breaking news Νέο

Ά.Τόλκας από το συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε. : «Στην Ελλάδα δοκιμάζεται η αλληλεγγύη αλλά και η ευθύνη της Ευρώπης»

Ά.Τόλκας από το συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε. : «Στην Ελλάδα δοκιμάζεται η αλληλεγγύη αλλά και η ευθύνη της Ευρώπης»

O Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τα ζητήματα μετανάστευσης και ασύλου, συμμετείχε στις 6 και 7 Μαρτίου στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (JAI).

Όπως σημείωσε ο Άγγελος Τόλκας στις παρεμβάσεις του, η πραγματικότητα, με την οποία είναι αντιμέτωπη η Ελλάδα, απαιτεί να υιοθετηθεί μια συνολική στρατηγική για την θεσμική και οικονομική ενίσχυση των χωρών πρώτης υποδοχής. Επιπλέον τόνισε ότι απαιτείται ουσιαστική συνεργασία ώστε να επιτευχθεί η πάταξη των οργανωμένων δικτύων διακίνησης ανθρώπων. Ένα από τα πλέον σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν είναι ότι η Ε.Ε. πρέπει να λάβει υπόψιν της, ότι οι μεταναστευτικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται και πως πρέπει να εντατικοποιηθούν οι πρωτοβουλίες της Ε.Ε. προς τις κυβερνήσεις των χωρών προέλευσης και διέλευσης.

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Άγγελος Τόλκας δήλωσε σχετικά : «Σε υψηλό πολιτικό επίπεδο στείλαμε το μήνυμα, πως θα πρέπει να δούμε το μεταναστευτικό ζήτημα ως αναπόσπαστο ζήτημα ολόκληρης της Ευρώπης κι όχι μόνο της Ελλάδας. Η χώρα μας έχει δείξει πρωτοφανή αλληλεγγύη και ανθρωπιά, αλλά χρειάζεται να αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε για το τόσο σύνθετο θέμα των μεταναστευτικών ροών».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής