breaking news Νέο

Εντάσεις, ύβρεις και δικαστικές κλήσεις σε συμβούλους περιείχε το χθεσινό Δ.Σ. Βέροιας

  • Εντάσεις, ύβρεις και δικαστικές κλήσεις σε συμβούλους περιείχε το χθεσινό Δ.Σ. Βέροιας
  • Εντάσεις, ύβρεις και δικαστικές κλήσεις σε συμβούλους περιείχε το χθεσινό Δ.Σ. Βέροιας
  • Εντάσεις, ύβρεις και δικαστικές κλήσεις σε συμβούλους περιείχε το χθεσινό Δ.Σ. Βέροιας
  • Εντάσεις, ύβρεις και δικαστικές κλήσεις σε συμβούλους περιείχε το χθεσινό Δ.Σ. Βέροιας
  • Εντάσεις, ύβρεις και δικαστικές κλήσεις σε συμβούλους περιείχε το χθεσινό Δ.Σ. Βέροιας

Καλά κρατεί ο χορός των ανεξαρτητοποιήσεων το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας! Μετά τους Θωμά Αγγελίνα, Γιώργο Κάκαρη (διεγράφη από το δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη), Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου (που παραιτήθηκε και τη θέση του πήρε η δημοτική σύμβουλος Θωμαή Στιόκα), Γιάννη Χειμώνα, όλοι τους προερχόμενοι από την πλειοψηφούσα παράταξη «Δράση με γνώση», ένας ακόμη δημοτικός σύμβουλος από την ομάδα του δημάρχου προστέθηκε στους προαναφερθέντες. Ο λόγος, φυσικά, για το Δημήτρη Τραπεζανλή, ο οποίος - όπως είναι ήδη γνωστό - τις προηγούμενες ημέρες είχε δημοσιοποιήσει την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, η οποία πήρε και επίσημο χαρακτήρα, με την επιστολή παραίτησης του ιδίου, την οποία διάβασε ο πρόεδρος του ΔΣ Βέροιας Πέτρος Τσαπαρόπουλος, στη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος, που υπήρξε η δεύτερη στο τρέχον έτος.

Αναφερόμενος στην απόφασή του αυτή, ο Δημήτρης Τραπεζανλής είπε πως ένιωσε απογοητευμένος από τη συμμετοχή του στο συνδυασμό του Κώστα Βοργιαζίδη, ο οποίος με τη σειρά του σχολίασε : «Εδώ και 2 χρόνια ο κ. Τραπεζανλής έχει παράπονα για το ότι δεν έχει γίνει αντιδήμαρχος. Τόσο ο ίδιος που δεν έγινε αντιδήμαρχος, όσο και εγώ που δεν τον έκανα. Όλοι μας θα κριθούμε».

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης δεν άφησε έξω από την αναφορά του και τις κινητοποιήσεις των αγροτών, επισημαίνοντας πως η δημοτική αρχή είναι στο πλευρό τους, καλώντας συγχρόνως τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κάνει πράξη τα όσα έλεγε, όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση, εντάσσοντας και τους αγρότες σε εκείνες τις κοινωνικές ομάδες, που λαμβάνουν βοηθήματα, που προέρχονται από την υπερφορολόγηση.

 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Πολιτών» Αντώνης Καγκελίδης, αφού χαρακτήρισε αποφράδα ημέρα την 25η  Ιανουαρίου, στην οποία – όπως είπε – αποφάσισαν να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία, τονίζοντας, ωστόσο, ότι αυτό δεν θα γίνει, γιατί ο αγώνας τώρα αρχίζει, εξήρε τη στάση του Αλέξη Τρίπρα να μην καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του σφαγέα του ποντιακού ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ, στην Άγκυρα, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία, όπως συνηθίζεται από όλους τους ξένους ηγέτες.

 

Τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής με έργα (όπως μείωση τελών άρδευσης) στους αγρότες και όχι με λόγια, όπως και τη δικαίωση των αιτημάτων τους, ζήτησε ο επικεφαλής της «ΛΣ» Γιώργος Μελιόπουλος.

 

Στο πεδίο των ερωταπαντήσεων, ο Νίκος Μπέκης ρώτησε τι γίνεται με το φυσικό αέριο, αλλά και με το χρόνιο αίτημα για την παραχώρηση του πρώην Δικαστικού Μεγάρου.

 

Απαντώντας ο δήμαρχος στο πρώτο ερώτημα, σημείωσε πως είναι μια παλιά ιστορία και πως αυτή τη φορά υπάρχουν κονδύλια για χρηματοδότηση του έργου, για το οποίο – όπως είπε - «μιλάμε για την επόμενη πενταετία».

Αναφορικά με το πρώην Δικαστικό Μέγαρο, ο κ. Βοργιαζίδης είπε πως «δεν έχουμε τίποτα το καινούργιο και πως θα ενοχλήσουμε τους προύχουντες στην Αθήνα γι' αυτό».

 

Περισσότερα για τη συνεδρίαση της Τετάρτης, που σημαδεύτηκε από εντάσεις, αντεγκλήσεις, ύβρεις και υποτιμητικές εκφράσεις, στο αυριανό μας φύλλο.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής