breaking news Νέο

Γ. Μπατσαρά : «Η Βέροια πρέπει να αποκτήσει το κύρος που ταιριάζει στην ιστορία της»

  • Γ. Μπατσαρά : «Η Βέροια πρέπει να αποκτήσει το κύρος που ταιριάζει στην ιστορία της»
  • Γ. Μπατσαρά : «Η Βέροια πρέπει να αποκτήσει το κύρος που ταιριάζει στην ιστορία της»
  • Γ. Μπατσαρά : «Η Βέροια πρέπει να αποκτήσει το κύρος που ταιριάζει στην ιστορία της»
  • Γ. Μπατσαρά : «Η Βέροια πρέπει να αποκτήσει το κύρος που ταιριάζει στην ιστορία της»
  • Γ. Μπατσαρά : «Η Βέροια πρέπει να αποκτήσει το κύρος που ταιριάζει στην ιστορία της»
  • Γ. Μπατσαρά : «Η Βέροια πρέπει να αποκτήσει το κύρος που ταιριάζει στην ιστορία της»
  • Γ. Μπατσαρά : «Η Βέροια πρέπει να αποκτήσει το κύρος που ταιριάζει στην ιστορία της»
  • Γ. Μπατσαρά : «Η Βέροια πρέπει να αποκτήσει το κύρος που ταιριάζει στην ιστορία της»

Τις βασικές αρχές και τους άξονες του προγράμματός της παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου,  στην κατάμεστη SALA του πολυχώρου της «ΕΛΙΑΣ», η υποψήφια δήμαρχος Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά. Η κ. Μπατσαρά, που θα ηγηθεί του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα πόλη», ανακοίνωσε και την πρώτη «18άδα» υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του ψηφοδελτίου της.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση πάντα με γοήτευε. Αγαπώ τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Η τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα ο δήμος αποτελεί το θεσμό, που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη και τα προβλήματά του. Το βασικό πρωτογενές δημοκρατικό κύτταρο της κοινωνίας, που εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και βασικό πυλώνα της δημοκρατίας μας. Ο αυτοδιοικητικός, ο δήμαρχος, βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματά του. Οφείλουν να τους αφουγκράζονται, να προσπαθούν, να δίνουν λύσεις, να βελτιώνουν την καθημερινότητά τους και την ποιότητα της ζωής τους. Ο δήμαρχος οφείλει να αντιμετωπίζει όλους τους πολίτς με πνεύμα δικαίου. Να στέκεται υπεράνω χρωμάτων και κομμάτων, κοινωνιών, οικονομιών, επαγγελματικών και φυλετικών διαφορών. Αυτή είναι η άποψή μου, η βαθιά δημοκρατική πεποίθηση, αυτή είναι η βασική αρχή του συνδυασμού μας και της παράταξης της ΝΔ, η οποία μας στηρίζει», ανέφερε στο ξεκίνημα της ομιλίας της η κ. Μπατσαρά, η οποία έθεσε το τρέχον έτος ότι «θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έτος εκλογικών αναμετρήσεων, ελπίδων, αλλαγών και ανατροπών. Για εμάς και την παράταξή μας θα είναι έτος νίκης και επιτυχιών. Οι δήμοι καλούνται να αναλάβουν νέους πολιτικούς, οικονομικούς και πολιτισμικούς ρόλους, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προκλήσεις της νέας, της τρίτης 10ετίας του 21ου αιώνα.

Ερχόμενη στα του δήμου Βέροιας, η κ. Μπατσαρά έκανε λόγο «για υποανάπτυξη και στασιμότητα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια». Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, «δεν έχουμε διάθεση να μηδενίσουμε το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής, ούτε καν των προηγουμένων. Ο Δήμος έχει συνέχεια και η κάθε δημοτική αρχή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Δεν μπορούμε, όμως, να εθελοτυφλούμε, να στεκόμαστε αδιάφοροι απέναντι στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Βέροια κι ο δήμος μας συνολικά, την εποχή που οι συζητήσεις για την Αστική Ανάπτυξη γίνονται με βάση την ατζέντα του 2030».

Η ίδια αμέσως μετά προχώρησε σε μια αναφορά ημιτελών έργων της παρούσας δημοτικής αρχής (Γέφυρα Κούσιου, Δρόμος Σέλι – άνω Σέλι, χώρος στάθμευσης κάτω στην Ελιά, κυλιόμενες σκάλες, κολυμβητήριο), στο υποβαθμισμένο περιβάλλον, στα σκουπίδια, στα αδέσποτα, στην απογοητευτική εικόνα της τσιμεντένιας Ελιάς, στις τουριστικές περιοχές της Βέροιας – Κυριώτισσα, Μπαρμπούτα, Βήμα Αποστόλου Παύλου. «Όλα αυτά αποτελούν μνημεία αδιαφορίας και χείριστης εικόνας για τους τουρίστες. Ακόμα και τα κοιμητήρια, δεν παρουσιάζουν την εικόνα που αρμόζει σε μια πολιτισμένη κοινωνία που σέβεται τους νεκρούς της. Η Βέροια πρέπει να αποκτήσει το κύρος που ταιριάζει στην ιστορία της.

Προχωρώντας την ομιλία της η υποψήφια δήμαρχος Βέροιας, ανέπτυξε τα προτερήματα και πλεονεκτήματα της Βέροιας και του Δήμου, φέρνοντας κατόπιν στην αναφορά της τα «πιστεύω» του συνδυασμού της, όπως και τις πρώτες κινήσεις στις οποίες να προβεί ως Δημοτική αρχή, αναφορικά με την διαχείριση πολύ σημαντικών ζητημάτων του Δήμου (όπως, μεταξύ άλλων, εξοικονόμηση και αύξηση πόρων πέρα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τον τακτικό προϋπολογισμό και δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης με αξιοποίηση: της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και όλων των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων με μια νέα λογική, στηρίζοντας ενεργά και αποφασιστικά τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και αξιοποιώντας διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης. Που σημαίνει ευρωπαϊκά προγράμματα ή χρηματοπιστωτικούς διεθνείς οργανισμούς που αντιμετωπίζουν την αυτοδιοίκηση με αυξημένο ενδιαφέρον, Αξιοποίηση της ένταξης της πόλης στα δίκτυα «πόλεις με ποτάμια», «πόλεις με λίμνες» κ.λ.π.).

Παρουσίαση των πρώτων 18 υποψήφιων δημοτικών συμβούλων

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η κα Μπατσαρά παρουσίασε τους πρώτους 18 υποψήφιους συμβούλους : Γεροντίδη Σάκη, Λιλιόπουλο Κώστα, Παπαδόπουλο Κλήμη, Παρασκευά Κώστα, Πυρινό Δημήτρη, Σαββίδη Γιώργο, Σαμαρά  Αντώνη, Σοφιανίδη Μάνο, Τριανταφυλλίδη Νίκο, Αλεξίου Κατερίνα, Δασκαλοπούλου Ελένη, Καρατζιούλα  Κατερίνα, Κασιάρα Ιουλία, Μουρτζίλα Βασιλική, Μπάκου Αμαλία, Ορταντζόγλου Μιρέλα, Τζήμα Συρμούλα και Κελεσίδη Στάθη.

Παρουσίες

Το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσαν ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα και Στάθης Σαρηγιαννίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας Παναγιώτης Παλπάνας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης, τα μέλη του μητρώου πολιτικών στελεχών της ΝΔ Φώτης Κουτσουπιάς και Φώτης Κόβας, οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Χαλκίδης (υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας τώρα) και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο πρώην νομάρχης και αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Στέργιος Κύρτσος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας Χρήστος Βοργιάδης, πρώην αντινομάρχες, δήμαρχοι, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη και μέλη της ΝΔ, φίλοι και υποστηρικτές του συνδυασμού.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής