breaking news Νέο

Μ. Γεράνης: «Ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης απορριμμάτων από το ΦΟΣΔΑ Κ. Μακεδονίας»

Μ. Γεράνης: «Ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης απορριμμάτων από το ΦΟΣΔΑ Κ. Μακεδονίας»

«Εμείς, ο ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας, ο μοναδικός που λειτουργεί πανελλαδικά, προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας, με μια ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης απορριμμάτων, με έργα αναγκαία και αποτελεσματικά, δίνουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα και αλλάζουμε εποχή, για να προσεγγίσουμε στο άμεσο μέλλον τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις. Προωθούμε, παράλληλα με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων τεχνολογιών και την εφαρμογή καλών πρακτικών διαχείρισης, την κοινωνική υπευθυνότητα ως βασικό πυλώνα μιας κοινωνίας, που διαχειρίζεται τα απορρίμματα, για να παράγει ανάπτυξη», τονίζει ο Μιχάλης Γεράνης, πρόεδρος του Περιφερειακού Συνδέσμου Φίλων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, αναφερόμενος στη νέα εποχή που έχει μπει το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων του φορέα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γεράνης, «δική μου φιλοδοξία, αλλά και των συναδέλφων της αυτοδιοικητικής οικογένειας της Κεντρικής Μακεδονίας, είναι διπλή : Από τη μία, να διασφαλίσω την ομαλή, χωρίς εκπτώσεις και προβλήματα, λειτουργία του συστήματος ανακύκλωσης, μεταφόρτωσης, επεξεργασίας και διάθεσης των απορριμμάτων για σχεδόν 2.000.000 πολίτες, με τους σημερινούς περιορισμούς και δυσκολίες και από την άλλη, να βάλω το δικό μου λιθαράκι στην περαιτέρω εξέλιξη και αναβάθμιση του υπάρχοντος συστήματος, κομβικό σημείο του οποίου θα είναι οι μονάδες επεξεργασίας, τις οποίες με τη συνεργασία όλων άμεσα θα υλοποιήσουμε».

Μάλιστα, για τον κ. Γεράνη «αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά πως με σχέδιο και όραμα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας έχει τη δύναμη μέσα από σύγχρονα έργα να ανατροφοδοτήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση, ταυτόχρονα με την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής