breaking news Νέο

Ο απόηχος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

  • Ο απόηχος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας
  • Ο απόηχος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Όχι ότι σε προγενέστερες συνεδριάσεις δεν έχουν συμβεί ανάλογες καταστάσεις, αλλά αυτή τη φορά τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Τετάρτη, ξεπέρασαν κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια, υποβιβάζοντας το επίπεδο λειτουργίας του σώματος. Εντάσεις, ύβρεις, αντεγκλήσεις και δικαστικές κλήσεις σε δημοτικούς συμβούλους (ενέργεια η οποία κρίνεται απαράδεκτη και πρωτοφανής, εν ώρα συνεδρίασης του σώματος), όπως γράψαμε και χθες, συνέθεσαν ένα εκρηκτικό μείγμα, τη στιγμή που, κατά τα άλλα, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου χαρακτηρίζονται ως το «Ευαγγέλιο του Δήμου», του oποίου και το κύρος θα πρέπει να διαφυλάττεται από όλους ως κόρη οφθαλμού, ως έκφραση δημοκρατικής λειτουργίας και πιστεύω. Η εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας εμφάνισε, λοιπόν, χείριστη εικόνα και συγχρόνως έστειλε ένα... απογοητευτικό μήνυμα στους δημότες, οι οποίοι σε τρεις μήνες από τώρα θα κληθούν να προσέλθουν στις κάλπες και να εκλέξουν τη νέα δημοτική αρχή.

 

Ερχόμενοι, τώρα, στα της συνεδρίασης, σε συνέχεια των όσων αναφέρθηκαν στο χθεσινό μας φύλλο, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιώργος Μελιόπουλος, σχολίασε (και) τις καταδίκες των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τα όσα λαμβάνουν χώρα στη μακρινή Βενεζουέλα, σημειώνοντας πως «καλές οι καταδίκες, έλα όμως που τα κόμματα, που έκαναν τις καταδίκες, στηρίζουν το ΝΑΤΟ».

 

Ο Γιάννης Παπαγιάννης, επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα για νέα Βέροια», από την πλευρά του ενημέρωσε για την πραγματοποίηση εκδήλωσης τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, με θέμα την αιωνόβια γενοκτονία των Ελλήνων, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει σήμερα οι Νεοέλληνες να μην ξεχάσουν ότι είχε γίνει, αλλά περισσότερο σήμερα να διδαχθούμε εμείς». Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Λυγερός.

 

Τα πνεύματα άναψαν, όταν ο Διονύσης Κουλουριώτης έλαβε το λόγο και αναφέρθηκε στην ανεξαρτητοποίηση του Δημήτρη Τραπεζανλή, θυμίζοντας στον τελευταίο το μισθό που λαμβάνει για τη θέση που κατέχει στη ΔΕΥΑΒ, για το λόγο ότι στην αναφορά του ο Δημήτρης Τραπεζανλής μίλησε για αφιλοκερδή προσφορά του. Το γεγονός έκανε έξαλλο τον ανεξάρτητο πλέον δημοτικό σύμβουλο, που τόνισε πως έκανε τη δουλειά του αξιοπρεπώς και αποχώρησε στη συνέχεια από τη συνεδρίαση, η οποία και κρίθηκε αναγκαίο από τον προεδρεύοντα Πέτρο Τσαπαρόπουλο να διακοπεί για ένα πεντάλεπτο, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

 

Η ανεξαρτητοποίηση του Δημήτρη Τραπεζανλή έδωσε λαβή στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ, Γιώργο Ορφανίδη, να καταστήσει σαφές πως επέρχεται και η κατάργηση της θέσης του ως διανομέας λογαριασμών της υπηρεσίας. «Θέλω να καταργηθεί η θέση και οι λογαριασμοί να διανέμονται από το ήδη υπάρχον προσωπικό. Η λύση Τραπεζανλή υπήρξε μια μεσοβέζικη λύση», σχολίασε.

 

Ο Γιώργος Κάκαρης με τη σειρά του δεν άφησε ασχολίαστες τις αγροτικές κινητοποιήσεις, φρόντισε μάλιστα να θυμίσει στο δήμαρχο την προεκλογική του εξαγγελία προς τους αγρότες του δήμου για δημιουργία Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης. Κάτι το οποίο φρόντισε επίσης να θυμίσει λίγο μετά και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Αγγελίνας προς τον Κώστα Βοργιαζίδη, επισημαίνοντας το ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία λύση στα ζητήματα των αγροτών, τη στιγμή που ο αγροτικός κλάδος στηρίζει την ελληνική οικονομία, αλλά και χρειάζεται τη στήριξη όλων.

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος υπενθύμισε τη στήριξη της δημοτικής αρχής προς τους αγρότες, με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτείας, όπου και συνέβαλε στην αύξηση του εισοδήματος των αγροτών και εκφράστηκε με απορρόφηση μεγάλων ποσοτήτων φρούτων, πάνω από 8.000.000 κιλά, είτε ως νωπά, είτε ως χυμοποίηση.

 

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Νίκος Μαυροκεφαλίδης, ανακοίνωσε συγκινησιακά φορτισμένος την απόφασή του να αποσυρθεί από τα κοινά, έπειτα από 13 χρόνια. Είχε προηγηθεί, βέβαια, μία έντονη αντιδικία του ίδιου με δύο μέλη του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, το Γιώργο Γουλτίδη και το Διονύση Καρολίδη, οι οποίοι προ ολίγων ημερών σε συνέντευξη τύπου είχαν προβεί σε καταγγελία περί... «καθεστωτικής νοοτροπίας» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Όμως ο δήμαρχος εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Νίκου Μαυροκεφαλίδη, εξυμνώντας την εξαιρετική δουλειά του και χαρακτήρισε τη θέση ως «πολύφερνη νύφη», για την οποία – όπως είπε – γίνεται πολλή φασαρία.

 

Οι ύβρεις και οι χαρακτηρισμοί, που ανταλλάχθηκαν ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους, στηλιτεύτηκαν από το Λεωνίδα Ακριβόπουλο, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο από τον ίδιο ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης βρέθηκε αστυνομικός στην αίθουσα, να μοιράζει δικαστικές κλήσεις σε δημοτικούς συμβούλους και δη σε τοποθετήσεις τους. «Στην εποχή που διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα, κάτι ανάλογο δεν πρέπει να επαναληφθεί», σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής