breaking news Νέο

Έχασε την ευκαιρία η ΒΕΡΟΙΑ

Έχασε την ευκαιρία η ΒΕΡΟΙΑ

Δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία μέσα σε τέσσερις ημέρες, δεύτερη συνεχόμενη γκέλα και παρότι η ΒΕΡΟΙΑ εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, στον 2ο όμιλο, αισθάνεται πλεον στον σβέρκο της την ανάσα του Άρη Παλαιοχωρίου και θα την αισθανεί ακόμη πιο καυτή εφόσον η ομάδα της Χαλκιδικής κερδίσει και το προχθεσινό της παιχνίδι με τα Γιαννιτσά που αναβλήθηκε όποτε αυτό πραγματοποιηθεί.

Σε αντίθεση με το παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης στα Γιαννιτσά, που η ΒΕΡΟΙΑ παρουσιάστηκε κουρασμένη και μέτρια, προχθες Κυριακή επανήλθε στις ορθολογικές της εμφανίσεις, παρουσιάστηκε καλή και δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης επειδή ήταν άτυχη.

Ατυχη επειδή ξεκίνησε τον αγώνα με ένα γκολ εις βάρος της αφου ο Εδεσσαϊκός κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με την σέντρα στην πρώτη στην κυριολεξία επίσκεψη του στα καρέ της και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού.

Και όταν δέχεσαι γκολ σε ένα τέτοιο ματς πριν καλά - καλά οι παίκτες σου ακομπήσουν την μπάλα τότε όχι  μόνο τα πλανα που έχεις φτιάξει για το παιχνίδι πάνε “στράφη” αλλά και η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών σου πέφτει στο ναδιρ και χρειάζεται μεγάλα ψυχολογικά αποθέματα και χρόνος για να συνέλθεις και να συνεχίσεις τον αγώνα σου ανεπηρέαστος.

Βέβαια η ΒΕΡΟΙΑ κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης σχετικά γρήγορα, μόλιςστο 26ο λεπτό από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Βεργώνης (ανατροπή) και εκτέλεσε ο Κανούλας. Και αυτό - το γκολ της ισοφάρισης - την βοήθησε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο την απόδοση της.

Η “Βασίλισσα” χρειάστηκε περίπου 15 λεπτά για να ξεπεράσει το σοκ του γρήγορου γκολ που δέχθηκε και να ανεβάσει την απόδοση της.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ΒΕΡΟΙΑΣ για να φθάσει στην ισοφαριση δημιουργήθηκε στο 20’ με τον Κανούλα να βρίσκει κενό χώρο και από το υψος περίπου της μεγάλης περιοχής να κάνει το σουτ με πολυ καλές προϋποθέσεις και την μπάλα να βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα του Εδεσσαϊκού Σοϊλεμέζογλου.

Στην επόμενη καλή στιγμή που δημιούργησε η ΒΕΡΟΙΑ ισοφάρισε.

Ο Βεργώνης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή του τέρματος του Εδεσσαϊκού από τον Χαραβιτίδη και ο διαιτητής κατελόγησε το αναμφισβήτητο πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Κανούλας που ανέλαβε την εκτέλεσή του.

Η ΒΕΡΟΙΑ μετά το γκολ της ισοφάρισης ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοση της, πίεσσα τον Εδεσσαϊκό δίχως ομως μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να δημιουργήσει άλλη μεγάλη ευκαιρία. Στην επανάληψη η γηπεδούχος έγινε πιο ουσιώδης όχι όμως και πιο αποτελεσματική αφού ναι μεν δημιούργησε φάσεις για γκολ δεν κατάφερε όμως να τις αξιοποιήσει.

Στο 56’ συγκεκριμένα ο Μπλέτσας δέχθηκε την μπάλα και λίγο έξω από την περιοχή της εστίας του Σοϊλεμέζογλου έπιασε το σουτ στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενω δύο λεπτά αργότερα στο 58’ ήταν η σειρά του Χαντζάρα να κάνει το διαγώνιο σουτ με τον τερματοφύλακα του Εδεσσαϊκου όμως να μην αιφνιδιάζεται και να μπλοκάρει.

Προηγουμένως βέβαια οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή ευκαιρία με τον Ταουσιάνη να πλασάρει τον Κοντογουλίδη η μπάλα να κατευθύνεται προς τα δίχτυα της εστίας του τερματοφύλακα της Βέροιας και τον Κυριακίδη, σαν από “μηχανής Θεός” να προλαβαίνει να την  αποκρούει λίγο πριν αυτή περάσει την γραμμή του τέρματος της ομάδας του.

Η ΒΕΡΟΙΑ όσο περνουσε ο χρόνος και το ισόπαλο 1-1 παρέμενε ανέβαζε την πίεση της ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα τις έδινε την νίκη και τους τρεις βαθμούς και στο 72’ είχε μια ακόμη καλή στιγμή. Συγκεκριμένα ο Μουχάλης έβγαλε από δεξιά την σέντρα με τον Βεργώνη στο υψος της μικρής περιοχής να πετάγεται να στείλει την μπάλα προς τα αντίπαλα δίχτυα με κεφαλια ψαράκι, όμως αυτή πέρασε ελάχιστα αουτ παρά την προσπαθεια του Σκαθαρούδη να την βρει και να της αλλάξει πορεία δίχως όμως τελικά να το καταφέρει.

Η πίεση στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού της ΒΕΡΟΙΑΣ έγινε ακόμη πιο έντονη ομως το άγχος που ειχε δημιουργηθεί στους ποδοσφαιριστές της από την έλλειψη χρόνου δεν της επέτρεψε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούρησε κυρίως στον εξτρα χρόνο των τεσσάρων λεπτών των καθυστερήσεων.

Στο 91’ δυνατό σουτ του Χαντζάρα διώχνει με υπεράνθρωπη προσπάθεια σε κορνερ ο Σοϊλεμέζογλου.

Στο 92’ σέντρα του Μαραγκού κεφαλιά του Βεργώνη από κοντά και πάλι ο τερματοφύλακας του Εδεσσαϊκού λεει όχι.

Στο 93’ η μεγαλύτερη ευκαιρία της ΒΕΡΟΙΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Χαντζάρας έβγαλε την σέντρα από αριστερά με τον Μυλωνά και τον Σκαθαρούδη να πετάγονται στην πορεία της μπάλας να μην καταφέρνουν ομως να την σπρώξουν στα δίχτυα.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού αφού αμέσως μετά ο διαιτητής σφύριξε την λήξη του παιχνιδιού που βρήκε τις δυο ομάδες να μοιράζονται γκολ και βαθμούς.

 

Η ΒΕΡΟΙΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ όπως ήδη αναφέραμε δεν ήταν κακή. Απλά είχε την ατυχία να βρεθεί με την σέντρα πίσω στο σκορ και στη συνέχεια να ψάχνει αρχικά το γκολ της ισοφάρισης και στη συνέχεια το γκολ της νίκης. Στην ουσία δηλαδή δυο τέρματα για να πετύχει τον στόχο της και να φθάσει στη νίκη.

Προσπάθησε να το πετύχει δίχως όμως να το καταφέρει απόλυτα παρότι επαναλαμβάνουμε δεν ήταν κακή.

Από τους ποδοσφαιριστές της ξεχώρισαν οι Κυριακίδης, Μουχάλης, Τσικόπουλος και Χαντζάρας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Βέροια: Κοντογουλίδης, Μούχαλης, Κυριακίδης, Μαραγκός, Μπακάλης, Βεργώνης, Μπλέτσας(57’ Παπουτσίδης), Κανούλας(81’ Μυλωνάς), Ταΐρης, Τσικόπουλος(70’ Σκαθαρούδης), Μουρατίδης(46’ Χαντζάρας).

Εδεσσαϊκός: Σοϊλεμέζογλου, Γκαρακλίδης(13’ λ.τ. Κωνσταντινίδης), Κιόρτσης, Μωυσίδης, Χαραβιτίδης, Παπαγεωργίου, Ταουσιάνης(77’ Λαφαζανίδης), Τούφας, Παπαδημητρίου, Μεταξάς, Ντόγος (68’ Τσιάκαλος).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής