breaking news Νέο

Ξανά στο προσκήνιο η εγκατάσταση και λειτουργία του Τελωνείου της Βέροιας στην περιοχή της Κουλούρας

Ξανά στο προσκήνιο η εγκατάσταση και λειτουργία του Τελωνείου της Βέροιας στην περιοχή της Κουλούρας

Συζητείται σήμερα Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, που θα συνεδριάσει στη Βέροια, η παραχώρηση ή μη στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων κατά χρήση για πενήντα (50) χρόνια, του εξής τμήματος του συνόλου των υποδομών και του γηπέδου της ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΑΕ στην περιοχή της Κουλούρας, προκειμένου να στεγαστεί  αποκλειστικά και μόνο το Τελωνείο Ημαθίας :

α) ισόγειο κτήριο γραφείων 755,62 τ.μ

β) τμήμα κτηρίου-αποθηκευτικού χώρου, εμβαδού 890,0 τ.μ.

γ) Περιβάλλων χώρος-γήπεδο 20 τουλάχιστον στρεμμάτων με δυνατότητα επέκτασης αυτού ανάλογα με τις ανάγκες του Τελωνείου.

Οι παραπάνω εγκαταστάσεις θα πρέπει να παραδοθούν έτοιμες προς λειτουργία, με το κόστος να βαρύνει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, δηλαδή την ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε.

Η παραχώρηση θα ισχύει με τον όρο ότι εντός χρονικού διαστήματος 18 μηνών θα λειτουργεί το Τελωνείο στις εν λόγω εγκαταστάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, η Περιφέρεια Κεντρικής  Μακεδονίας θα έχει το δικαίωμα να ανακαλέσει τη δωρεάν παραχώρηση.

 

Για το ζήτημα μίλησαν στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Στάθης Σαρηγιαννίδης. 

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης μας δήλωσε : «Από το 2014, που ανέλαβα τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, κινήθηκα στην κατεύθυνση εγκατάστασης του Τελωνείου της Βέροιας στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της, αρχικά σχεδιαζόμενης να λειτουργήσει ως, Περιφερειακής Αγοράς Κουλούρας. Από την πρώτη μέρα παρακίνησα τους 4 βουλευτές της Ημαθίας και τους 3 δημάρχους, να πιέσουμε στα κέντρα αποφάσεων της Αθήνας, συναντώντας τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών. Αρχικά ψάχναμε τρόπους παραχώρησης του χώρου, γιατί πρόκειται για Α.Ε. Σήμερα το υπουργείο ζητά παραχώρηση του χώρου στην ΑΑΔΕ για 50 χρόνια και μάλιστα έτοιμου προς λειτουργία, με τα έξοδα να βαρύνουν τον κύριο του ακινήτου, δηλαδή την ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε. Στην κατεύθυνση αυτή, φέραμε το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και μάλιστα σε μία συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια, την ερχόμενη Δευτέρα, για να ακουστούν όλες οι απόψεις και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση».

 

Από τη δική του πλευρά ο περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας και αντιπρόεδρος του Π.Σ.Κ.Μ. Στάθης Σαρηγιαννίδης τόνισε : «Η μεταφορά του τελωνείου στην ΑΜΑΛΘΕΙΑ αποτελεί αν όχι το σημαντικότερο, ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της Ημαθίας. Αποτελεί υποχρέωση όλων των φορέων της Ημαθίας, άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένων, οι οποίοι οφείλουν να καταβάλουν το μέγιστο των προσπαθειών για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού. Δεν υπάρχει χώρος για μικροπολιτικές συμπεριφορές στο συγκεκριμένο θέμα. Ο Περιφερειάρχης κος Απόστολος Τζιτζικώστας καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κος Κώστας Καλαϊτζίδης γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουν την αμέριστη υποστήριξή μου αλλά και την αμέριστη υποστήριξη της παράταξης «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» του επικεφαλής Γιάννη Ιωαννίδη, στην οποία ανήκω. Με χαροποίησε ιδιαίτερα η απόφαση του Περιφερειάρχη για πραγματοποίηση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Βέροια, του οποίου έχω την τιμή να είμαι Αντιπρόεδρος και η οποία απόφαση ήταν εν μέρει αποτέλεσμα και μιας δικής μου «έκρηξης» στο προηγούμενο Π.Σ., καθόσον θα έχουν την ευκαιρία να ακουστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Με την προσδοκία και την δέσμευση μια ανοιχτής και εποικοδομητικής συνεδρίασης με την επιμέλεια του Προεδρείου του Π.Σ., η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, στις 13:00 μ.μ., στο Δημαρχείο της Βέροιας, θα ήθελα να υπογραμμίσω πως η μεταφορά του τελωνείου στο κτίριο της ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ, στον κόμβο της ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ, πέρα από την αδιαμφισβήτητη και αμετακίνητη πλέον εδραίωση του τελωνείου της Βέροιας στην περιοχή και σε χώρο απόλυτα κατάλληλο για την λειτουργία του, θα αποτελέσει και το πρώτο βήμα λειτουργίας του εν λόγω κτιρίου, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια παραμένει ανεκμετάλλευτο και πιστεύω θα είναι η αρχή για περαιτέρω ανάπτυξη του κτιρίου και της περιοχής. Έχουμε υποχρέωση όλοι να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια».

 

Με τιμή

Σαρηγιαννίδης Στάθης

Αντιπρόεδρος Περ. Συμβουλίου Κεντρ. Μακεδονίας

Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής