breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Τον συνέλαβαν, γιατί κρατούσε παράνομα… σπίνους, καρδερίνες κι ένα φλώρο!

Οι αρχές της Σλοβενίας κατέσχεσαν προστατευόμενα είδη πτηνών, που κρατούσε σε αιχμαλωσία 62χρονος, στο σπίτι του στο Κόπερ. Η αστυνομία εντόπισε και κατάσχεσε έντεκα σπίνους, τρεις καρδερίνες, τρία σπουργίτια, δύο αμπελουργούς και ένα φλώρο. Αφού εξετάστηκαν από κτηνίατρο, όλα τα πτηνά απελευθερώθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως ανέφερε η Ένωση για την Προστασία των Πτηνών (DOPPS).

Στο σπίτι του 62χρονου βρέθηκαν παγίδες και συσκευή με ελατήρια με δίχτυ για το πιάσιμο πτηνών, ενώ οι αρχές ερευνούσαν καταγγελίες κατά του ίδιου προσώπου, το 2013 και το 2017, για παράνομη πώληση πτηνών σε Ιταλούς αγοραστές. Ο 62χρονος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι τρία χρόνια, αν κριθεί ένοχος για κατοχή και εμπορία πτηνών.

Τα πτηνά προστατεύονται βάσει της νομοθεσίας για την προστασία των άγριων ζώων από κάθε είδους λαθροθηρία, αιχμαλωσία, παράνομη μεταφορά και εμπορία, με εξαίρεση ειδικές περιπτώσεις που χορηγούνται από αρμόδια αρχή.

Η DOPPS επεσήμανε ότι το θέμα της λαθροθηρίας των πτηνών και της παράνομης μεταφοράς τους είναι υποτιμημένο στη Σλοβενία. Σύμφωνα με έκθεση της Ένωσης το 2018, τουλάχιστον 16.000 σπάνια πουλιά αιχμαλωτίζονται κάθε χρόνο στη χώρα. Το παράνομο κυνήγι και το εμπόριο κυριαρχεί στη δυτική Σλοβενία, επειδή τα πουλιά προορίζονται για την ιταλική μαύρη αγορά και δεν υπάρχουν συνοριακοί έλεγχοι μεταξύ των δύο χωρών.

*****

Ρωσικά τανκς…παντόφλες

Την ευκαιρία να…καταλάβουν τα σπίτια τους έχουν πλέον οι πολεμοχαρείς Ρώσοι, που αγαπούν τα τανκς.

Κατασκευαστής παντοφλών σε σχήμα τανκ αναμένεται να «ξεπουλήσει» αυτές τις μέρες, που οι Ρώσοι γιορτάζουν την Εθνική Μέρα Στρατού. Πάντως, όπως είπε ο κατασκευαστής, το αγοραστικό κοινό του δεν είναι άνδρες, αλλά κυρίως γυναίκες, που κάνουν δώρα στους άνδρες τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότεροι από τους 18.000, που ακολουθούν τη φίρμα στο Instagram, είναι γένους θηλυκού.

Η βάση του, πάντως, είναι στην Αγία Πετρούπολη και κάνει αποστολές σε όλον τον κόσμο. Μάλιστα πρόσφατα άρχισε να σχεδιάζει και παιδικά παντοφλάκια.

*****

Πρόστιμο 400 ευρώ, γιατί… γαύγισε ο σκύλος

Πρόστιμο και δικαστικά έξοδα καλείται να πληρώσει ιδιοκτήτης σκύλου, ο οποίος φαίνεται πως έκανε τους γείτονες να ξαγρυπνούν. Τα γεγονότα της υπόθεσης προκύπτουν από πρόσφατη απόφαση του Εφετείου στην Κύπρο, το οποίο επικύρωσε την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία της κατοχής σκύλου χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή και σε αυτή την κατηγορία του επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ. Ωστόσο, αρνείτο την κατηγορία ότι ενώ ο σκύλος ήταν υπό τη φροντίδα του, του επέτρεψε να προκαλεί θόρυβο διά γαβγίσματος προκαλώντας οχληρία στο κοινό. Στο πλαίσιο της ακρόασης κατέθεσαν οι παραπονούμενοι γείτονες.

Η μαρτυρία τους κρίθηκε αξιόπιστη και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και σε αυτή την κατηγορία, επιβάλλοντάς του πρόστιμο 400 ευρώ. Παράλληλα, διέταξε όπως καταβάλει και τα δικαστικά έξοδα, τα οποία καθορίστηκαν σε 180 ευρώ. Ο κατηγορούμενος αντέδρασε στην καταδικαστική απόφαση ασκώντας έφεση, επιδιώκοντας την ανατροπή της.

Το Εφετείο, εξετάζοντας τα δεδομένα της πρωτόδικης διαδικασίας, έκρινε πως δεν υπήρχε περιθώριο παρέμβασής του. Υπεδείχθη, μεταξύ άλλων, ότι «Οι μάρτυρες ήταν σαφείς και σταθεροί στις θέσεις τους που ήταν, κατά βάση, ότι υπήρχαν σκύλοι, οι οποίοι με τα γαβγίσματα τους ενοχλούσαν το κοινό προκαλώντας οχληρία… Ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας περιέγραψε τα γαβγίσματα να ήταν συνεχή για 10 δευτερόλεπτα, μετά ακολουθούσε σιωπή και μετά τα γαβγίσματα διαρκούσαν μισή ώρα. Το πρόβλημα διαρκούσε για καιρό και έγιναν πολλές καταγγελίες-τηλεφωνήματα στην Αστυνομία σε σχέση με τους σκύλους του κατηγορούμενου, τον οποίο και αναγνώρισε στο Δικαστήριο». Από τα γεγονότα διαφάνηκε επίσης ότι οι σκύλοι του κατηγορούμενου ήταν σε απόσταση περίπου 100-180 μέτρων από τα σπίτια τους και περαιτέρω ότι τα γαβγίσματα ξεκινούσαν γύρω στα μεσάνυκτα ή αργότερα στη 1.00 ή 2.00 το πρωί.

Με αναφορά στη σχετική νομοθεσία το Εφετείο σημείωσε ότι ορθά το πρωτόδικο Δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αποδείχθηκε το αδίκημα, για το οποίο υπήρξε ακρόαση και ως αποτέλεσμα επικύρωσε την καταδικαστική απόφαση.

*****

Ο Κιμ είχε πάλι τους σωματοφύλακες στο… τρέξιμο

Στο Βιετνάμ, παραμονή της δεύτερης συνόδου κορυφής, κατά την οποία θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους, για να εφαρμόσουν τη δέσμευση της Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει το πυρηνικό οπλοστάσιό της, έφτασε την Τρίτη ο Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά από ένα τριήμερο ταξίδι με το τρένο, μέσω Κίνας.

Το τελευταίο τμήμα του ταξιδιού του το ολοκλήρωσε με αυτοκίνητο από τα σύνορα. Ο Κιμ συνοδευόταν από την αδελφή του και στενή σύμβουλό του.

Φυσικά, δεν έλειψαν και… αγαπημένοι μας σωματοφύλακες, οι οποίοι έτρεχαν δίπλα στο αυτοκίνητο του Κιμ, όταν ξεκίνησε για το ξενοδοχείο του. Εκείνος χαμογελαστός στη θέα των μικρών παιδιών, που είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος του δρόμου, απ’ όπου περνούσε η λιμουζίνα του. Οι αρχές είχαν κλείσει τους δρόμους για την κυκλοφορία μέχρι το ξενοδοχείο Melia όπου θα διαμείνει.

*****

Πάστορας… ανασταίνει νεκρό

Τα ειρωνικά σχόλια αλλά και την οργή πολλών χρηστών του διαδικτύου προκάλεσε ένας Νοτιοαφρικανός πάστορας, που υποτίθεται ότι... ανέστησε ένα νεκρό και ανέβασε το βίντεο με το «θαύμα» στο διαδίκτυο, προκαλώντας σάλο στους πιστούς.

Το βίντεο, με πρωταγωνιστή τον πάστορα Αλφ Λουκάου από τη Νότια Αφρική της προτεσταντικής εκκλησίας Alleluia Ministries International, ανέβηκε το Σαββατοκύριακο στο διαδίκτυο και πολύ σύντομα έγινε viral.

Ο Λουκάου διακρίνεται να προσεύχεται και να ακουμπάει με τα χέρια του το «πτώμα» ενός άνδρα, ντυμένου στα λευκά, που είναι ξαπλωμένος μέσα σε ένα φέρετρο. Ο «νεκρός» –που πάντως φαίνεται να ανασαίνει κανονικά– ξαφνικά σηκώνεται και βγαίνει από το φέρετρό του, αν και αντί για ανεστημένος μοιάζει περισσότερο με… ζόμπι.

Μέσα σε λίγες ώρες, το χάσταγκ #ResurrectionChallenge («Πρόκληση Ανάστασης») συγκέντρωσε χιλιάδες ακολούθους στο Twitter, όπου οι χρήστες παρουσίαζαν τη δική τους «θαυματουργή» ανάσταση, όπως τη φανταζόταν ο καθένας. Ένας, ο Τζαστ Τζάσκα, βιντεοσκόπησε τον εαυτό του μέσα στη μπανιέρα του, σχολιάζοντας ότι «το ξυπνητήρι του τον ανέστησε, για να ξυπνήσει».


Ρωσικά τανκς…παντόφλες
Πρόστιμο 400 ευρώ, γιατί… γαύγισε ο σκύλος
Ο Κιμ είχε πάλι τους σωματοφύλακες στο… τρέξιμο
Πάστορας… ανασταίνει νεκρό

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής