breaking news Νέο

Η «μάχη» της κορυφής

Η «μάχη» της κορυφής

Έχουμε διανύσει τα 2/3 ακριβώς του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της Ένωσης μας και η μάχη των ομάδων που εδώ και καιρό διεξάγεται σε τρία μέτωπα παραμένει αμφίρροπη και γέρνει πότε προς την μια και πότε προς την άλλη πλευρά.

Οι βαθμολογικές διαφορές των ομάδων που παλεύουν για τον ίδιο στόχο, παρότι έχουν περάσει είκοσι ολόκληρες αγωνιστικές παραμένουν μικρές και μπορούν να καλυφθούν μέσα σε λίγους αγώνες, πόσο μάλλον όταν η κάθε ομάδα έχει μπροστά της 10 παιχνίδια. Ολα μπορούν να συμβούν και κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις δίχως τον κινδυνο στο τέλος να διαψευσθεί.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι οτι οι ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πινακα, από τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και το Ροδοχώρι, μέχρι τον ΓΑΣ Κοπανού έχουν σιγουρέψει την παραμονή τους στη κατηγορία. Ποιά όμως από τις πέντε πρώτες (ΠΑΟΚ, Ροδοχώρι, Τρίκαλα, Νάουσα, Πλατύ) θα μείνει εκτος πλεϊ οφ και ποιές από τις υπόλοιπες εννέα δεν θα συμμετάσχουν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ αουτ; Ποιές από τις τρεις τελευταίες του βαθμολογικού πινακα τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, τον Φίλιππο Μελίκης και τον Εθνικό Κλειδίου, στο τέλος του πρωταθλήματος θα παρουν εισιτήριο επιστροφής στην Β’ κατηγορία και ποιά θα πάρει δεύτερη ευκαιρία μέσα από την διαδικασία των πλεϊ αουτ να κερδίσει την παραμονή της στην Α’;

Ποιές από το Μακροχώρι, το Παλαιοχώρι, τον Αχιλλέα Νάουσας, τον ΑΟ Μαρίνας κατά πρώτο λόγο και την Χαρίεσσα, με την Επισκοπή κατά δεύτερο θα κερδίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία δίχως να χρειασθεί να μπουν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ αουτ;

Είναι ερωτήματα που δημιουργούνται με μια πρώτη ματιά στον βαθμολογικό πίνακα, όπως έχει διαμορφωθεί μετά και τα αποτελέσματα της προχθεσινής εμβόλιμης αγωνιστικής.

Από κει και πέρα υπάρχουν και οι προνομιούχες θέσεις που δίνουν πλεονέκτημα έδρας τόσο στα πλεϊ οφ όσο και στα πλεϊ αουτ που επισης αποτελούν στόχο των ομάδων που διεκδικούν την συγκεκριμένη διαδικασία.

Το οτι ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, δεν λέει και πολλά πράγματα, καθώς η διαφορά του ενος και των τεσσάρων βαθμών από τις ομάδες που έχουν τον ίδιο με αυτούς στόχο μπορεί να καλυφθεί μέσα σε δυο αγωνιστικές και εμείς έχουμε μπροστά μας άλλες δέκα. Το ιδιο μπορούμε να πούμε και για τις ομάδες που βρίσκονται κατω από την πρώτη εξάδα και παλεύουν να αποφύγουν την διαδικασία των πλεϊ αουτ όπως βέβαια και για τους τρεις ουραγούς τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, τον Φίλιππο Μελίκης και τον Εθνικό Κλειδίου που προσπαθούν να ξεφύγουν από την Ζώνη του υποβιβασμού και να πάρουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει οτι οι ομάδες που παλεύουν για τον ίδιο στόχο έχουν και τις ίδιες πιθανότητες να τον πετύχουν αφού σημαντικό ρόλο εκτός από την μεταξύ τους βαθμολογική διαφορά που έχουν δημιουργήσει θα παίξει το υπόλοιπο πρόγραμμα, με τις ομάδες που πρέπει να αντιμετωπίσουν όπως και η αγωνιστική τους δυνατότητα.

Οσο διάστημα η Νάουσα βρίσκονταν στην κορυφή του βαθμολογικού πινακα σε σχετικό ρεπορτάζ είχαμε επισημάνει οτι τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευοίωνα για την ιστορική ομάδα αφου όλους τους ανταγωνιστες της στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης, που δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλεϊ οφ, με εξαίρεση τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος στον β’ γύρο θα τους αντιμετωπίσει εκτός έδρας και όπως είχε φανεί (Μαρίνα 1-1, Μακροχώρι 1-1) μακριά από την έδρα της αντιμετωπίζει πρόβλημα και ήδη στα τρία παιχνίδια που έδωσε (δύο για το πρωτάθλημα ΠΑΟΚ 1-0 και Τρίκαλα 2-1) και ένα στα πλαίσια του κυπέλλου (Τρίκαλα 2-1) γνώρισε ισάριθμες ήττες.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν στην μάχη της κορυφής τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο και μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν. Εκτιμησεις που φυσικά στο ποδόσφαιρο εύκολα διαψεύδονται.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ενας από τους παράγοντες που θα επηρεάσουν από δω και πέρα την βαθμολογική σειρά των συνδιεκδικητών των τεσσάρων πρώτων θέσεων το γκρουπ δηλαδή των πλεϊ οφ, όπως ήδη αναφέραμε είναι το πρόγραμμα. Οι αντίπαλοι που θα αντιμετωπίσουν τις δέκα αγωνιστικές που απομένουν.

Να δούμε λοιπόν το υπόλοιπο πρόγραμμα των πέντε που διεκδικούν την είσοδο τους στα πλεϊ οφ.

ΠΑΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Εχει 50 βαθμούς. Δίνει τέσσερα παιχνίδια στην έδρα του από τα οποία τα τρία είναι με ομάδες της πρώτης πεντάδας (τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος, τα Τρίκαλα, και το Ροδοχώρι) και ένα με τον ουραγό Αγρ. Αστέρα Αγ. Βαρβάρας και έξι μακριά από αυτήν (Μελίκη, Αχιλλέα, Μαρίνα, Κλειδί, Επισκοπή και Παλαιοχώρι).

Οπως γίνεται αντιληπτό σημαντικό ρολο για την ομάδα της Αλεξάνδρειας θα παίξουν τα αποτελέσματα με τους τρεις ανταγωνιστές της στην έδρα της, στην οποία πάντως μέχρι στιγμής τα παει περίφημα (μια ισοπαλία μόνο με το Μακροχώρι).

ΡΟΔΟΧΩΡΙ: Εχει επίσης 50 βαθμούς. Παιζει έξι αγώνες από τους δέκα που του απομένουν στην έδρα του από τους οποίους τους δυο Νάουσα και Πλατύ με ομάδες της πρώτης πεντάδας. Τα υπόλοιπα παιχνίδια στην έδρα του είναι με τον Κοπανό, την Χαρίεσσα, τον Αχιλλέα Νάουσας, την Μαρίνα.

Εκτος έδρας αντιμετωπίζει τα Τρίκαλα και τον ΠΑΟΚ, καθώς και την Αγία Μαρίνα με την Μελίκη.

Οπως γίνεται αντιληπτό από τις επόμενες δέκα αγωνιστικές του ΓΑΣ Ροδοχωρίου οι τέσσερις είναι με ομάδες της πρώτης πεντάδας του βαθμολογικού πινακα.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Εχουν 49 βαθμούς. Το υπόλοιπο πρόγραμμα τους είναι μοιρασμένο καθώς δίνουν πέντε παιχνίδια στην έδρα τους και ισάριθμα εκτός έδρας.

Στο γήπεδο τους συγκεκριμένα παίζουν με την Χαρίεσσα, τον Αχιλλέα, το Πλατύ, το Ροδοχώρι και την Αγία Βαρβάρα, ομάδες θεωρητικά βατές με εξαίρεση ίσως το Πλατύ από το οποίο είχαν ηττηθεί στον πρώτο γύρο και το Ροδοχώρι από το οποίο επισης έχουν χάσει.

Εκτός έδρας αντιμετωπίζει την Αγία Μαρίνα, την Μελίκη, τον ΠΑΟΚ, την Μαρίνα και το Κλειδί.

Η ΝΑΟΥΣΑ: Εχει 46 βαθμούς: Δίνει τέσσερα παιχνίδια στην έδρα της με ανιπάλους βατούς (Μαρίνα, Αγία Βαρβάρα, Παλαιοχώρι και Μακροχώρι) όπως επίσης και με τον συντοπίτη της Αχιλλέα με τον οποίο όμως έχουν κοινή έδρα.

Μακριά απο την έδρα της θα αγωνιστεί στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια που έχει να δώσει μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθληματος από τα οποία το ένα είναι με το Ροδοχώρι και τα υπόλοιπα τέσσερα με το Κλειδί, την Επισκοπή, τον Κοπανό και την Αγία Μαρίνα.

ΠΛΑΤΥ: Εχει επίσης 46 βαθμούς. Ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος από τα δέκα παιχνίδια που του απομένουν τα τέσσερα τα δίνει στο γήπεδο του και τα υπόλοιπα έξι μακριά από αυτό.

Συγκεκριμένα στην έδρα του παίζει με το Παλαιοχώρι, τον Κοπανο, το Μακροχώρι και την Αγία Μαρίνα, ενω μακριά από το γηπεδο του, με τη Χαρίεσσα, τον ΠΑΟΚ, τον Αχιλλέα, τα Τρίκαλα, τη Μαρίνα και το Ροδοχώρι. Τρεις δηλαδή από τους έξι εκτός έδρας αντίπαλοι του βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πινακα και έχουν τον ιδιο στόχο με αυτόν και φυσικά μεγαλύτερη δυσκολία.

Στα αρνητικά που μπορούμε να μετρήσουμε με την νεοφώτιστη στην Α’ κατηγορία ομάδα του Πλατέος είναι οτι μέχρι στιγμής δείχνει να δυσκολεύεται οταν αντιμετωπίζει ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο και κέρδισε μόνο τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων ενω από τη Νάουσα έχει χάσει και στα δύο παιχίδια οπότε σε περίπτωση ισοβαθμίας ευνοείται η ομάδα της Νάουσας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής