breaking news Νέο

ΔΕΔ Δ.Βέροιας : Συζητείται σήμερα η έγκριση τροποποίησης του κανονισμού λειτουργίας στον πεζόδρομο του Εμπορικού Κέντρου

ΔΕΔ Δ.Βέροιας : Συζητείται σήμερα η έγκριση τροποποίησης του κανονισμού λειτουργίας στον πεζόδρομο του Εμπορικού Κέντρου

«Η έγκριση της τροποποίησης του κανονισμού λειτουργίας στον πεζόδρομο του Εμπορικού Κέντρου» ήταν το θέμα, που επρόκειτο να συζητηθεί στην προγραμματισμένη για χθες, στις 14:00, συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Βέροιας, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Κατόπιν τούτου, η συνεδρίαση μεταφέρθηκε για σήμερα, την ίδια ώρα (14:00) και στον ίδιο χώρο (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας), με προεδρεύοντα τον αντιδήμαρχο Τεχνικών και Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάση Σιδηρόπουλο.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το υπ' αριθ. 2/2019 πρακτικό της Επιτροπής Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Κυκλοφοριακής Αγωγής, η οποία συνεδρίασε στις 4-2-2019, για να γνωμοδοτήσει επί του θέματος, η επιτροπή γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της έγκρισης της τροποποίησης του κανονισμού λειτουργίας στον πεζόδρομο του Εμπορικού Κέντρου, αφού πρώτα προχώρησε στις παρακάτω αλλαγές. Με την υπ' αριθμ. 84/2017 μελέτη του υπό κατασκευή έργου «Ανακατασκευή τμήματος πεζοδρόμου εμπορικού κέντρου», η οποία τροποποιήθηκε με την 924/2018 απόφαση Δ.Σ. προβλέπεται η εγκατάσταση ενός νέου συστήματος ελέγχου πρόσβασης οχημάτων στον πεζόδρομο του Εμπορικού Κέντρου Βέροιας.

Το νέο σύστημα υλοποιεί δύο θέσεις ελέγχου πρόσβασης, μια στην οδό Βικέλα μπροστά στο όριο Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου και καταστήματος Η&M και μία στην οδό Τσαλδάρη στην θέση του Ιχθυοπωλείου. Οι δύο θέσεις διαθέτουν  ανυψούμενες μπάρες βαρέως τύπου, ελεγχόμενες από μαγνητική κάρτα και αντίστοιχη συσκευή ανάγνωσης (καρταναγνώστη).

Ο οδηγός του οχήματος αποκτά πρόσβαση στον πεζόδρομο με μία απλή επαφή της κάρτας στην επιφάνεια του αναγνώστη που βρίσκεται στο ρεύμα εισόδου, ομοίως δε και στο ρεύμα εξόδου.

Ο κανονισμός πρόσβασης στον πεζόδρομο εγκρίθηκε με την αρ. 407/2009 απόφαση Δ.Σ. τροποποιήθηκε με την αρ. 86/2010 απόφαση Δ.Σ. και με την παρούσα τροποποιείται για να ενσωματωθεί ο νέος τρόπος λειτουργίας του συστήματος πρόσβασης με μαγνητικές κάρτες.

Για δε την εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων του πεζοδρόμου των επαγγελματιών με έδρα τον πεζόδρομο (όπως ιατροί κλπ) αλλά και των καταστημάτων του πεζοδρόμου (εταιρίες τροφοδοσίας και φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων) προβλέπονται δύο είδη μαγνητικής κάρτας:

  1. Κάρτα απεριόριστης πρόσβασης. Η πρόσβαση στον πεζόδρομο μπορεί να γίνει με την χρήση της κάρτας 24 ώρες κάθε 24ωρο όλες τις ημέρες του έτους.
  2. Κάρτα περιορισμένης πρόσβασης. Η πρόσβαση στον πεζόδρομο μπορεί να γίνει με χρήση της κάρτας (ωράριο τροφοδοσίας με χρήση της κάρτας (ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων) ως εξής: 05:30 έως 10:30 καθημερινά εκτός Κυριακής 14:00 έως 20:00 Δευτέρα και Τετάρτη 13:30 έως 17:00 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και 14:00 έως 19:00 το Σάββατο.

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής