breaking news Νέο

Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου έθεσε στην ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή αντιπροσωπεία του ΑΣΓ Βέροιας

Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου έθεσε στην ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή αντιπροσωπεία του ΑΣΓ Βέροιας

Η παρουσία της Εύας Καϊλή στην κυριακάτικη πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε το ΚΙΝ.ΑΛ. Ημαθίας, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου εν όψει του επικείμενου 2ου Τακτικού Συνεδρίου του Κινήματος (30-31 Μαρτίου), έδωσε την ευκαιρία στους Τάσο Χαλκίδη και Θόδωρο Παπακωνσταντίνου, πρόεδρο και γενικό γραμματέα του ΑΣΓ Βέροιας αντίστοιχα, να θέσουν στην ευρωβουλευτή κυρίαρχα ζητήματα του αγροτικού κλάδου. Αμφότεροι στάθηκαν ιδιαίτερα στο ζήτημα των εργατών γης από τρίτες χώρες, για το οποίο τόνισαν ότι θα πρέπει να επιλυθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα, αν και ο ΥΠΑΑΤ Σταύρος Αραχωβίτης στη συνάντησή του με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Αγροτών έκανε λόγο για διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος. Η κ. Καϊλή απάντησε πως θα το εξετάσει και θα μιλήσει και μ' άλλους ευρωβουλευτές, προκειμένου να βρεθεί μία λύση. Επιπλέον τους επεσήμανε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από πλευράς της για αγροτικά ζητήματα της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο και πως συμμετέχει σ' όλες τις διαδικασίες με νέους αγρότες.

 

«Οι αγρότες σήμερα καταρρέουν...»

Πάντως Τάσος Χαλκίδης και Θόδωρος Παπακωνσταντίνου δεν έκρυψαν την αγωνία τους στην κ. Καϊλή για το ότι «οι αγρότες σήμερα καταρρέουν. Δεν έχουν να βάλουν πετρέλαιο στα τρακτέρ τους, για να προβούν σε απαραίτητες εργασίες στα χωράφια τους, αλλά ούτε και να προμηθευτούν αγροεφόδια. Έχουμε ζητήσει να έχουμε αγροτικό πετρέλαιο και να ενισχυθούμε για το Ρωσικό εμπάργκο, το οποίο υφίσταται εδώ και τέσσερα χρόνια, αλλά επί ματαίω. Κατά τα άλλα, μας ζητούν να έχουμε καλύτερη ποιότητα στη ροδακινοπαραγωγή, για να έχουμε τιμή πληρωμής με 26 λεπτά (!) το κιλό. Ε, πως μπορεί να γίνει αυτό;».

 

Σε ετοιμότητα οι αγρότες πανελλαδικά για νέες κινητοποιήσεις

Μάλιστα, ο ίδιος ενημέρωσε επιπλέον την κ. Καϊλή πως ο ΑΣΓ Βέροιας βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με αγρότες από την Κρήτη, τη Λάρισα, την Καρδίτσα και άλλα σημεία της χώρας, οι οποίοι και βρίσκονται σε ετοιμότητα, μπροστά στο ενδεχόμενο για έναν νέο γύρο κινητοποιήσεων, μέχρις ότου ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

 

Φ. Γεννηματά : «Το όχι του λαού έγινε μέσα στη Βουλή»

Εξάλλου, τη Δευτέρα το απόγευμα, στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. Ημαθίας παραβρέθηκαν στην προσυνεδριακή εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «GRANDHOTEL», με θέμα «Η Μακεδονία στο επίκεντρο». Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα της χώρας και άσκησε έντονη κριτική στον κ. Τσίπρα για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», αλλά και την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είπε συντριπτικό «όχι», ενώ μία μειοψηφία στη Βουλή ψήφισε θετικά», σημείωσε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας «παρέδωσε» όλα τα όπλα, που ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ είχαν εξασφαλίσει». Και συνέχισε λέγοντας: «Λίγες ημέρες χρειάστηκαν, για να ξεκινήσουν οι αλυτρωτικές προκλήσεις. Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του BBC».

Αναφορικά με τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού πως διατηρεί γέφυρα επικοινωνίας με την Κεντροαριστερά, σημείωσε πως η μόνη γέφυρα, που έχει απομείνει στον κ. Τσίπρα, είναι αυτή...των στεναγμών.

«Ο κ. Τσίπρας με τη στάση του έχει γίνει εκτός από χορηγός της ΝΔ και χορηγός της Χρυσής Αυγής», είπε και αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό σε απόγνωση, βαρίδι της Αριστεράς.

 

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής