breaking news Νέο

Τα πρωταθλήματα των τμημάτων υποδομής

Τα πρωταθλήματα των τμημάτων υποδομής

Παράλληλα με τα ανδρικά πρωταθλήματα διεξάγονται και τα πρωταθλήματα υποδομής σε τοπικό (Ενώσεων), αλλά και πανελλήνιο επίπεδο (Super και Football League) που και αυτά παρουσιάζουν το δικό τους ενδιαφέρον και έχουν τους δικούς τους φανατικους υποστηρικτές.

Η ΕΠΣ Ημαθίας φέτος διοργανώνει δύο πρωταθλήματα υποδομών.

Το Κ-16 ή Νέων όπως αλλιώς αποκαλείται και το Κ-14 που αντικατέστησε το παιδικό.

Στην περιοχή μας επισης διεξάγεται και το πρωτάθλημα υποδομών Ημαθίας - Πέλλας στο οποίο συμμετέχουν ομάδες που διαθέτουν τμήματα υποδομής ηλικίας από 6 έως 11 ετών και που λειτουργεί υπό την σκέπη των ίδιων των ομάδων (δεν έχει καμιά ανάμειξη η ΕΠΣ Ημαθίας) και μιας άτυπης επιτροπής που εξελέγει από τις ομάδες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Δίπλα στο άτυπο πρωτάθλημα υποδομών Ημαθίας - Πέλλας, η εφημερίδα μας στάθηκε από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, εδώ και οκτώ χρονια, δημοσιεύοντας κάθε εβδομάδα (Παρασκευή) ολοσέλιδο φωτορεπορτάζ από τα παιχνίδια του. Σήμερα θα αναφερθούμε στα δύο πρωταθλήματα υποδομών που διοργανώνει η ΕΠΣ Ημαθίας (Κ-16 και Κ-14) και τα τρία (Κ-19, Κ-17 και Κ-15) της Super League.

 

Κ-16 (Πρωτάθλημα Νέων)

Διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ημαθία και συμμετέχουν 11 ομάδδες, με ποδοσφαιριστές όπως γίνεται αντιληπτό από την ονομασία του, Κάτω των 16 ετών (Κ-16).

Οι αγώνες πραγματοποιούνται το Σάββατο και αρχίζουν στις 11.30π.μ.

Αυτό βέβαια δεν εξυπηρετεί τις ομάδες της Α’ κατηγορίας το ρόστερ των οποίων αποτελείται από νεαρούς παικτες όπως το Μακροχώρι, η Αγία Βαρβάρα και κυρίως τους ίδιους τους νεαρους παίκτες που ναι μεν συμμετέχουν στην 18αδα της ανδρικής ομάδας, όμως οι περισσότεροι από αυτούς είτε μπαινουν σαν αλλαγή για λίγα μόλις λεπτά ή το χειρότερο μένουν στον πάγκο και παρόλα αυτά δεν μπορούν να καλύψουν αυτό το αγωνιστικό τους κενό με την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα των Κ-16, αφού οι αγώνες του έχουν πραγματοποιηθεί λιγο νωρίτερα.

Αντίθετα εξυπηρετούνται οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές της Β’ κατηγορίας που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα όπως η ΑΕ Ποντίων και ο Αλιάκμων Νησελίου, το ανδρικο τμήμα των οποίων αγωνίζεται την Κυριακή το απόγευμα και μπορούν να χρησιμοποιήσουν και παίκτες της Κ-16.

 

Κ-14

Διεξάγεται με 13 ομάδες που έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους και έχει όπως ήδη αναφέραμε αντικαταστήσει το παιδικό πρωτάθλημα.

Οι αγώνες του διεξάγονται την Κυριακή το πρωί (11.30π.μ.) και την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος διεδέχονται τα πλεϊ οφ στα οποία συμμετέχουν όλες οι ομάδες όμως μόνο οι τέσσερις πρώτες των δύο ομίλων της κανονικής διάρκειας μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή.

 

SUPER LEAGUE

Στην Super League διεξάγονται τρία πρωταθλήματα υποδομής.

Το Κ-19 στο οποίο συμμετέχουν (υποχρεωτικά) οι 16 ομάδες της Super League και πραγματοποιείται σε έναν όμιλο με την πρώτη της κανονικής διάρκειας να ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια και να συμμετέχει στο αντίστοιχο με το Champions League πρωτάθλημα υποδομών της Ευρώπης.

Το Κ-17 που επίσης είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των 16 ομάδων της Super League και διεξάγεται σε δυο ομίλους και τέσσερις γύρους ενω ο πρωταθλητής Ελλάδος αναδεικνύεται μέσα από τα πλεϊ οφ που ακολουθούν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στο οποίο συμμετέχουν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.

Και το Κ-15 η συμμετοχή στο οποίο είναι προαιρετική (φέτος συμμετέχουν 12 από τις 16 ομάδες της Super League).

Διεξάγεται επίσης σε δύο ομίλους των τεσσάρων γύρων και ο πρωταθλητής αναδεικνύεται και εδώ όπως και στο Κ-17 μέσω πλεϊ οφ στα οποία συμμετέχουν οι δύο πρώτοι των δυο ομίλων (συνολικά τέσσερις).

Το πιο ενδιαφέρον από τα τρία πρωταθληματα υποδομής όπως γίνεται αντιληπτό είναι το Κ-19 στο οποίο η συμμετοχή είναι υποχρεωτική, διεξάγεται σε έναν όμιλο δίχως πλεϊ οφ και με ποδοσφαιριστές που ναι μεν είναι κάτω των 19 όμως οι περισσόεροι από αυτούς είναι ήδη επαγγελματίες (έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την ομαδα τους).

Στο πρωτάθλημα των Κ-19 λοιπόν της Super League προπορεύεται ο ΠΑΟΚ έχοντας 55 βαθμούς σε 19 αγώνες (18 νίκες και μια ισοπαλία), δεκατρείς ολόκληρους βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ που βρίσκεται στην 2η θέση με 42 βαθμούς, 17 από τον Ατρόμητο που είναι 3ος και 19 από τον Ολυμπιακό που βρίσκεται στην 4η θέση.

Να υπενθυμίσουμε ότι και την περσινή περίοδο η ομάδα του ΠΑΟΚ είχε κατακτησει τον τίτλο συμμετέχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, εχει ήδη περάσει δύο γύρους και στον τρίτο κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της Τοτεναμ.

Να δούμε όμως αναλυτικά την βαθμολογική σειρά των ομάδων στα πρωταθλήματα υποδομών της Ενωσης μας και της Super League.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής