breaking news Νέο

«Κόλλησαν» στο μηδέν

«Κόλλησαν» στο μηδέν

Ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το ημαθιώτικο ντέρμπι, σε επίπεδο Γ' Εθνικής, μεταξύ της Νίκης Αγκαθιάς και της ΒΕΡΟΙΑΣ που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της πρώτης.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία της ΒΕΡΟΙΑΣ, ύστερα από ένα σερί δέκα νικών και παρόλα αυτά παραμένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας τέσσερις βαθμούς περισσότερους από τον Άρη Παλαιοχωρίου, ο οποίος την ακολουθεί με έναν όμως αγώνα λιγότερο.

Το αποτέλεσμα με βάση τις ευκαρίες που δημιούργησαν οι δύο ομάδες θεωρείται δίκαιο με την ΒΕΡΟΙΑ βέβαια να έχει περισσότερο χρόνο στην κατοχή της την μπάλα, δίχως όμως να καταφέρει να διασπάσει την καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη της αντιπάλου της με αποτέλεσμα ελάχιστες φορές να μπει απειλητικά στην περιοχή της Νίκης Αγκαθιάς.

Ελάχιστα όμως απείλησε την εστία του Κοντογουλίδη και η γηπεδούχος ομάδα. Έτσι το 0-0 θα λέγαμε ότι ήρθε σαν φυσιολογικό αποτέλεσμα της επιθετικής... ανεπάρκειας των δύο αντιπάλων.

Το πέναλτι που κατελόγισε ο Κατερινιώτης διαιτητής σε βάρος της ΒΕΡΟΙΑΣ στο 23' ήταν μια από τις δύο αμφισβητούμενες φάσεις του αγώνα, καθώς το χέρι του Μουρατίδη στο οποίο βρήκε η μπάλα βρίσκονταν εκτός περιοχής και δικαιολογημένα προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων και ευτυχώς για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος ο Κοντογουλίδης απέκρουσε το σουτ του Σούκια που ανέλαβε την εκτέλεσή του αφού θα ήταν άδικο ένα παιχνίδι που μπορεί να καθορίσει και μια κατηγορία να κριθεί από μια τέτοια φάση.

Η δεύτερη φάση που επίσης συζητήθηκε και άφησε το αίσθημα της αδικίας στη ΒΕΡΟΙΑ δημιουργήθηκε δύο λεπτά πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο. Σε ένα «γέμισμα», συγκεκριμένα, στην περιοχή της γηπεδούχου ομάδας, ο Μουρατίδης «σηκώθηκε» για κεφαλιά. Ο Ζαρογιάννης τον σπρώχνει στον αέρα, με τον αμυντικό της ΒΕΡΟΙΑΣ να πέφτει πάνω στον τερματοφύλακά της Νίκης Τόλιο και τους δύο παίκτες να πέφτουν στο «χορτάρι» τραυματισμένοι και τους Βεροιώτες να ζητάνε πέναλτι.

Ανεξάρτητα πάντως με τις δύο αμφισβητούμενες φάσεις που αναφέραμε το ισόπαλο 0-0, όχι μόνο θεωρείται δίκαιο αποτέλεσμα, αλλά αποδίδει και την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να δημιουργήσει την μεγάλη την κλασική ευκαιρία για γκολ, με εξαίρεση το πέναλτι στο 23' της Αγκαθιάς που όμως αμφισβητήθηκε από την ΒΕΡΟΙΑ.

Η ΒΕΡΟΙΑ, όπως ήδη αναφέραμε είχε περισσότερο χρόνο στην κατοχή της την μπάλα, βρίσκονταν σε μεγαλύτερα διαστήματα πάνω από την σέντρα, προς την πλευρά της αντιπάλου της, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει την μεγάλη, την κλασική ευκαιρία που θα της έδινε το γκολ, όπως βέβαια ευκαιρίες για γκολ, επαναλαμβάνουμε με εξαίρεση το χαμένο πέναλτι, δεν είχε και η Νίκη Αγκαθιάς.

 

Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πρώτο 10λεπτο πέρασε με την μπάλα να αλλάζει πόδια δίχως όμως να φθάνει στην περιοχή των δύο ομάδων, καθώς οι παίκτες περιορίστηκαν σε αψιμαχίες στο κέντρο του γηπέδου.

Η πρώτη επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή καταγράφηκε από την ΒΕΡΟΙΑ στο 13', όταν ο Σκαθαρούδης επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα της Νίκης Τόλιου.

Στο 20' νέα πιο επικίνδυνη αυτή τη φορά επίσκεψη της ΒΕΡΟΙΑΣ στα καρέ της αντιπάλου της, με τον Κανούλα σε ρόλο δημιουργού και τον Χαντζάρα να μην καταφέρνει να εκμεταλλευθεί την σέντρα του συμπαίκτη του.

Τρία λεπτά αργότερα στο 23' η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα την οποία όμως δεν καταφέρνει να εκμεταλλευθεί η Αγκαθιά. Ο Σιούκιας από το κέντρο περίπου του αγώνα έβγαλε μπροστινή μπαλιά στον Γκελοσάνι τον οποίο στην γωνία της μεγάλης περιοχής της ομάδας του έσπευσε να αντιμετωπίσει ο Μουρατίδης. Οι δύο παίκτες «μονομάχησαν» με την μπάλα στον αέρα να βρίσκει το χέρι του αμυντικού της ΒΕΡΟΙΑΣ και τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων που υποστήριζαν ότι ο παίκτης βρίσκονταν εκτός περιοχής. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Σούκιας με τον τερματοφύλακα της ΒΕΡΟΙΑΣ να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει την μπάλα.

Οι Βεροιώτες με καλύτερη ψυχολογία μετά την απόκρουση του πέναλτι από τον τερματοφύλακα τους αύξησαν την πίεση τους και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δημιούργησαν δύο μικροευκαιρίες για γκολ.

Στο 29' ο Κανούλας από καλή θέση επιχείρησε ένα σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Τόλιου και δύο λεπτά αργότερα, στο 32', ο Μουχάλης γέμισε στην αντίπαλη περιοχή, με τον Χατζάρα να αδρανεί και η φάση έτσι να περνάει ανεκμετάλλευτη.

Στην επανάληψη η ΒΕΡΟΙΑ συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού, δίχως όμως κάτι το ιδιαίτερο, αφού οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να κλείσουν σωστά τους διαδρόμους προς την εστία τους.

Από την άλλη η Νίκη Αγκαθιάς δίνοντας χώρο στην αντίπαλό της προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Έτσι στο 60' σουτ του Λιόλιου έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Κουτογουλίδη, ενώ λίγο αργότερα ο Μουρατίδης πρόλαβε στο τσαφ τον Μούδιο που έβγαινε απέναντι από τον Κοντογουλίδη.

Στα τελευταία πέντε λεπτά η ΒΕΡΟΙΑ προσπάθησε να πιέσει ακόμη περισσότερο και στο 89' δημιουργήθηκε η δεύτερη αμφισβητούμενη φάση στο παιχνίδι με τη ΒΕΡΟΙΑ να ζητάει πέναλτι, όταν ο Μουρατίδης που είχε σηκωθεί για κεφαλιά σπρώχθηκε στον αέρα από τον Ζαρογιάννη με αποτέλεσμα ο αμυντικός της φιλοξενούμενης ομάδας να συγκρουσθεί με τον Τόλιο.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αβραμόπουλος αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή που ήταν η δεύτερη αφήνοντας την ομάδα του έτσι με 10 ποδοσφαιριστές.

 

Η ΑΓΚΑΘΙΑ

Με άψογη αμυντική λειτουργία η Νίκη Αγκαθιάς κράτησε σε ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι το αήττητο στο γήπεδό της. Βέβαια δεν κατάφερε να φανεί επιθετικά, όμως δεν άφησε περιθώρια και στην επιθετική γραμμή της αντιπάλου της, παρότι είχε μια πολύ σημαντική απουσία στον χώρο της άμυνάς της καθώς ήταν τιμωρημένος ο στόπερ Ρογγότης. Όμως όπως φάνηκε η καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας της Αγκαθιάς δεν είναι ζήτημα ατόμων, αλλά συνόλου.

Από τους παίκτες της ξεχώρισαν οι Τόλιος, παρότι δεν είχε πολύ δουλειά Ζαρογιάννης, Λιόλιος και Τριανταφυλλίδης.

 

Η ΒΕΡΟΙΑ

Προσπάθησε να επιβάλει το παιχνίδι της, είχε κατοχή μπάλας, όμως δεν κατάφερε να διασπάσει την αμυντική διάταξη της αντιπάλου της και να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ και μοιραία και αυτή «κόλλησε» στο «μηδέν». Είχε μια σημαντική απουσία που πρέπει να καταγραφεί. Του τιμωρημένου από κίτρινες κάρτες Βεργώνη.

Από τους παίκτες της ξεχώρισαν ο Κοντογουλίδης που με την απόκρουση του πέναλτι κράτησε όρθια την ομάδα του και οι Μουρατίδης, Μαραγκός, Ταϊρης και Κανούλας.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Δύο δύσκολες φάσεις συνάντησε ο διαιτητής από την Πιερία ο κ. Πολυχρόνος (Βρούζος – Κουτσικανίδης) και τις δύο τις έδωσε υπέρ της γηπεδούχου ομάδας, αφήνοντας με παράπονα τους φιλοξενούμενους.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΓΚΑΘΙΑ: Τόλιος, Λιόλιος, Ζαρογιάννης (90'+ Πατσιαβούρας, Χατζόπουλος, Τριανταφυλλίδης, Κασαπίδης, Αβραμόπουλος, Σούκιας (80' Κίτσας Ευαγ.), Κίτσας Λ., Γκελοσάνι (90'+ Γιαννόπουλος), Προβατίδης (65' Μούδιος).

ΒΕΡΟΙΑ: Κοντογουλίδης, Μουχάλης, Κυριακίδης, Μουρατίδης, Μαραγκός, Μπακάλης, Σκαθαρούδης (82' Καράμπελας), Μπλέτσας (68' Τσικόπουλος), Κανούλας, Ταϊρης, Χαντζάρας (78' Μυλωνάς).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής