breaking news Νέο

Κ. Βοργιαζίδης : «Θετική η δημοτική αρχή στην παραχώρηση μετοχών της ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ στο Επιμελητήριο Ημαθίας»

  • Κ. Βοργιαζίδης : «Θετική η δημοτική αρχή στην παραχώρηση μετοχών της ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ στο Επιμελητήριο Ημαθίας»
  • Κ. Βοργιαζίδης : «Θετική η δημοτική αρχή στην παραχώρηση μετοχών της ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ στο Επιμελητήριο Ημαθίας»
  • Κ. Βοργιαζίδης : «Θετική η δημοτική αρχή στην παραχώρηση μετοχών της ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ στο Επιμελητήριο Ημαθίας»

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Βέροια και στο ζήτημα του τελωνείου της Κουλούρας αναφέρθηκε αρχικά ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, παίρνοντας το λόγο στη χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Ο κ. Βοργιαζίδης κατέστησε σαφές πως η δημοτική αρχή είναι θετική στην παραχώρηση μετοχών στο Επιμελητήριο Ημαθίας. Ωστόσο, όπως επεσήμανε, το εν λόγω θέμα πρόκειται να έρθει προς συζήτηση στο σώμα, αφού συμβουλευτεί τους νομικούς του Δήμου.

Ακολούθως ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις μπάρες στις εισόδους του πεζόδρομου, ενημερώνοντας ότι αυτές θα τεθούν σε λειτουργία, αφού πρώτα, βέβαια, ακολουθηθούν κάποιες διαδικασίες, μιας και υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή του κανονισμού.

Επιπλέον ο κ. Βοργιαζίδης έβαλλε και ένα ζήτημα, για το οποίο πολλάκις έχει γίνει λόγος και αφορά στις ψευδώνυμες καταγγελίες που…πηγαίνουν και έρχονται στο Δήμο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι κάποια στιγμή ο ίδιος θα έχει στα χέρια του τα στοιχεία «και θα κάνουμε επίσημα τις ανακοινώσεις».

Προ ημερησίας διάταξης, ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», Αντώνης Καγκελίδης, με αφορμή και την αναφορά του τηλεοπτικού δικτύου ΒBC περί... «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, ενημέρωσε πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με τα κοινά. Κι αυτό, όπως είπε, «για να αφοσιωθώ εξ ολοκλήρου στον αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Σ' αυτόν τον αγώνα, ο οποίος είναι ιερός». Ο ίδιος ακόμα εξέφρασε την άποψη να υπάρξει ενιαίο ψηφοδέλτιο στις τοπικές κοινότητες, ανεξάρτητα του ποιόν υποψήφιο δήμαρχο στηρίζουν οι υποψήφιοι σύμβουλοι, κάτι το οποίο, όπως επεσήμανε, έχει προτείνει και στην τοπική κοινότητα Πατρίδας.

Ο Νίκος Μπέκης από την πλευρά του, στάθηκε στο θέμα των ψευδώνυμων καταγγελιών, εκφράζοντας συγχρόνως την αγανάκτησή του με τις εργατοώρες, το χαρτί και το χρόνο που χάνεται, τονίζοντας πως όλα αυτά μεταφράζονται σε χρήμα, που επιβαρύνει το Δημόσιο. Πρότεινε, δε, να υπάρξει μια τροποποίηση του νόμου, με την οποία να μην προχωρούν οι ψευδώνυμες καταγγελίες. Ο κ. Μπέκης αναφέρθηκε επιπρόσθετα στο νέο εκλογικό σύστημα, που τίθεται πλέον με τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», για το οποίο, όπως είπε, είναι ορθό, αλλά είναι δύσκολο. Ωστόσο, εκτίμησε πως σταδιακά το μοντέλο αυτό θα ευδοκιμήσει για το καλό του Δήμου, αρκεί να μη γίνονται συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. «Το λέω αυτό», είπε ο κ. Μπέκης «γιατί δεν θα είμαι στη σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου, επειδή δεν θα είμαι υποψήφιος. Αλλά θα παρακολουθώ τα τεκταινόμενα». Και ευχήθηκε καλή επιτυχία σ' όλους τους υποψηφίους.

Η Μαρία Παπαϊωάννου έκρινε αξιέπαινο το έργο του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ν. Νικομήδειας, με τη συγκέντρωση 30 φιαλών στην αιμοδοσία που έλαβε χώρα την Κυριακή, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ημαθίας - Μονάδα Βέροιας, ενώ αναφέρθηκε και στην εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, που προέκυψε στο σύλλογο. Συνάμα έκανε αναφορά «σε συμπολίτες μας που τίμησαν τους δημοτικούς συμβούλους με την ψήφο τους, με γνώμονα το να υπηρετήσουν το καλό της πόλης της Βέροιας και κανείς δεν δικαιολογείται να έχει έπαρση εξαιτίας περισσότερων σταυρών προτίμησης».

Στο θέμα του καπνίσματος και της εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονος σ' ένα μεγάλο ποσοστό, επανήλθε ο Χρήστος Κούτρας. «Θα πρέπει να καταδικάσουμε το κάπνισμα ως εξάρτηση, ώστε και οι καρκίνοι που είναι σε πρώιμο στάδιο, να αντιμετωπίζονται. Δεν υπάρχει ενημέρωση γι' αυτό. Μέσα σ' αυτό το κτίριο απαγορεύεται το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και όσοι θέλουν να καπνίζουν, να πάνε έξω απ' αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο πρόγραμμα του υποψηφίου δημάρχου Βέροιας Παύλου Παυλίδη για τον τουρισμό, το οποίο παρουσίασε το Σάββατο από τη Βεργίνα, εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Μαϊου, αναφέρθηκαν ο πρόεδρος του ΝΠ ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας Στέργιος Διαμάντης και οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Σιδηρόπουλος και Βασίλης Λυκοστράτης, κάνοντας λόγο για…clopy paste της νυν δημοτικής αρχής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «πρόκειται για εξαγγελίες έργων, που έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους και έχει δρομολογηθεί η υλοποίησή τους, όπως π.χ. η ανακατασκευή του αμφιθεάτρου του Φιλίππειου γυμνασίου που είναι ενταγμένη σε πρόγραμμα 366.000 ευρώ του υπουργείου Εσωτερικών και η διασύνδεση του ιστορικού κέντρου με τις διατηρητέες συνοικίες της Κυριώτισσας, της Μπαρμπούτας (εβραϊκή συνοικία), το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το Μενδρεσέ Τζαμί και την πλατεία Τσερμενίου που είναι ενταγμένη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ 4 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Σιδηρόπουλος κατέληξε, απευθυνόμενους σε κάποιος υποψήφιους δημάρχους, λέγοντας «να περάσουν και να τους δείξουμε το πρόγραμμα και τα έργα», ενώ ο κ. Διαμάντης υπενθύμισε πως «ακόμα περιμένω να μου κάνει μήνυση ο κ. Παυλίδης».

Στην αρχή της συνεδρίασης, η δημοτική σύμβουλος Βέροιας Σοφία Ελευθεριάδου δήλωση και επίσημα την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη «Δικαίωμα για νέα Βέροια» του Γιάννη Παπαγιάννη. Η κ. Ελευθεριάδου θα συμμετέχει όμως στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου 2019, ως υποψήφια στο συνδυασμό «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» του Παύλου Παυλίδη. 

Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας υπήρξε η τρίτη στο τρέχον έτος, στην ημερήσια διάταξη της οποίας υπήρχαν 39 θέματα, που καλύφθηκαν μέσα σε 20 λεπτά, ενώ συνολικά η συνεδρίαση εξαντλήθηκε μέσα σε 80 λεπτά!!

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής