breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Ποιος δήλωσε ότι τα ρολόγια πρέπει πάντα να κινούνται με τον ίδιο τρόπο;

Το κτίριο που στεγάζεται η Βουλή της Βολιβίας, στην κεντρική πλατεία Plaza Murillo, της πρωτεύουσας Λα Παζ, διαθέτει ένα ρολόι διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα. Κι αυτό, γιατί το ρολόι λειτουργεί αριστερόστροφα.

Το κτίριο, το οποίο ανεγέρθηκε κατά τη δεκαετία του 1920 και προοριζόταν αρχικά να λειτουργεί ως έδρα της κεντρικής τράπεζας της Βολιβίας, διέθετε ένα κανονικό ρολόι μέχρι το 2014, όταν αποφασίστηκε να αντικατασταθεί με ένα ρολόι, του οποίου οι δείκτες να κινούνται αριστερόστροφα.

«Ποιος δήλωσε ότι τα ρολόγια πρέπει πάντα να κινούνται με τον ίδιο τρόπο; Γιατί πρέπει πάντα να είμαστε υπάκουοι; Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί;», αναρωτήθηκε ο Βολιβιανός υπουργός Εξωτερικών David Choquehuanca, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της ιδέας.

Σύμφωνα με τον Choquehuanca, η αλλαγή αυτή έγινε, για να υπενθυμίζεται στους Βολιβιανούς να τιμούν την κληρονομιά τους και να κατανοήσουν τη σημασία που έχει να τιμάς τις ρίζες σου και να μην ακολουθείς την πεπατημένη. Το ρολόι ακολουθεί επίσης την κατεύθυνση που κινείται η σκιά του ηλιακού ρολογιού στο νότιο ημισφαίριο.

*****

Πήγε σε αντιπροσωπεία για να διαλέξει ΙΧ και έφυγε…μέσα από την τζαμαρία 

Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Ινδία είναι, πλέον, κάτι σαν θεσμός, μόλις μια κοπέλα ενηλικιώνεται, οι περήφανοι γονείς να σπεύδουν να της αγοράσουν ένα αυτοκινητάκι. Μια πολύ ευτυχισμένη νεαρή κοπέλα από την Ινδία λοιπόν,  πήγε μαζί με τους γονείς της σε μια έκθεση γνωστής μάρκας αυτοκινήτων, προκειμένου να διαλέξει το αυτοκίνητο των ονείρων της. Ενόσω όμως ένας από τους πωλητές της εξηγούσε τις λειτουργίες ενός από τα οχήματα, εκείνη μες στον ενθουσιασμό της έβαλε μπροστά τη μηχανή και πάτησε τέρμα γκάζι.

Αποδεδειγμένα, το κακό δεν θέλει και πολύ για να γίνει! Και τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς, γιατί οι λαμαρίνες φτιάχνονται! Αρκεί να διαθέτεις περί τις 6.000, όσο δηλαδή έγραψε η ζημιά!

*****

Μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες φτιαγμένα από…κομμάτια υπολογιστών

Οι αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020, που θα καταφέρουν να κερδίσουν κάποιο μετάλλιο, δεν θα είναι περήφανοι μόνο γιατί φορούν κάτι, που συμβολίζει την αθλητική τους απόδοση, αλλά και επειδή θα έχουν στα χέρια τους κάτι, που συμβολίζει τη… βιωσιμότητα.

Για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020, οι διοργανωτές έχουν ως στόχο να κατασκευάσουν όλα τα χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια από διάφορα χρησιμοποιημένα κομμάτια ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων. Αυτή η ιδέα εφαρμόζεται, με στόχο να αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα σχετικά με τον τρόπο χρήσης των ηλεκτρονικών αποβλήτων στην Ιαπωνία και τον κόσμο.

Από τον Απρίλιο του 2017, η ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή ξεκίνησε τη συλλογή παλιών φορητών υπολογιστών, ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, smartphones και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, που είχαν καταλήξει στα σκουπίδια. Η πρωτοβουλία είχε μεγάλη επιτυχία, με τις αρχές να συγκεντρώνουν 47.488 τόνους συσκευών από τον Οκτώβριο του 2018.

Σε μια περίοδο περίπου 18 μηνών, συγκεντρώθηκαν παραπάνω από 5 εκατομμύρια smartphones και υπολογιστές στα σημεία, όπου γινόταν η συγκομιδή τους. Αφού αποσυναρμολογήθηκαν, τα διάφορα τμήματά τους υποβλήθηκαν σε διαδικασία τήξης για την εξαγωγή των στοιχείων χρυσού, αργύρου και χαλκού. Ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016, τα μετάλλια αποτελούνταν στο 30% από ανακυκλωμένα υλικά, στου επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020, το ποσοστό εικάζεται ότι θα αγγίξει το 100%.

*****

Συντριβάνι μήκους 400 μέτρων κινείται και αλλάζει χρώματα!

Οι τουρίστες συρρέουν, για να απολαύσουν αυτό το εκπληκτικό συντριβάνι, που είναι το μεγαλύτερο σε μήκος στη Νοτιοανατολική Ασία. Το χαρακτηριστικό μήκος του σιντριβανιού φτάνει τα 400 μέτρα και χρειάστηκε έξι χρόνια, για να σχεδιαστεί και να χτιστεί έξω από ένα εμπορικό κέντρο στη Μπανγκόκ, το οποίο άνοιξε το Νοέμβριο του 2018. Τα πλήθη φαίνεται να είναι εντυπωσιασμένα με τα λέιζερ υψηλής τεχνολογίας, που κάνουν το συντριβάνι να…κινείται και να αλλάζει χρώματα. Το συντριβάνι περιλαμβάνει χιλιάδες περιστρεφόμενους πίδακες νερού, που βγάζουν νερό κάθε 0,1 δευτερόλεπτο, σε σχήμα λουλουδιού. Το νερό φτάνει σε ύψος τα 15 μέτρα και χιλιάδες τουρίστες και ντόπιοι συγκεντρώνονται κάθε μέρα, για να θαυμάσουν το θέαμα.


Πήγε σε αντιπροσωπεία για να διαλέξει ΙΧ και έφυγε…μέσα από την τζαμαρία
Μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες φτιαγμένα από…κομμάτια υπολογιστών
Συντριβάνι μήκους 400 μέτρων κινείται και αλλάζει χρώματα!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής