breaking news Νέο

Αντ. Καγκελίδης : «Ο αγώνας κατά της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών μόλις τώρα αρχίζει...»

Αντ. Καγκελίδης : «Ο αγώνας κατά της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών μόλις τώρα αρχίζει...»

Από τη στιγμή που υπογράφτηκε από την ελληνική κυβέρνηση η «συμφωνία των Πρεσπών», βγαίνουν κάθε λογής οργανώσεις, που εκφράζουν τον αλυτρωτισμό τους και προβάλουν ανύπαρκτες αξιώσεις σε βάρος της Ελλάδος. Μεταξύ αυτών και ο σλαβόφωνος φορέας «Ουράνιο Τόξο», που το τελευταίο διάστημα επιδεικνύει έντονη δραστηριότητα επ' αυτού. Μετά το προ ημερών αίτημα να ζητήσει «συγγνώμη» η Ελλάδα για τα εγκλήματα σε βάρος του «μακεδονικού λαού», την Τετάρτη το «Ουράνιο Τόξο» ξαναχτύπησε και υποστηρίζοντας την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στη χώρα μας, ζήτησε να μοιραστεί στα σχολεία το «Μακεδονικό» αναγνωστικό. Μάλιστα, με ανάρτησή τους στο Facebook τα μέλη του «Ουράνιου Τόξου» αναφέρουν :

«Αυτό να το μοιράσουν στα Γυμνάσια, Λύκεια, ακόμα και στις πανεπιστημιακές σχολές. Να κάνουν συζητήσεις, να καλέσουν δημοκράτες συμπολίτες και μέλη της εθνικής μακεδονικής μειονότητας της Βόρειας Ελλάδας, ώστε σιγά – σιγά οι συμπολίτες μας μετά να συμβάλουν θετικά στην κοινωνία και ευρύτερα στα λεγόμενα «εθνικά θέματα».

 

«Έποικοι στη Μακεδονία οι Έλληνες πρόσφυγες από τη Μ. Ασία και τον Πόντο»

Και να 'ταν μόνο αυτό; Σε κείμενο που συνοδεύει την ανάρτηση, οι Έλληνες πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, που κατέφυγαν στη Μακεδονία, για να σωθούν από τα κεμαλικά στρατεύματα, χαρακτηρίζονται ως «έποικοι», ενώ επισημαίνεται ότι «εάν δεχθούμε τον όρο «Σλαβομακεδόνες», τότε ασφαλώς, πρέπει να δεχθούμε και τον όρο «Σλαβοέλληνες».

 

Αντ. Καγκελίδης : «Αν δεν είχαν έρθει να εγκατασταθούν εδώ οι πόντιοι πρόσφυγες, θα περνούσε ολοκληρωτικά ο αλυτρωτισμός για τη «μεγάλη Μακεδονία»

 

«Αυτό ήταν κάτι το αναμενόμενο και το περιμέναμε ότι θα συμβεί. Και περιμένουμε, βέβαια, να συμβούν ακόμα χειρότερα... Φθάνουν στο σημείο οι υποστηρικτές του... περιβόητου αυτού ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ, να θεωρούν τον ξεκληρισμένο και κυνηγημένο ποντιακό ελληνισμό από τις πατρογονικές εστίες του από τα στίφη του κεμαλικού καθεστώτος, ως... «έποικο» εδώ στη Μακεδονία.

Αυτό το λένε, γιατί, αν δεν ερχόντουσαν εδώ να εγκατασταθούν οι Έλληνες πρόσφυγες πόντιοι, με τους οποίους υπήρξε τόνωση του ελληνικού στοιχείου στη Μακεδονία, τότε θα περνούσε ολοκληρωτικά η προπαγάνδα και ο αλυτρωτισμός τους για μια «ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», που είναι και η μεγάλη επιδίωξη των Σκοπιανών.

Άλλωστε, όλα αυτά τα λένε εδώ και μισό αιώνα και πλέον σε Αυστραλία, Καναδά (κυρίως) και σ' άλλες χώρες στον κόσμο. Όμως να ξέρουν όλοι αυτοί του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ότι οι Έλληνες πόντιοι πρόσφυγες είναι στις επάλξεις και φυλούν Θερμοπύλες εδώ στη Μακεδονία», σχολίασε ο Αντώνης Καγκελίδης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» και συνάμα πρόεδρος της ΣΠΟΣ Κ. Μακεδονίας – Θεσσαλίας.

 

«Ο αγώνας κατά της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών μόλις τώρα αρχίζει...»

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, «ο αγώνας κατά της κύρωσης της «Συμφωνίας των Πρεσπών» μόλις τώρα αρχίζει. Ως πρώτη ενέργεια, γιατί θα ακολουθήσουν κι άλλες, είναι να κατατεθούν μηνύσεις από Έλληνες πολίτες κατά της εγκυρότητας της περιβόητης συμφωνίας μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ επίκειται και η συλλογή υπογραφών από συλλόγους και οργανώσεις κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών», για να εκφραστεί η βούλησή τους ενάντια σ' αυτή την προδοτική συμφωνία». Για το σκοπό αυτόν θα παρθεί μια πρωτοβουλία, προκειμένου να υπάρξει μια επιτροπή, η οποία θα διευκολύνει στο να μαζέψει όλες αυτές τις υπογραφές στο νομό».

 

«Βγάζουμε το καπέλο στον πρωθυπουργό, που δεν κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του σφαγέα του ποντιακού ελληνισμού»

Παράλληλα, ο Αντώνης Καγκελίδης προέβη και σ' ένα θετικό σχολιασμό, αναφορικά με τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να μην καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Κεμάλ Ατατούρκ, στο πρόσφατο ταξίδι του στη Τουρκία. «Οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε του κ. Τσίπρα, πως σε δύο επισκέψεις που έκανε στην Τουρκία, δεν πήγε να καταθέσει στεφάνι στον τάφο του σφαγέα του ποντιακού ελληνισμού, σε αντίθεση με προηγούμενους πρωθυπουργούς της χώρας μας, που το έκαναν. Σ' αυτή την περίπτωση βγάζουμε το καπέλο στον πρωθυπουργό, ο οποίος έδειξε να ενστερνίζεται τις θέσεις των πολιτιστικών συλλόγων επ' αυτού. Επιπλέον, είναι ο μόνος εν ενεργεία πρωθυπουργός, που πραγματοποίησε επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και αυτό τον τιμά. Δεν τον τιμά όμως το ξεπούλημα της Μακεδονίας».

 

Αποφασίζουν την Κυριακή για τις δράσεις για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Τέλος, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 100 χρόνων από τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, όπου και πρόκειται να πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις, ο κ. Καγκελίδης ενημέρωσε πως αύριο Κυριακή οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Ημαθίας θα λάβουν απόφαση, με την οποία θα καθορίσουν τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο τρέχον έτος από την καθιέρωση της 19ης Μαϊου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής