breaking news Νέο

Χρ. Βοργιάδης και Τ. Χαλκίδης : "Δεν έφερε ικανοποίηση στους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας η πληρωμή μέσω de minimis"

Χρ. Βοργιάδης και Τ. Χαλκίδης :

Η πληρωμή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) συνολικού ύψους 13.174.588 ευρώ σε 15.498 ροδακινοπαραγωγούς, στην οποία προχώρησε την Τρίτη το απόγευμα ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών από το ΥΠΑΑΤ, σε γεωργούς δικαιούχους 9 Περιφερειακών Ενοτήτων και μεταξύ αυτών η Ημαθία, κάθε άλλο παρά ικανοποίηση έφερε. Και αυτό, γιατί οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων κατά τη χρονική περίοδο από 27 έως 28 Ιουνίου 2018 σε ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας, που διαθέτουν ποικιλίες σε ωρίμανση κατά την ίδια χρονική περίοδο, για να καλύψουν υποχρεώσεις και έξοδα, ήταν μικρότερες από αυτές που ανέμεναν, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ.

Ο Χρήστος Βοργιάδης, πρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, μιλώντας στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», εξήγησε : «Η μη καταχώρηση όλων των ποικιλιών με την ονομασία τους στον κατάλογο ποικιλιών του ΟΠΕΚΕΠΕ δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στους παραγωγούς, με αποτέλεσμα την απώλεια εισοδήματος ουκ ολίγες φορές. Συνέπεια των παραπάνω να υπάρχει ασυνεννοησία του ΕΛΓΑ με τον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Ακόμα, ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, ανέφερε με τη σειρά του στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ότι υπήρξε αποδέκτης παραπόνων από συναδέλφους του αγρότες ροδακινοπαραγωγούς, οι οποίοι – όπως είπε – παρατήρησαν μεγάλες αποκλίσεις στα ποσά που υπολόγιζαν.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής