breaking news Νέο

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας των Δ.Στρατούλη και Τ.Κανταρά στην Ημαθία ο πρώην δήμος Μακεδονίδος

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας των Δ.Στρατούλη και Τ.Κανταρά στην Ημαθία ο πρώην δήμος Μακεδονίδος

Με επίσκεψη στον ορεινό όγκο της Μακεδονίδος, το απόγευμα της Παρασκευής 1ης Μαρτίου, ολοκληρώθηκε η περιοδεία στην Ημαθία των Δημήτρη Στρατούλη και Τάσου Κανταρά, μελών της Πολιτικής Γραμματείας της «Λαϊκής Ενότητας».

Αρχικά οι κ.κ. Στρατούλης και Κανταράς, που συνοδεύονταν από τα τοπικά στελέχη του κόμματος, Θανάση Αποστολόπουλο και Δέσποινα Ανδρεάδου – Μαργαρίτη, καθώς και το Δημήτρη Δέλλα, ο οποίος συμμετέχει ως περιφερειακός σύμβουλος στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», του οποίου ηγείται η Δέσποινα Χαραλαμπίδου και στηρίζει η «Λαϊκή Ενότητα», επισκέφθηκαν τη Σφηκιά, όπου τους υποδέχτηκαν με θέρμη οι κάτοικοι, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στα Ριζώματα. Εκεί, στο κτίριο του ΚΑΠΗ, οι κ.κ. Στρατούλης και Κανταράς (ο οποίος τυγχάνει σημειωτέον και υπεύθυνος των αυτοδιοικητικών της Λαϊκής Ενότητας και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ) άκουσαν προβλήματα αλλά και παράπονα των κατοίκων των Ριζωμάτων, που είχαν να κάνουν με την κυβερνητική πολιτική. Μιλώντας ο κ. Στρατούλης σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, επεσήμανε πως τα μνημόνια έχουν τσακίσει τον ελληνικό λαό και ότι οι μνημονιακές πολιτικές δεν πρόκειται να αλλάξουν, καθώς η κυβέρνηση έχει αλυσοδέσει τη χώρα για 99 χρόνια, με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Παράλληλα, έθεσε τις προτάσεις της Λαϊκής Ενότητας, οι οποίες έχουν να κάνουν με :

• Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας

• Νομοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας

• Διαγραφή χρεών των υπερχρεωμένων λαϊκών οικογενειών και μικρομεσαίων επαγγελματιών εμπόρων, αγροτών

• Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

• Κατάργηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς

• Κατάργηση του ΙΔΙΟΝΥΜΟΥ, όχι στις διώξεις και την καταστολή σε όσους υπερασπίζονται την λαϊκή περιουσία και τα δημοκρατικά δικαιώματα

• Εθνικοποίηση των τραπεζών, στάση πληρωμών, κατάργηση των μνημονίων, έξοδο από την Ευρωζώνη, εθνικό νόμισμα, ρήξη με την Ε.Ε.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου, οι κ.κ. Στρατούλης και Κανταράς περιόδευσαν στην πόλη της Κατερίνης.

 

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής