breaking news Νέο

Οι δήμοι είναι καταδικασμένοι να διαχειρίζονται το πρόβλημα των αδέσποτων, χωρίς να μπορούν να δώσουν λύση

Οι δήμοι είναι καταδικασμένοι να διαχειρίζονται το πρόβλημα των αδέσποτων, χωρίς να μπορούν να δώσουν λύση

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τα όσα τόνισε στην ομιλία του στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, το απόγευμα της Δευτέρας 18ης Φεβρουαρίου, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Σταύρος Βαλσαμίδης, για το συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, την οποία η ελληνική πολιτεία έχει αναθέσει, χωρίς πόρους, όπως συμβαίνει παντού άλλωστε, στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι Δήμοι είναι καταδικασμένοι να διαχειρίζονται το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, χωρίς να μπορούν να δώσουν μία λύση. Δυστυχώς η παρούσα κατάσταση δεν λαμβάνει υπ’ όψη της ούτε το κοινωνικό συμφέρον, αλλά δεν εξασφαλίζει και καλύτερες συνθήκες για τα αδέσποτα. Οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να παραλαμβάνουν τα αδέσποτα, να τους τοποθετούν τσιπ αναγνώρισης, να τα στειρώνουν και να τα εμβολιάζουν, αλλά είναι επίσης υποχρεωμένοι με το τέλος της θεραπείας να τα αφήνουν στο ίδιο μέρος, από όπου τα περισυνέλεξαν. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στις υπόλοιπες αναπτυγμένες χώρες το πρόβλημα των αδέσποτων αντιμετωπίζεται εδώ και δεκαετίες ως προς αυτή του τη διάσταση, είτε από τους δήμους, είτε από ιδιώτες, κατά παραχώρηση αρμοδιότητας, με το να περιορίζονται τα αδέσποτα σε καταφύγιο, στο οποίο προσφέρονται για υιοθεσία, με τη συμβολή και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια, εάν το αδέσποτο δεν υιοθετηθεί σε χρονικό διάστημα, που διαφέρει από χώρα σε χώρα, τότε εφαρμόζεται ευθανασία, διότι αφενός το να παραμένουν έγκλειστα τα ζώα για όλη τους τη ζωή είναι απάνθρωπο, όπως το ίδιο απάνθρωπο είναι να συνεχίζουν να ζουν ελεύθερα μεν, αλλά χωρίς τη στοιχειώδη φροντίδα, κάτι που σίγουρα δεν είναι προς όφελος ούτε του κοινωνικού συνόλου. Πρέπει να γίνει σοβαρή δουλειά από πλευράς της Πολιτείας, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν οδηγηθεί όλοι οι Δήμοι της Χώρας εξ αιτίας του παρόντος νομοθετικού καθεστώτος», τόνισε ο κ. Βαλσαμίδης.

Προφανώς συνυπογράφουν όλοι οι δημοτικοί άρχοντες της χώρας, τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν τολμά να βάλει το δάχτυλο επί τον τύπο των ήλων, φοβούμενη το γνωστό… πολιτικό κόστος!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής