breaking news Νέο

Επιστροφή της Νάουσας στην κορυφή

Επιστροφή της Νάουσας στην κορυφή

Μπορεί η 18η αγωνιστική να έδειχνε βατή για τους πέντε διεκδικητές των τεσσάρων πρώτων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα που οδηγούν στα πλεϊ οφ όμως όπως αποδείχθηκε στην πράξη, μέσα στο τερέν δηλαδή, για κάποιους από αυτούς έκρυβε δυσκολίες που για τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου αποδείχθηκαν αξεπέραστες, καθώς σκόνταψε στην έδρα του το γήπεδο του Γιαννακοχωρίου παραχωρώντας ισοπαλία (2-2) στον Κεραυνό Επισκοπής.

Έτσι ο ΦΑΣ Νάουσας που κέρδισε σχετικά εύκολα στο ΔΑΚ της πόλης του με 4-0 την ΑΕ Χαρίεσσας τον «έπιασε» στην κορυφή. Στις υπόλοιπες τρεις θέσεις των πέντε συνδιεκδικητών της τετράδας των πλεϊ οφ δεν άλλαξε τίποτα, καθώς οι ένοικοί τους, άλλος εύκολα και άλλος δυσκολότερα κέρδισαν και πρόσθεσαν τρεις ακόμη βαθμούς στο ενεργητικό τους.

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας συγκεκριμένα νίκησε με 2-0 στην Αγία Μαρίνα τον Μ. Αλέξανδρο, που από το 30' αγωνίζονταν με 10 ποδοσφαιριστές καθώς αποβλήθηκε ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του ο Σο και έμεινε στην τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκονται τα Τρίκαλα που επίσης κέρδισαν εκτός έδρας με 2-0 τον ΓΑΣ Κοπανού και ακολουθεί στην πέμπτη ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος που και αυτός πέρασε νικηφόρα (1-3) από το γήπεδο της Μελίκης. Στην μάχη της παραμονής τώρα ο Εθνικός Κλειδίου πέτυχε την τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας αυτή τη φορά τον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας με 1-0 και σε συνδυασμό με την ήττα του Φιλίππου Μελίκης αύξησε την διαφορά που τον χωρίζει από τις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα που οδηγούν στον απευθείας υποβιβασμό από τον έναν, στους τέσσερις βαθμούς.

Στα δύο ντέρμπι της ουράς Μακροχώρι – Αχιλλέα Νάουσας και Α.Ο. Μαρίνας – Άρη Παλαιοχωρίου κερδισμένοι ήταν το Μακροχώρι στο πρώτο και ο Άρης Παλαιοχωρίου στο δεύτερο. Στο γήπεδο του Μακροχωρίου συγκεκριμένα η τοπική ομάδα, έδωσε συνέχεια στην νικηφόρα πορεία που ξεκίνησε μετά τις γιορτές κερδίζοντας με 1-0 και τον Αχιλλέα, ενώ στη Μαρίνα, οι φιλοξενούμενοι πήραν τους τρεις βαθμούς νικώντας 0-2 τον αντίπαλό τους. Έτσι Μακροχώρι και Παλαιοχώρι ισοβαθμούν στην δέκατη θέση έχοντας από 20 βαθμούς. Να δούμε όμως με περισσότερες λεπτομέρειες τα οκτώ παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας που έγιναν το περασμένο Σάββατο.

 

OI AΓΩΝΕΣ

Πιο εύκολα από όσο ίσως και η ίδια θα περίμενε η Νάουσα κέρδισε στην έδρα της την ΑΕ Χαρίεσσας με 4-0 και σε συνδυασμό με το στρατοβοπάτημα του ΓΑΣ Ροδοχωρίου «έπιασε» και πάλι κορυφή.

Όπως φανερώνει και το μέγεθος του σκορ η γηπεδούχος ομάδα ήταν καλύτερη σε ολόκληρη την διάρκεια του παιχνιδιού κι αν ήταν λίγο πιο ψύχραιμοι οι παίκτες της στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα.

Το σκορ άνοιξε στο 12' ο νεαρός Δασκαλάκης και λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, στο 44' ένας άλλος νεαρός ο Λαφάρας έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη η Νάουσα συνέχισε να είναι καλύτερη και αφού στο 58' με τον Καραγιάννη έκανε το 3-0, λίγο πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι ο Λαμπριανίδης με ένα όμορφο τέρμα έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μελιτζανίδης (Παζαρτζικλής – Χαλατζιούκας).

Απρόσμενη εξέλιξη είχε το παιχνίδι του Ροδοχωρίου, με τον Κεραυνό Επισκοπής. Οι φιλοξενούμενοι κόντρα στην ροή του αγώνα κατάφεραν στο 30' να προηγηθούν στο σκόρ με τον Δήμου και το 0-1 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι με δύο γρήγορα γκολ που πέτυχε ο Νίκου στο 57' και στο 59' κατάφεραν να γυρίσουν το αποτέλεσμα και εκεί που πίστεψαν ότι «καθάρισαν» τον αγώνα η Επισκοπή που δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, πέτυχε ένα δεύτερο τέρμα με τον Λούρη στις καθυστερήσεις δημιουργώντας νέα δεδομένα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κωστούλης (Γιάντσης – Βογιατζόγλου).

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε στο 25' από την αποβολή του Σο κέρδισε εκτός έδρας τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας με 0-2 και παρέμεινε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το πρώτο 45λεπτο στο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας ήταν ισορροπημένο παρότι η γηπεδούχος ομάδα αγωνίζονταν από το 25' όπως αναφέραμε με παίκτη λιγότερο. Στην επανάληψη και στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε σ' αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Γιώργο Κίτσα, στο 53' (κοντινή κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Αργυρόπουλου) και στο 70' ο Αργυρόπουλος με προσωπική ενέργεια διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ.Σιδηρόπουλος (Σίπκας – Ασρέστης) από την ΕΠΣ Πέλλας.

Με δύο τέρματα που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων νίκησε στον Κοπανό τον τοπικό ΓΑΣ προσθέτοντας άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του.

Το παιχνίδι στον Κοπανό ξεκίνησε με γκολ που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι με κοντινό σουτ του Ανδρούτσου, ύστερα από ωραία σέντρα του Ατανάσοφ και στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Παρσόπουλος με πέναλτι, που κέρδισε ο Ανδρούτσος διαμόρφωσε το τελικό 0-2 (45').

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μαλούτας (Καραγκιζόπουλος – Αργυρίου).

Καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος νίκησε στο γήπεδο του Νεοκάστρου τον Φίλιππο Μελίκης με 3-1 και παρέμεινε σε τροχιά πλεϊ οφ.

Η ομάδα του Πλατέος με τη σέντρα προηγήθηκε στο σκορ (1ο λεπτό) με γκολ που σημείωσε ο Καραντουλαμάς και στο 43' ύστερα από λάθος του νεαρού τερματοφύλακα του Φιλίππου Μπουκουβάλα ο Ελευθεριάδης έκανε το 0-2, ενώ στο 57' ο Αντωνίου ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-3.

Το γκολ της τιμής των γηπεδούχων πέτυχε ο Πιτσάβας στο 82'.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παπαδάκης (Λαζάρου – Μαργαρίτης).

 

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ  Ν. 1-0

Συνεχίζοντας την νικηφόρα πορεία που ξεκίνησε την νέα χρονιά το Μακροχώρι κέρδισε το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο του στο ντέρμπι των ομάδων που παλεύουν να αποφύγουν τα πλεϊ άουτ τον Αχιλλέα Νάουσας με 1-0 και ανέβηκε στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η γηπεδούχος ομάδα καταβεβλημένη από την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης κόντρα στην Αγκαθιά στα πλαίσια του κυπέλλου δεν «έπιασε» απόδοση ανάλογη των δυνατοτήτων της, σε γενικές γραμμές όμως ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της και πήρε δίκαια την νίκη.

Το μοναδικό γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα πέτυχε ο Πατσιαβούρας στο 82' με κοντινό σουτ ύστερα από ωραία ενέργεια και σουτ του 16χρονου Χολέβα το οποίο αρχικά απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αχιλλέα με τον Πατσιαβούρα να παίρνει το ριμπάουντ και από κοντά να την στέλνει στα αντίπαλα δίχτυα δίνοντας έτσι το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Γαβράς (Κελεσίδης – Τσιουγγαρής)

 

ΜΑΡΙΝΑ – ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ 0-2

Πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο Άρης Παλαιοχωρίου νίκησε στο γήπεδο της Μαρίνας την τοπική ομάδα με 0-2 παίρνοντας έτσι βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Το παιχνίδι έγινε μέσα σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο και είχε για χαρακτηριστικό του τα δυνατά προσωπικά μαρκαρίσματα.

Η ομάδα του Γιώργου Απόσογλου πιο αποτελεσματική κατάφερε να αξιοποιήσει δύο από τις ευκαιρίες που δημιούργησε και να πάρει την νίκη καιτους τρεις πολύτιμους βαθμούς που την κρατάνε ζωντανή στη μάχη της αποφυγής της ψυχοφθόρας διαδικασίας των πλεϊ άουτ.

Το σκορ άνοιξε για λογαριασμό του Άρη Παλαιοχωρίου στο 25' ο Μπακιρτζής που λίγο νωρίτερα είχε δοκάρι και το τελικό 0-2 διαμόρφωσε στο 63' ο Ρογιάννης με κεφαλιά.

Στο 76' ο Μιχαηλίδης Π. με εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Α.Ο. Μαρίνας.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παρασίου (Ιασωνίδης – Μπέκας).

Ύστερα από ένα μέτριο παιχνίδι, με λίγες σχετικά ενδιαφέρουσες φάσεις στα καρέ των δύο ομάδων, ο Εθνικός Κλειδίου νίκησε στο γήπεδό του τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας με 1-0 και αύξησε την διαφορά που τον χωρίζει από τις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα που οδηγούν απευθείας στον υποβιβασμό.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε στο 16' ο Αντωνιάδης.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ρηγόπουλος (Γιαγκιτζόγλου – Τράντος).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής