breaking news Νέο

Πενθεί η Ημαθία

Πενθεί η Ημαθία

Θλίψη και οδύνη στην κοινωνία της Ημαθίας και όχι μόνο σκόρπισε το Σάββατο το απόγευμα ο τραγικός χαμός του 17χρονου Χρήστου Πετρίδη κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.

Ήταν το 22ο λεπτό του αγώνα πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας,  μεταξύ της ΑΕ Χαρίεσσας και του Φιλίππου Μελίκης, όταν ο 17χρονος Χρήστος Πετρίδης, παίκτης της γηπεδούχου ομάδας, σε ανύποπτο χρόνο και ενώ η μπάλα παίζονταν σε άλλο σημείο του γηπέδου – δεν συμμετείχε ο ίδιος στη φάση – έκανε μισή στροφή γύρω από τον εαυτό του και σωριάστηκε στο έδαφος.

Ο διαιτητής διέκοψε αμέσως το παιχνίδι και ο γιατρός που ήταν δηλωμένος στο φύλλο αγώνα Φίλιππος Βάντσης, με τον Βασίλη Ντάμτσιο αδελφό του προπονητή της ομάδας της Μελίκης (εργάζεται στο ΕΚΑΒ) που βρίσκονταν μεταξύ των θεατών, όπως και ο επόπτης Ρηγόπουλος που έσπευσαν για τις πρώτες βοήθειες, διαπίστωσαν ότι είχε γυρίσει η γλώσσα του άτυχου ποδοσφαιριστή, πιθανόν αφού είχε προηγηθεί ανακοπή της καρδιάς. Την επανέφεραν στη θέση της και με μαλάξεις προσπάθησαν να επαναφέρουν και τον άτυχο ποδοσφαιριστή, αρχικά φάνηκε να το πετυχαίνουν όμως γρήγορα ο νεαρός παίκτης ξαναέφυγε. Η προσπάθεια του γιατρού του αγώνα, του Βασίλη Ντάμτσιου και του επόπτη Ρηγόπουλου, συνεχίστηκε με τον άτυχο ποδοσφαιριστή να επανέρχεται και να ξαναφεύγει περισσότερες από πέντε φορές. Εν τω μεταξύ έφθασε το ασθενοφόρο που είχε ειδοποιηθεί με τον παίκτη να μεταφέρεται στο νοσοκομείο της Νάουσας αναίσθητος έχοντας όμως την αναπνοή του.

Νέες αγωνιώδεις προσπάθειες από τους γιατρούς του νοσοκομείου της Νάουσας να κρατηθεί στη ζωή ο άτυχος Χρήστος Πετρίδης, ενώ τέθηκε και σε μηχανική υποστήριξη.

Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης προκειμένου να τύχει καλύτερης μηχανικής υποστήριξης.

Όμως ούτε και εκεί οι γιατροί, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν στη ζωή τον 17χρονο Χρήστο Πετρίδη, που έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, εκεί που θα βρει τον Στέλιο Μαρκούση, νεαρό τερματοφύλακα των τμημάτων υποδομής της ΒΕΡΟΙΑΣ, τον Κώστα Πεϊο, επίσης τερματοφύλακα του Μ. Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας και τον Χρήστο Τσιμτσιρή παίκτη της Ελπίδας Βέροιας, που έφυγαν από τη ζωή με τον ίδιο τρόπο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο φορώντας την στολή της αγαπημένης τους ομάδας.

Τραγικές φιγούρες οι δύο γονείς του άτυχου ποδοσφαιριστή που βρίσκονταν μεταξύ των θεατών του αγώνα και παρακολούθησαν την απεγνωσμένη προσπάθεια των ειδικών αλλά και του νεαρού παίκτη να κρατηθεί στη ζωή δίχως τελικά να τα καταφέρει.

Ο 17χρονος παίκτης είχε ενταχθεί στο δυναμικό της Χαρίεσσας πριν ένα περίπου μήνα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και αγωνίζονταν δανεικός για έξι μήνες από την ομάδα της Νάουσας.

Η κηδεία του άτυχου Χρήστου Πετρίδη έγινε χθες Δευτέρα το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της Νάουσας και την παρακολούθησαν εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι, συμπαίκτες, αντίπαλοι αλλά και απλοί φίλαθλοι της ευρύτερης περιοχής.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει και ο Θεός να δώσει δύναμη στους δικούς του ανθρώπους να αντέξουν τον τραγικό του χαμό.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής