breaking news Νέο

Ένα ψωμί σε περιμένει…

  • Ένα ψωμί σε περιμένει…
  • Ένα ψωμί σε περιμένει…

Η εθελοντική πρωτοβουλία «προϊόντα σε αναμονή» που έχει επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί μία απλή και διακριτική κίνηση ανθρωπιάς, με τεράστιο όμως αντίκτυπο. Η ιδέα στην Ελλάδα ξεκίνησε στις μνημονιακές εποχές από το Δημήτρη Πανέλη, που εμπνεύσθηκε από τα εργατικά καφενεία της Νότιας Ιταλίας, όπου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου υπήρχε ο «καφές που περιμένει», ο οποίος προπληρωνόταν από κάποιον πελάτη, για να καταναλωθεί από ένα συμπολίτη του, που δεν μπορούσε να πληρώσει ο ίδιος και στην Ελλάδα της κρίσης επεκτάθηκε σε πάρα πολλά προϊόντα.

Με αυτό το σκεπτικό και βάζοντας το δικό τους λιθαράκι ενάντια στη φτώχεια, συμμετέχουν στη δράση και αρκετές επιχειρήσεις στη Βέροια. Ο φωτογραφικός φακός της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ» εντόπισε σε επιχείρηση αρτοζαχαροπλαστικής στη Βέροια, που στηρίζει τη δράση «προϊόντα σε αναμονή», πίνακα με παραγγελίες που… περιμένουν!

Η διαδικασία του «Σε αναμονή» είναι μακριά από διαφημιστικά τρικ, αλλά πολύ ουσιαστική, όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Δημοσθένης Φραντζής, που την εφαρμόζει εδώ και περίπου 3 χρόνια. Κάποιος προπληρώνει ένα ψωμί ή ένα γάλα για κάποιον που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσει και τα «προϊόντα σε αναμονή» αναρτώνται σε έναν πίνακα, ενημερώνοντας όποιον χρειάζεται. Παροτρύνοντας ο ίδιος τους … δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, να μη διστάζουν, από αξιοπρέπεια, νιώθοντας το αίσθημα ντροπής, καθώς οι προπληρωμένες παραγγελίες χτυπιούνται στην ταμειακή και έτσι «αυτός που έχει ανάγκη», φεύγει από το μαγαζί με την απόδειξη ως κανονικός πελάτης και όλοι είναι απολύτως νόμιμοι.  Λέγοντας μάλιστα το εξής εντυπωσιακό, πως «η προσφορά είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση, με αποτέλεσμα να μη δεχόμαστε πολλές προφορές την ημέρα, την ώρα που κάποιοι συμπολίτες μας έχουν όλη την καλή διάθεση να βάλουν στην … αναμονή λίγη παραπάνω αλληλεγγύη!»

Άλλωστε είναι ωραίο να σε περιμένει κάτι… και ειδικά όταν το έχεις πραγματικά ανάγκη!!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής