breaking news Νέο

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Έχουν το ενδιαφέρον τους και αυτά...

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Έχουν το ενδιαφέρον τους και αυτά...

• Το θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά και οι επιθέσεις που δέχονται από αυτά ανυποψίαστοι δημότες, παραμένει δυστυχώς στην επικαιρότητα και συχνές είναι οι σχετικές αναφορές στις συνεδριάσεις του σώματος.

• Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο Ζήσης Πατσίκας έκανε λόγο για «ένα Γολγοθά που βιώνουν οι συμπολίτες μας, που δέχονται επιθέσεις και δαγκώματα από αδέσποτα», παίρνοντας αφορμή από ένα πρόσφατο συμβάν που έλαβε χώρα στο κέντρο της πόλης. Με το τετράποδο μάλιστα να διαφεύγει της...σύλληψης (παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν), για να ελεγχθεί από κτηνίατρο και να εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερο στο κέντρο της Βέροιας, καθιστώντας αυτό επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των δημοτών. Απαντώντας ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης σημείωσε ότι ο Δήμος προέβη σ' ό,τι  νόμιμο δύναται πάνω στο ζήτημα αυτό, πλην όμως – όπως είπε – δεν έγιναν στην προκειμένη περίπτωση τα προβλεπόμενα για την ασφάλεια του πολίτη (πιάσιμο και έλεγχος του σκύλου).

• Μετά από μακροχρόνια απουσία, επανήλθε σε συνεδρίαση του σώματος ο κ. Νίκος Μπέκης, θέτοντας θέμα αναφορικά με τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, για τα οποία ζητείται να κάνουν δήλωση πόθεν έσχες. Τη στιγμή που – όπως ξεκαθάρισε – η εν λόγω επιτροπή δεν διαχειρίζεται χρήματα και ο ρόλος της έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, οπότε και δεν υφίσταται λόγος για κάτι τέτοιο (δήλωση πόθεν έσχες). «Πιστεύω ότι θα ακυρωθεί η δήλωση του πόθεν έσχες για τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, αν και κάποιοι ταλαιπωρήθηκαν και έκαναν», απάντησε επ' αυτού ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Σοφιανίδης.

• Παρών στη συνεδρίαση και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βεργίνας, Μανώλης Εμμανουηλίδης, που αναφέρθηκε στο ζήτημα της δυνατότητας των μαθητών Λυκείου της Βεργίνας να έχουν ως επιλογή Λύκειο της Βέροιας, μετακινούμενοι από το Λύκειο της Μελίκης. Με τον προερχόμενο από τη Βεργίνα Αντιδήμαρχο Τεχνικών, Άρη Λαζαρίδη, να σημειώνει ότι «είναι αυτονόητη η δυνατότητα των μαθητών της Βεργίνας να επιλέξουν Λύκειο ανάμεσα στη Μελίκη και στη Βέροια», ενώ από την άλλη ο κ. Εμμανουηλίδης επεσήμανε πως : «Οι μαθητές της Βεργίνας, που ακολουθούν το Γενικό Λύκειο, εγγράφονται υποχρεωτικά στο σχολείο της Μελίκης και δεν μπορούν να μετεγγραφούν σε ΓΕΛ της Βέροιας, για να συνδυάσουν τη φοίτησή τους εκεί με άλλες δραστηριότητες, όπως π.χ. φροντιστήρια».

• Η αναφορά του κ. Γιώργου Κάκαρη για κάδους που βρωμάνε, έφερε τον (πάντα να μην αφήνει τίποτα να πέσει κάτω) Αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαδόπουλο να επικεντρωθεί στη δική του συλλογιστική άποψη πάνω στο θέμα της καθαριότητας στην πόλη. «6.500 κάδοι δεν βρωμάνε όλοι. Αν τον κάδο τον συμπεριφερόμαστε σαν το σπίτι μας, δεν θα βρωμάει κανένας», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας συνάμα και την κακή εικόνα στο χώρο της «Ελιάς» τη Δευτέρα, από την παρουσία των παιδιών στην πόλη. Ο ίδιος ακόμα παραδέχθηκε πως υπάρχουν προβλήματα με την καθαριότητα μεν, αλλά έχουν βελτιωθεί σημαντικά πράγματα, υπενθυμίζοντας συνάμα στον κ. Κάκαρη, πως ο τελευταίος είχε καταγγείλει ότι υπάρχουν κάδοι χωρίς καπάκια, που αναδύουν πολύ άσχημη μυρωδιά.

• Η κίνηση του επικεφαλής της «ΛΑΣ» Γιώργου Μελιόπουλου να θέσει μία σειρά από σχολικά ζητήματα, με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, έκανε το (σχεδόν πάντα ήρεμο και πράο) Θανάση Σιακαβάρα να εξοργιστεί. «Τώρα τα θυμήθηκε τα προβλήματα ο κ. Μελιόπουλος;», αναρωτήθηκε. Ο κ. Μελιόπουλος αντέδρασε, οι τόνοι ανέβηκαν στην αίθουσα και το κλίμα οξύνθηκε, με αποτέλεσμα μετά από λίγα λεπτά να αποχωρήσουν και κάποιοι σύμβουλοι.

• Στην ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ανέφερε πως έως το τέλος του 2017 αναμένεται να έρθει η δεύτερη «φουρνιά» του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Βέροιας και σε σύνολο 34 Δήμων σ' όλη την Ελλάδα», ενώ ο ίδιος ακόμα αναφέρθηκε και στην κυριακάτικη συνάντηση της ΠΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας κ. Αντωνοπούλου, με θέμα τη β' φάση του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. Συνάμα ο ίδιος σχολίασε πως ο πρώτος κύκλος της Κοινωφελούς Εργασίας ολοκληρώθηκε με τα οκτάμηνα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους εργαζόμενους για την προσφορά τους.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής