breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ - ΚΟΥΦΑΛΙΑ 3-0, νίκησε και έπιασε κορυφή

ΒΕΡΟΙΑ - ΚΟΥΦΑΛΙΑ 3-0, νίκησε και έπιασε κορυφή

Σοβαρή και διχως να χρειαστεί να φορτσάρει η ΒΕΡΟΙΑ νίκησε στην έδρα της τον ΠΑΟ Κουφαλίων και σε συνδυασμό με το νέο στραβοπάτημα του Άρη Παλαιοχωρίου (ισόπαλος 0-0 στο γήπεδο του με τον Ολυμπιακό Κυμίνων) τον έπιασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η ΒΕΡΟΙΑ, που όπως ήδη αναφέραμε δεν χρειάστηκε να φορτσάρει για να πάρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς, εδειξε με την εικόνα που έβγαλε στο παιχνίδι οτι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ακόμη οτι αγωνιστικά και όχι μόνο, είναι ένα επίπεδο τουλάχιστον πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες του 2ου ομίλου.

Ακολούθησε δε και την Κυριακή την γνωστή τακτική. Ξεκίνησε συντηρητικά και με το που ο αντίπαλος φάνηκε να “ξεψαρώνει” και να πιστεύει οτι κάτι θα μπορούσε να πάρει από το παιχνίδι, φρόντισε να του δώσει την πρώτη “κατραπακιά” και πριν προλάβει να συνέλθει από το πρώτο γκολ ηρθε και το δεύτερο. Και κάπου εκεί και ενω δεν είχαμε καλά - καλά διανύσει το ένα τρίτο του αγώνα, το ματς είχε τελειώσει αφού ο προχθεσινός ΠΑΟ Κουφαλίων ήταν αδύνατο να ανατρέψει το 2-0 που είχε διαμορφωθεί πριν όπως ήδη αναφέραμε συμπληρωθεί το πρώτο 30λεπτο του παιχνιδιού.

Οχι βέβαια πως η ομάδα των Κουφαλίων ήταν τόσο κακή. Αντίθετα οι Θεσσαλονικείς διέθεταν ενα συμπαθητικό σύνολο που αποτελείτο από νεαρούς και καλους χειριστές της μπάλας - όπως εξ άλλου σχεδον όλες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ομως ως εδώ. Η φετινή ΒΕΡΟΙΑ όπως έδειξε και στο Κυριακάτικο της παιχνίδι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί απο τέτοιου είδους ομάδες. Ξέρει και σκοράρει στην πιο κατάλληλη για εκείνη στιγμή και στη συνέχεια δίνει την χαριστική βολη όταν ο αντίπαλος πιστέψει ότι μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα.

Μέχρι το 15’ που άνοιξε το σκορ, η ΒΕΡΟΙΑ είχε δημιουργήσει δυο μικροευκαιρίες στο παιχνίδι. Την πρώτη στο 4’ με τον Σκαθαρούδη να βγάζει από δεξιά την σέντρα και τον Κανούλα να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να φευγει πάνω από τα δοκάρια της εστίας του τερματοφύλακα του ΠΑΟ Κουφαλίων και την δεύτερη στο 10’ σε φάουλ που εκτέλεσε με “κομπίνα” ο Τσικόπουλος και τον Μπλέτσα να κάνει το σουτ στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από την ρίζα της δεξιας κάθετης δοκού.

Η μεγάλη ομως ευκαιρία ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 13’ με τον Χατζή να “κλέβει” την μπάλα από τον Μαραγκό να μπαίνει στην περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ σε πλάγια θέση και αντί να πασάρει στον Συμεωνίδη που βρίσκονταν ολομόναχος στην απέναντι γωνία και φάτσα με τα δίχτυα αυτός προτίμησε να τελειώσει μόνος του την φάση πλασάροντας στην γωνία που είχε φροντίσει να κλείσει ο Κοντογουλίδης που φυσικά δεν δυσκολεύθηκε να μπλοκάρει την μπάλα.

Δυο λεπτά αργότερα η ΒΕΡΟΙΑ φρόντισε να απαντήσει στην χαμένη ευκαιρία του αντιπάλου της με γκολ. Ο Σκαθαρούδης έφυγε στην αντεπίθεση και από το ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάγια θέση έβγαλε την παράλληλη σέντρα. Στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενουμένων ο Βεργώνης αφύλακτος κατέβασε με το στήθος την μπάλα και ανενόχλητος απέναντι από τον τερματοφύλακα Κανδυλάπτη με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0.

Η ΒΕΡΟΙΑ συνέχισε να παίζει στο ρελαντί όμως όλα έδειχναν ότι δεν θα αργήσει να πετύχει και το δεύτερο της τέρμα.

Ετσι και αφου στο 23’ είχε μια καλή ευκαιρία για γκολ με τον Τσικόπουλο να σουτάρει μέσα από την αντίπαλη περιοχή και την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κανδυλάπτη στο 29’ έκανε το 2-0.

Ο Μπλέτσας που ήταν ο τελικός αποδέκτης ενος ωραίου συνδυασμού των παικτών της Βέροιας έβγαλε την παράλληλη συρτή σέντρα και ο επερχόμενος Τσικόπουλος με πλασέ στην κίνηση δεν δυσκολεύθηκε να στείλει για δεύτερη φορά την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο.

Στην επαναληψη δεν άλλαξε η μορφή τουπαιχνιδιού με τους φιλοξενούμενους να περιορίζονται σε κάποιες εναλλαγές της μπάλας στο κέντρο του γηπέδου και την ΒΕΡΟΙΑ να παίζει στο ρελαντί όμως να δείχνει σαφώς πιο επικίνδυνη από τον αντίπαλο της. Και αφού στο 53’ έχασε μια απίστευτη ευκαιρία με το Κανούλα που τρία μετρα από την αντίπαλη εστία μπερδεύτηκε και δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και στο 75’ ο ίδιος παίκτης σούταρε από καλή θέση πάνω από τα δοκαρια στο 83’ έγινε το 3-0 με τον Τσικόπουλο που πέτυχε το δεύτερο προσωπικο του γκολ στον αγώνα ύστερα από ωραία ενέργεια και σέντρα του Μπλέτσα.

 

Η ΒΕΡΟΙΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ όπως ήδη αναφέραμε δεν χρειάστηκε να φορτσάρει όμως για μια φορά ακόμη απέδειξε οτι οι παίκτες της διαθέτουν το χάρισμα του γκολ και μάλιστα στην πιο κατάλληλη στιγμή.

Στο παιχνίδι της Κυριακής ξεχώρισαν ο Τσικόπουλος κατά πρώτο λόγο και όχι μονο για τα δύο γκολ που πέτυχε και κατά δεύτερο ο Σκαθαρούδης που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και ο Ταϊρης. Ενας παίκτης με απλές κινήσεις συνεχή κίνηση και καθαρό μυαλό.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο διαιτητής του αγώνα Λεωνίδας Σ. ούτε και οι βοηθοι του Λεωνίδας Κ. και Σταφυλάς και οι τρεις από την ΕΠΣ Τρικάλων.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Κοντογουλίδης, Μουχάλης, Κυριακίδης (83′ Μυλωνάς), Μουρατίδης, Μαραγκός, Ταΐρης, Βεργώνης (75′ Λεφίδης), Μπλέτσας (87′ Καράμπελας), Κανούλας, Σκαθαρούδης (65′ Παπουτσίδης), Τσικόπουλος.

ΠΑΟ Κουφαλίων: Κανδυλάπτης, Μπάλιος (83′ Ζευκόπουλος, Μαργαρίτης, Χαριζάνης, Βλαχόπουλος, Τσακίρης (67′ Λαζαρίδης), Ζαγναφέρης (87′ Κατσιπίδης), Αποστολίδης, Συμεωνίδης (78′ Αβραμίδης), Γιαννουπλάκης, Χατζής.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής