breaking news Νέο

«Κάτοικος Μεταξουργείου – Ημερολόγιο Κρίσης», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ.Ι. Καρασάββα

«Κάτοικος Μεταξουργείου – Ημερολόγιο Κρίσης», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ.Ι. Καρασάββα

Ο Δημοσιογράφος-Αρχισυντάκτης στον Ρ/Σ «Αθήνα 9.84 FM», Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης, στο βιβλίο του «Κάτοικος Μεταξουργείου – Ημερολόγιο Κρίσης» (Εκδ. «Επίκεντρο», Θεσσαλονίκη 2012), επιχειρεί, μέσα από ένα ιδιότυπο ημερολόγιο, να καταγράψει τα όσα προκάλεσε η Κρίση που ξέσπασε πάνω στο σώμα της Ελληνικής Κοινωνίας.

Ο Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης, ακτινογραφεί την Κρίση, στο ξεκίνημά της, γράφοντας τα Κείμενά του στην ταλαιπωρημένη Συνοικία του Μεταξουργείου, περίπου στην «εμπόλεμη ζώνη» του κέντρου της Αθήνας. Ζώντας σε ένα ιδιότυπο «πειραματικό εργαστήρι» καταγράφει τις σκέψεις και τις παρατηρήσεις του, ως προβολές από το μέλλον που συμβαίνουν σε χρόνο ενεστώτα.

Τα Κείμενα του Δ. Β. Τριανταφυλλίδη, γράφτηκαν εν θερμώ, είναι αντιδημοφιλή, γιατί πήγαν κόντρα στο ρεύμα και στους εσμούς της εποχής, μα άντεξαν στον χρόνο. Είναι Κείμενα γλυκόπικρων διαπιστώσεων και χαρμόλυπων συμπερασμάτων, γραμμένα από έναν συγκαιρινό μας, που οι καταγραφές του απευθύνονται στον αναγνώστη του παρόντος αλλά και σε εκείνον του μέλλοντος. Το «Ημερολόγιο Κρίσης» του Δ. Β. Τριανταφυλλίδη είναι μία ακόμη ψηφίδα στην νωπογραφία της Δύσκολης Εποχής μας, αλλά ταυτόχρονα και μία χαραμάδα ελπίδας για την αναδυόμενη Εποχή της Λιτής Ευτυχίας.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής