breaking news Νέο

Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, αποκλειστικό : «Πρέπει να ξεφύγουμε από τη γκρίνια και τη μιζέρια»

  • Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, αποκλειστικό : «Πρέπει να ξεφύγουμε από τη γκρίνια και τη μιζέρια»
  • Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, αποκλειστικό : «Πρέπει να ξεφύγουμε από τη γκρίνια και τη μιζέρια»

Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, συνάδελφος στη δημοσιογραφία, τέως δήμαρχος Βέροιας, αυθόρμητη, ζεστή, άνθρωπος. Μια από τις καλύτερες ΑΝΑ…κρίσεις, στο σύνολο των εκπομπών της web tv της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ. Την ενδιαφέρει, από την πλευρά του πολίτη πλέον, η δημόσια ζωή του δήμου Βέροιας, αφού στη συνέντευξή της (δείτε την σε μαγνητοσκόπηση στο www.imerisia-ver.gr) ήταν κατηγορηματική, ότι έχει κλείσει πλέον ο κύκλος της στα κοινά. «Απενεργοποιήθηκα από την πολιτική, αλλά όχι από τη δημοσιογραφία, που είναι στο DNA μου», λέει. 

Της δείξαμε το πρωτοσέλιδο της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ της Πέμπτης 14ης Φεβρουαρίου, με το ρεπορτάζ του Παύλου Τουτουντζίδη από το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο. «Εντάσεις, ύβρεις και δικαστικές κλήσεις στους συμβούλους». Η κ. Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, από τις πρώτες γυναίκες στην Ημαθία που ζήτησαν την αλλαγή του επιθέτου της ταυτότητάς της, προσθέτοντας και το πατρικό της σε αυτήν, κάπου στα…80ς,  ήταν ιδιαίτερα καυστική για τα όσα τεκταίνονται στα ανώτατο σώμα του δήμου. «Τα όσα γίνονται είναι εις βάρος του δήμου, εις βάρος των πολιτών. Είναι στασιμότητα, γίναμε...Ουγκάντα. Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή τη γκρίνια και τη μιζέρια, που είναι εις βάρος της προόδου», τονίζει.

Η τέως δήμαρχος αναφέρεται και στο διάδοχό της στο δημοτικό θώκο και αντιδήμαρχο επί της θητείας της. «Πάντα εκτιμούσα τον Κώστα Βοργιαζίδη για τις ικανότητες και την εντιμότητά του. Ο κάθε δήμαρχος δικαιούται να έχει μια δεύτερη θητεία, εφόσον δεν έχει μπει στα γρανάζια της διαπλοκής και δεν έχει κάνει τραγική λάθη», λέει. 

Με καμάρι μας δηλώνει ότι από τα «παιδιά» της ήταν το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που δημιούργησε, στην αρχή της κρίσης, λίγα χρόνια πριν τα μνημόνια, στο δήμο Βέροιας. «Η κρίση ήταν εφιαλτική για το δήμαρχο, που έρχεται καθημερινά σε επαφή με τον πολίτη. Από το 2009 στήσαμε το δίκτυο κοινωνικής πολιτικής, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά της».  

Ημέρα των ερωτευμένων η χθεσινή, 14η Φεβρουαρίου, που η κα. Ουσουλτζόγλου φιλοξενήθηκε ζωντανά και από το «ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8» και η ίδια δηλώνει ερωτευμένη με το ραδιόφωνο. «Ξεκινήσαμε το διαδημοτικό ραδιόφωνο το 1989 στη Βέροια, με ειδική εκπαίδευση που είχαμε ο Γιάννης Παντερμαράκης και εγώ», λέει, δηλώνοντας ότι είναι πρόθυμη να ξεκινήσει εκπομπές στο «ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ». Σε περιμένουμε Χαρούλα!

Μαζεύοντας ψήγματα των όσων μας είπε η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, σας τα καταθέτουμε, ευχόμενοι να επικρατήσει η επιθυμία της και το επόμενο δημοτικό συμβούλιο να μην έχει εντάσεις και ύβρεις, που υποβαθμίζουν την ποιότητά του.

«Ο πατέρας μου (μικρασιάτικης καταγωγής), όταν ήρθε το 1934 στη Βέροια, αναλαμβάνοντας υπεργολαβία  των έργων της αποξήρανσης της λίμνης των Γιαννιτσών, μας έλεγε ότι έβαλε το σουτζούκι και τον παστουρμά στα τσιπουράδικά της. Προσπαθήσαμε να αδελφοποιηθούμε ως δήμος με πόλεις της Τουρκίας, αλλά δεν το επέτρεψε το δικό μας υπουργείο Εξωτερικών. Δυστυχώς, οι λαοί είμαστε πιόνια σε μια τεράστια σκακιέρα….

Στο κοινοβούλιό μας εισέρχονται πολιτικοί δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Η δημοκρατία κλαίει και οδύρεται. Η Ελλάδα μοιάζει με μια πανέμορφη γυναίκα, που ερωτεύτηκε λάθος ανθρώπους. Νιώθω όμως ότι η Ελλάδα δεν είναι μια κουτή γυναίκα…

Οι πρώτες εκλογές με κυρίαρχα τα social media είναι πλέον στη ζωή μας…»

 (Τη ρωτάμε αν την έχουν πλησιάσει υποψήφιοι σύμβουλοι, για να αφουγκραστούν την εμπειρία της στο δήμο, τον οποίο υπηρέτησε δυο τετραετίες ως δήμαρχος και άλλες δυο ως δημοτική σύμβουλος).

«Όχι, μου χτυπάνε την πόρτα μόνο για σταυρούς. Ο καθένας μας όμως διαθέτει μόνο την ψήφο του, ούτε καν των παιδιών του. Θεωρώ ότι μετά από τόσα χρόνια, δεν προσέγγισα εις βάθος τα δημοτικά πράγματα, έκανα πάντως προσπάθεια, ζητώντας δημόσια συγνώμη για τα λάθη μου…

Ο Θανάσης Γεωργιάδης (ο σύζυγός της) υπήρξε τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο μας. Ήταν για την πατρίδα, όπως και εγώ…»

(Η Χαρούλα φορά στη συνέντευξη, που συντόνισε στην εικόνα και τον ήχο ο Νίκος Δήμου, πράσινη μπλούζα και πράσινα γυαλιά. Την…πειράζουμε, αν συνεχίζει να είναι ΠΑΣΟΚ).

«Ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και τώρα ΚΙΝΑΛ. Μετρήσιμα τα μεγέθη των έργων των κυβερνήσεών του,  κυρίως στη δημόσια υγεία. Έκανε και λάθη. Παντού υπάρχουν άλλωστε πολιτικοί, που λαδώνονται. Πρέπει να βγει δυναμωμένος ο χώρος της κεντροαριστεράς, στον οποίο δεν ανήκει σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ…»

(Τη ρωτάμε αν της ζήτησαν…διευκολύνσεις εργολάβοι επί δημαρχίας της και αν δέχεται να περάσει από ανιχνευτή ψεύδους για αυτή της την απάντηση. Το δέχεται!).

«Φυσικά και μου ζήτησαν. Δεν υπάρχει όμως πιο ωραίο πράγμα, να μπαίνεις καθαρός στην πολιτική και να βγαίνεις πεντακάθαρος…

Νοσηρό το φαινόμενο των ψευδώνυμων καταγγελιών. Σώνει και καλά πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε λωποδύτες. Το σύστημα είναι άρρωστο.  Στα δικαστήρια χάνονται χιλιάδες εργατοώρες…

Πρώτος μου στόχος ήταν το Μουσείο των Αιγών, που συγκινούσε τους Μακεδόνες, τους αληθινούς και όχι τους…fake των Σκοπίων, από την πρώτη στιγμή που ο Μανώλης Ανδρόνικος ανέσκαψε τους βασιλικούς τάφους στη Βεργίνα. Επί δημαρχίας Βλαζάκη, με το Θανάση Γεωργιάδη να είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ξεκίνησε η διακομματική προσπάθεια κατασκευής του. Τεράστια η συνεισφορά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αφού το μουσείο των Αιγών ήταν το τελευταίο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, με τη βοήθεια και της Λίνας Μενδώνη…

Επί Χασιώτη έγινε σπουδαίο έργο για τις Αιγές, αφού υπήρξε συνεργασία με τον Παναγιωτίδη και τον Τάκη Βλαχόπουλο. Ό,τι καλό γίνεται, προϋποθέτει στρογγυλεμένες γωνίες των προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Αυτοί που ψήφισαν τη συμφωνία των Πρεσπών, έπρεπε πρώτα να περάσουν από τις Αιγές. Δεν τους τιμά η πράξη τους. Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να δουν τα μεγάλα εθνικά θέματα, με κυρίαρχο αυτό της παιδείας.  Είναι τεράστιο το πρόβλημα της υποκουλτούρας του πολιτικού προσωπικού, σε όλα τα επίπεδα…

Συμφωνώ με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με την προϋπόθεση να υπάρχουν αντίστοιχα ισχυρά κρατικά ιδρύματα…

Ήμουν από τα λίγα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, που ψήφιζε υπέρ της απλής αναλογικής, για την οποία πιστεύω ότι είναι ένα πρωτολίθαρο της δημοκρατίας. Προϋπόθεσή της όμως η ποιότητα των εμπλεκομένων μερών, αλλιώς θα είναι τορπίλη στη δημοκρατία…

Δεν πιστεύω στα κομματικά χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πέρασε ο καιρός τους….

Παρέλαβα χρεωμένο το δήμο. Πλήρωνα μέχρι και τα έξοδα μεταβίβασης από την τσέπη μου, ως δήμαρχος.  Πληρώνω όλες τις υποχρεώσεις τώρα από τη σύνταξη του γιατρού (εννοεί το σύζυγό της Θανάση Γεωργιάδη)».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής