breaking news Νέο

Θ.Τεληγιαννίδης : "Η ΑΝΗΜΑ συνεχίζει την προσπάθειά της για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας"

Θ.Τεληγιαννίδης :

Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, η Αναπτυξιακή Ημαθίας Α.Ε., η γνωστή σε όλους μας ΑΝ.ΗΜΑ, συνεχίζει την προσπάθειά της για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των Ημαθιωτών. Σε αγαστή συνεργασία με τα στελέχη μας, το διοικητικό συμβούλιο και τη γενική συνέλευση των μετόχων μας, έχουμε ήδη καταφέρει να ενισχύσουμε περισσότερες από 130 ιδιωτικές επενδύσεις.

Χρηματοδοτήσαμε πληθώρα δημόσιων υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιφερειακής μας ενότητας.

Στηρίξαμε τη δημιουργία μηχανισμών υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας στο μετριασμό της έντασης των κοινωνικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο μας (ανεργία, υποαπασχόληση, κοινωνικός αποκλεισμός, κλπ.),

Η προσήλωσή μας στην αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, από τη στιγμή της δημιουργίας της ΑΝ.ΗΜΑ, μέχρι και σήμερα υλοποιεί τους στόχους  μας. Με γνώση και μεθοδικότητα, δίνουμε πάντοτε το «παρών» στην αναγέννηση της Ημαθίας.

Ήδη, ολοκληρώνεται η διαδικασία αξιολόγησης και αναμένεται η ένταξη των έργων Δημόσιου χαρακτήρα που χρηματοδοτούνται από το LEADER/CLLD, δίνοντας αφενός τη δυνατότητα στους Δήμους της Ημαθίας και σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς να πραγματοποιήσουν έργα με άμεση ωφέλεια για τους κατοίκους και αφετέρου την ευκαιρία σε πολιτιστικούς συλλόγους να υλοποιήσουν εκδηλώσεις, που αναδεικνύουν την πλούσια πολιτισμική μας παράδοση, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 1.700.000 ευρώ.

Παράλληλα, άμεσα αναμένεται να προχωρήσουμε  στην έκδοση πρόσκλησης για την υποστήριξη ιδιωτικών επενδύσεων, τόσο στους τομείς της μεταποίησης και της αξιοποίησης της γεωργικής παραγωγής, όσο και στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού, ενισχύοντας έργα συνολικού προϋπολογισμού που θα ξεπεράσουν τα 4.500.000 ευρώ.

Ωστόσο η προσπάθειά της δεν εξαντλείται εδώ, αλλά προγραμματίζουμε και επιπλέον παρεμβάσεις και έργα, όπως δράσεις Κατάρτισης, ενίσχυσης του εθελοντισμού, στήριξης της απασχόλησης και προαγωγής της επιχειρηματικότητας, δίνοντας έτσι ολοκληρωμένο χαρακτήρα στον παρεμβατικό μας ρόλο.

Είναι βέβαιο ότι η προσπάθεια  δεν αρκεί από μόνη της, για να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα στην τοπική οικονομία και για να απαλυνθούν τα κοινωνικά προβλήματα. Αποτελεί όμως ένα σημαντικό λιθαράκι στο τιτάνιο έργο που απαιτείται (με τη συμμετοχή όλων) για την αναστροφή της δυσμενούς θέσης, στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.

Είμαι βέβαιος, εγώ και οι συνεργάτες μου, ότι θα τα καταφέρουμε. Με σκληρή και επίπονη προσπάθεια, συνεχίζουμε!

 

Ο Θεόφιλος Τεληγιαννίδης είναι πρόεδρος της ΑΝ.ΗΜΑ και περιφερειακός σύμβουλος της «Αλληλεγγύης»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής