breaking news Νέο

«Λαϊκισμός στην Ευρώπη και την Αμερική», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ.Ι. Καρασάββα

«Λαϊκισμός στην Ευρώπη και την Αμερική», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ.Ι. Καρασάββα

Στον εξαιρετικά ενδιαφέροντα συλλογικό τόμο «Λαϊκισμός στην Ευρώπη και την Αμερική», σε Επιμέλεια των Διεθνολόγων Cas Mudde και Cristobal Rovira Kaltwasser και με την συμμετοχή γνωστών διεθνώς Πολιτειολόγων (Εκδ. «Επίκεντρο», Μτφρ. Πάρις Ασλανίδης, Θεσσαλονίκη 2013), επιχειρείται να απαντηθεί αν ο Λαϊκισμός αποτελεί απειλή ή διόρθωση για την Δημοκρατία.

Το ενδιαφέρον αυτό βιβλίο ανοίγει εννοιολογικές και εμπειρικές λεωφόρους σε ένα πολύ δύσκολο πολιτικό πεδίο. Με τις τολμηρές του συγκρίσεις μεταξύ περιφερειών (Βέλγιο, Καναδάς, Τσεχία, Μεξικό, Αυστρία, Βενεζουέλα, Περού και Σλοβακία), θέτει τις συνθήκες υπό τις οποίες κάθε ξεχωριστός τύπος Λαϊκισμού, με τις επιπτώσεις του, μπορεί να λάβει χώρα.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο βιβλίο, που μάς βοηθά να απαντήσουμε σε ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα στην μελέτη του Λαϊκισμού : Πώς συσχετίζεται ο Λαϊκισμός με την Δημοκρατία. Οι Συγγραφείς των Κειμένων, που συμμετέχουν στον παρόντα τόμο, καταδεικνύουν επίσης τις ενδιαφέρουσες ομοιότητες ανάμεσα στον δεξιόστροφο και τον αριστερόστροφο Λαϊκισμό και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, αμφότεροι οι τύποι Λαϊκισμού τείνουν προς τη υπεράσπιση ενός πολιτικού μοντέλου που δεν αντιστρατεύεται τόσο την ίδια την Δημοκρατία, αλλά βρίσκεται μάλλον σε ασυμφωνία με την Φιλελεύθερη Δημοκρατία.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής