breaking news Νέο

Ανακοίνωση της ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας για το άρθρο 103

Ανακοίνωση της ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας για το άρθρο 103

Το τελευταίο διάστημα, το ΠΑΜΕ έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία μετωπικού χαρακτήρα με στόχο την παρέμβαση στην συνταγματική αναθεώρηση και την αλλαγή του άρθρου 103, που αφορά την μετατροπή των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο σε μόνιμες.

Είναι γεγονός ότι στον δημόσιο τομέα σήμερα υπάρχει μια κατηγορία εκτάκτων και συμβασιούχων οι οποίοι εργάζονται αρκετά χρόνια .Οι συνάδελφοι αυτοί είναι προφανές πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και  πολλοί/ες βρίσκονται πλέον σε μια ηλικία που δυσχεραίνει την αναζήτηση άλλης εργασίας. Για όλους όσοι βρίσκονται σε αυτή τη κατηγορία το αίτημα για μονιμοποίησή τους είναι αίτημα εύλογο και δίκαιο. . Για την πραγματοποίηση της μονιμοποίησης αυτής της κατηγορίας εργαζομένων προβάλλεται πράγματι ως  εμπόδιο το σχετικό άρθρο του συντάγματος. Προφανώς πρέπει να υπάρξει μέριμνα μετατροπής των ελαστικών θέσεων εργασίας σε μόνιμες, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Από αυτό όμως το σημείο όμως μέχρι το σημείο να προβάλει το συνδικαλιστικό κίνημα του δημοσίου το αίτημα ότι πρέπει να καταργηθεί το σχετικό άρθρο του συντάγματος για να μην εμποδίζει να μονιμοποιηθούν όλοι οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που απασχολούνται σήμερα στο ελληνικό δημόσιο, υπάρχει χαώδης διαφορά.

Η άποψη αυτή στην πράξη σημαίνει ότι όλες οι προσλήψεις που θα έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει το ελληνικό δημόσιο τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να προέλθουν αποκλειστικά από την τεράστια δεξαμενή των σημερινών εκτάκτων –συμβασιούχων. Επίσης σημαίνει ότι όσοι συμπολίτες μας δεν έχουν διατελέσει έκτακτοι και συμβασιούχοι του δημοσίου θα πρέπει πλέον να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο πρόσληψης τους στο δημόσιο – όσο κι αν έχουν κοπιάσει στην ζωή τους και όσα προσόντα και αν έχουν αποκτήσει.

Ταυτόχρονα, μέσω της πρότασης αυτής, διαιωνίζεται το πρόβλημα των συμβασιούχων, καθώς δεν προτάσσεται  η καθιέρωση  της μονιμότητας ως μιας και μοναδικής σχέσης εργασίας στο Δημόσιο, αλλά  η δυνατότητα, μετατροπής συμβάσεων, που σε κάποιες περιπτώσεις, ξεκίνησαν με  αδιαφανείς ή πελατειακές συνθήκες, σε μόνιμες.

Είναι προφανές, πως η πρόταση του ΠΑΜΕ, δεν αποσκοπεί παρά σε λόγους  εντυπωσιασμού, με ψηφοθηρικό στόχο, ειδικά εν όψει των εκλογικών συνεδρίων, μεγάλων ομοσπονδιών όπως η ΟΛΜΕ ή η ΔΟΕ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής