breaking news Νέο

Με ταχείς ρυθμούς «τρέχει» ο TAP

Με ταχείς ρυθμούς «τρέχει» ο TAP

Με ταχείς ρυθμούς «τρέχει» ο Διαδραστικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ), σχεδόν 16 μήνες μετά την έναρξη της κατασκευής του, σε ό,τι αφορά το σχέδιο μελέτης, προμήθειας και κατασκευής.

Μάλιστα, στις αρχές Σεπτεμβρίου οι εργολήπτριες εταιρείες του ΤΑΡ έχουν καθαρίσει και διαμορφώσει περίπου το 70% της όδευσης του αγωγού στην Ελλάδα και την Αλβανία (539 χλμ. από τα συνολικά 765 χλμ.). Επίσης, πάνω από το 45% των συγκολλημένων χαλύβδινων σωληναγωγών έχει ήδη τοποθετηθεί στο έδαφος (και καλυφθεί με χώμα).

Περί το 95% των συνολικά 55.000 σωληναγωγών που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του αγωγού, έχει παραληφθεί σε Ελλάδα, Αλβανία και Ιταλία.

Σ' ό,τι αφορά δε την τελευταία αποστολή σωληναγωγών για το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού, ξεφορτώθηκε στο Πρίντεζι της Ιταλίας στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Περισσότεροι από 5.500 άνθρωποι εργάζονται για το έργο και στις τρεις φιλοξενούμενες χώρες, με το 85% του προσωπικού να έχει προσληφθεί από τις τοπικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με τον ΤΑΡ, έχουν ήδη υλοποιηθεί ποικίλες κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις στις κοινότητες κατά μήκος της όδευσης του αγωγού.

Σημαντικές δράσεις, εξάλλου, θα μπουν στο στάδιο της υλοποίησης και κατά τους επόμενους μήνες. Συνολικά ο ΤΑΠ θα επενδύσει πάνω από 55.000.000 ευρώ σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες σε Ελλάδα, Αλβανία και Ιταλία, τη στιγμή που ολοκληρώθηκε ήδη πάνω από το 50% του αγωγού του.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής