breaking news Νέο

Ημερίδα για θέματα των μελισσοκόμων διοργάνωσε ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Βεροίας

Ημερίδα για θέματα των μελισσοκόμων διοργάνωσε ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Βεροίας

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, σε αίθουσα του καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας Αποστόλου Παύλου, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Βεροίας οργάνωσε ημερίδα με κύριο ομιλητή τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, κ. ΝΤΟΥΡΑ Βασίλειο, για θέματα που απασχολούν τον κλάδο των μελισσοκόμων. Ο κ. Ντούρας ανέπτυξε  τα παρακάτω θέματα :

1.Ανέλυσε το ρόλο των συλλόγων και της Ομοσπονδίας.

2.Αναφέρθηκε στο νομοθετικό πλαίσιο και το καταστατικό που διέπουν τη λειτουργία της ΟΜΣΕ και των μελισσοκομικών συλλόγων.

3.Μίλησε για τη δράση και τους στόχους της ΟΜΣΕ.

4.Αναφέρθηκε στις κατακτήσεις των τελευταίων χρόνων ήτοι : α) για τη βελτίωση των αγορανομικών διατάξεων, που διέπουν την τυποποίηση-διακίνηση και εμπορία του μελιού. β) για το διαχωρισμό των ελληνικών μελιών από τα εισαγόμενα με την υποχρέωση αναγραφής στις συσκευασίες τις χώρες συγκομιδής  μελιού.

5.Ενημέρωσε τους παρευρισκομένους μελισσοκόμους για τη θέση της Ομοσπονδίας μας για τα τριετή  μελισσοκομικά προγράμματα.

6.Με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρθηκε για τη χρήση φυτοφαρμάκων, την απαίτηση της ΟΜΣΕ για την κατάργηση των μελισσοτοξικών φυτοφαρμάκων και την απαίτηση οι ψεκασμοί να γίνονται τις νυκτερινές ώρες, ήτοι από δύσεως μέχρι ανατολής του ήλιου.

Ακολούθησε συζήτηση και απήντησε σε ερωτήσεις των μελισσοκόμων.

Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα που απασχολεί την ΟΜΣΕ, ήτοι στην επικείμενη  διαγραφή συλλόγων, οι οποίοι παραβίασαν το καταστατικό της. Αναφέρθηκε λεπτομερώς για τους λόγους που ανάγκασε το Δ.Σ. της  Ομοσπονδίας  να πάρει αυτή τη σκληρή απόφαση. Τόνισε δε ότι ακόμη υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια αποφυγής της επικύρωσης  διαγραφής από τη Γενική Συνέλευση. Αποτέλεσμα που εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους τους συλλόγους.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και ο πρόεδρος του μελισσοκομικού συλλόγου Λάρισας και μέλος του Δ.Σ. της ΟΜΣΕ  κ. ΚΑΛΑΠΟΥΤΗΣ Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος του μελισσοκομικού συλλόγου Ημαθίας (με έδρα την Αλεξάνδρεια) κ. ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Σταύρος και αρκετά μέλη και των δύο συλλόγων της Ημαθίας, Βεροίας και Αλεξανδρείας.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Αποστόλου Παύλου (Μακροχωρίου), κ. Κεχαίδη Βαλάντη, για την παραχώρηση της αίθουσας και των μέσων, για να πραγματοποιηθεί η ημερίδα μας.

 

               Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                            Η Γενική Γραμματέας

Κοτίδης Ιωάννης                       Σεβασλιάν Αναστασία


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής