμου για άθληση, αναψυχή.

 

Γ. Τσεχελίδης : «Ναι στην ανάπτυξη, σε μια ανάπτυξη όμως που θα ωφελήσει το λαό»

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Τσεχελίδης, αφού καλωσόρισε με τη σειρά του το κοινό και ευχήθηκε καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους, ευχήθηκε το 2019 να αποτελέσει χρονιά ισχυροποίησης του ΚΚΕ.

Ο ίδιος επεσήμανε την πολιτική σήψη, που επικράτησε μέσα στη δεκαετία της κρίσης, η οποία και έφερε την πλήρη απώλεια των λαϊκών δικαιωμάτων, ζήτησε απ' όλους και ιδιαίτερα από τους νέους να μη συμβιβαστούν με την υπάρχουσα κατάσταση, μπαίνοντας στην εκλογική μάχη.

Ο κ. Τσεχελίδης σημείωσε πως δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε όλα τα κόμματα, που εκφράζουν την αστική τάξη και τα άλλα αστικά κόμματα γνωρίζουν πολύ καλά ότι, για να στηθεί και να «περπατήσει» το παραμύθι των ψευδεπίγραφων διαφορών μεταξύ τους, θα πρέπει να κρύβονται ή να υποβαθμίζονται οι πλευρές εκείνες, που αποκαλύπτουν τη στρατηγική τους σύμπλευση. Να κρύψουν το γεγονός ότι όλα τα αστικά κόμματα έχουν τον ίδιο Θεό».

Αναφερόμενος ο κ. Τσεχελίδης στη «συμφωνία των Πρεσπών», είπε ότι αυτή έδειξε τα μεγάλα συμφέροντα που οδήγησαν σε κάτι τέτοιο, που είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, αλλά και της ισχυρής αστικής τάξης της χώρας.

Τέλος, ο ίδιος μιλώντας για τα μεγάλα κονδύλια, που διαχειρίζονται οι περιφέρειες, στάθηκε στην περιβόητη ανάπτυξη την οποία ευαγγελίζονται, πλην όμως – όπως επεσήμανε – δεν προορίζεται για τα λαϊκά στρώματα. Συγκρίνοντας παροχές σε ευνοούμενους, σε αντίθεση με το λαό, πέρασε σε ελλείψεις σε σχολεία και νοσοκομεία, σε οδικά δίκτυα, στη σκληρή πολιτική απέναντι στους αγρότες, που καταλήγουν αγωνιζόμενοι στα «αγροτοδικεία», ενώ έθεσε και πάλι ως ζητούμενο : «Ναι στην ανάπτυξη, σε μια ανάπτυξη όμως που θα ωφελήσει το λαό».

 

-Του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής