breaking news Νέο

Το κίνητρο - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

Το κίνητρο - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

- Στο σημερινό ρευστό τοπίο που τα σημαντικά και τα ασήμαντα εξισώνονται, ήταν επόμενο πως το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας εξελισσόμενο, θα αποδεικνύονταν ουσιαστικά ένα διχαστικό δίλημμα σύμφωνα με το οποίο για όσους το χειρίστηκαν με τραγικά επιπόλαιο και εθνικά επιζήμιο τρόπο το κίνητρο θα ήταν μια προσπάθεια ιδεολογικοποίησης των διαφορών ώστε να ξεπεράσουν την προδοσία στην οποία οδήγησαν τη χώρα εξυπηρετώντας ΝΑΤΟΪΚΑ και ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ συμφέροντα.

- Κίνητρο ακόμα για τους κυβερνώντες ήταν να φανεί ότι μια σύμπλευση των άλλων (ΚΙΝΑΛ κ.λ.π) με την κυβέρνηση στο θέμα αυτό ευνοεί τη σταθερότητα στη χώρα με σκοπό να εμφανιστεί ο κ. Τσίπρας ως ο καλύτερα εξυπηρετών τα συμφέροντα των πολιτών παρ' ότι με την αγαστή συμπόρευση των ακροδεξιών τύπου Παπαγγελόπουλου, Παπακώστα και λοιπών τζογαδόρων της πολιτικής, το μόνο που κάνει είναι να οδηγεί την Κοινωνία σε ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

- Φυσικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας επιτέλους απέκτησε το πολυπόθητο γι αυτόν διαβατήριο, για να μπει στα μεγάλα σαλόνια των πολιτικών της Δύσης, έστω και για πολύ λίγο χρονικό διάστημα, έστω και για μια μέρα.

- Είναι προφανές ότι η σφοδρή επιθυμία των Γερμανών και των Αμερικάνων να εντάξουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για λόγους γεωπολιτικών και δικών τους οικονομικών συμφερόντων ήταν ένα κίνητρο που το καλύτερο γι' αυτούς ήταν να ικανοποιηθεί από έναν πρώην Κνίτη.

- Ένα κίνητρο βεβαίως για την ισχνή παλιά βάση στο κόμμα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, είναι ότι της δίνει την εξουσία που κανένας από αυτούς δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί και με κανέναν άλλο δεν θα μπορούσε να αποκτήσει και αυτό είναι και γι' αυτούς ένα κίνητρο να καταπιούν όσες οβιδιακές μεταμορφώσεις και αν υποστεί ο ίδιος ή επιβάλει σ' αυτούς.

- Φυσικά κίνητρο είναι οι πραγματικοί σοσιαλοδημοκράτες να θυμούνται ότι σοσιαλοδημοκρατία σημαίνει ταύτιση με τον πολιτικό φιλελευθερισμό, την προάσπιση της δημοκρατίας και των θεσμών.

- Σημαίνει ευαισθησία για ανθρώπινα δικαιώματα και προσήλωση στην αναζήτηση πολιτικών και κοινωνικών συναινέσεων. Υπεράσπιση  της μεικτής οικονομίας και διαρθρωτικών αλλαγών που οδηγούν σε βιώσιμη ανάπτυξη και δικαιότερη  κατανομή του παραγόμενου πλούτου, με το κράτος να διαδραματίζει ρυθμιστικό ρόλο.

- Τι σχέση έχει αλήθεια μ' αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ ή η κυβέρνηση ή ο κ. Τσίπρας;

- Και ποιο στ' αλήθεια είναι το κίνητρο των 5-6 βολευτών – αποστατών που ξέχασαν αυτά που οι ίδιοι έλεγαν πριν δουν το φως το αληθινό, αφού έβλεπαν ως αποτέλεσμα “την εξαργύρωση του γεμάτου αυταπάτες και υπεραπλουστεύσεις τρόπου προσέγγισης της πραγματικότητας;”

- Φαντασιώσεις – ανάμεσα στους άλλους και για τον Ημαθιώτη - εύκολες προσεγγίσεις, αφελείς απλουστεύσεις και ένα εθνικολαϊκίστικο εκρηκτικό μείγμα με κάμποσες δόσεις ανάδελφου κατατρεγμένου έθνους ήταν για τους επαγγελματίες της πολιτικής μίζας, το κυβερνητικό σχήμα, πριν λάβουν το νεύμα  του προσωπικού τους κινήτρου για καταλυτική και άμεση συμμόρφωση. Πριν δηλαδή μάθουν ότι ήταν ΣΥΡΙΖΑ και δεν το γνώριζαν.

- Αν είναι δυνατόν αυτοί οι τύποι να κυβερνούν, αν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν που οδηγούν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και τη χώρα, αν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται ότι το κίνητρο τους είναι τόσο σαθρό που διαλύεται συντόμως στα εξ ων συνετέθη.

                                                                    Τάσος Τασιόπουλος

 

 

ΥΓ1. Κίνητρο όμως έχουν και οι υποψήφιοι για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση .

- Οι Τοπικές Κοινότητες πρέπει να προσέξουν ώστε ανιχνεύοντας το κίνητρο του υποψήφιου Δημάρχου να διαλέξουν.

- Είναι βέβαιο πως δεν είναι δύσκολη η ανίχνευση του κινήτρου.

- Τί κίνητρο να πιστώσεις στ΄ αλήθεια σε κάποιον που πχ. εξαγοράζει υποψηφίους; ή ο άλλος που απλοχεριάζει εικοσαχίλιαρα (20.000) για να εξασφαλίσει υποψήφιο; Με τι κίνητρο;

- Τί καλό θα κάνει αυτός που χουφτιάζει πενηντάρικα για να μπει σε συνδυασμό;

ΥΓ2.  Κίνητρο έχουν και τα ΜΜΕ που λίγο πριν τις εκλογές ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια ή και  όσα κατά φαντασία ΜΜΕ κορνάρουν εκκωφαντικά μέσα από το χάος της αδυναμίας τους καθώς δεν τους δίνει κανένας σημασία σε κανονικές περιόδους, αλλά προεκλογικά αισθάνονται “Times” περιμένοντας  να τσιμπήσουν κάποιοι απελπισμένοι υποψήφιοι.

ΥΓ3. Το χειρότερο είναι σε έναν μικρομεσαίο π.χ. δήμο να συμπορευτούν οι ανίκανοι “ Times”με ανίκανους υποψήφιους δημάρχους.

- Λέτε να συμβαίνει πουθενά αυτό;

- Α, μπα!!!

ΥΓ4. Έμαθα ότι μερικοί στοιχηματίζουν να με ταυτίζουν με τον "Αλεξανδρινό" και άλλοι με έναν κάποιο λύκο. Τους πληροφορώ να επιμείνουν γιατί θα κερδίσουν τα στοιχήματα. 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής