breaking news Νέο

Μπαράζ διαρρήξεων σε μαγαζιά της Βέροιας, κραυγή απόγνωσης από τους ιδιοκτήτες τους

Μπαράζ διαρρήξεων σε μαγαζιά της Βέροιας, κραυγή απόγνωσης από τους ιδιοκτήτες τους

Χτυπούν κι ό,τι πάρουν! Σ' αυτή την πρακτική έχουν επιδοθεί κάποιοι «γνωστοί-άγνωστοι», που προσπαθούν να βάλουν στο χέρι ό,τι μπορούν, έχοντας στο στόχαστρό τους μαγαζιά που βρίσκονται στη Βέροια. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων είναι ανάστατοι και εξοργισμένοι από τα αλλεπάλληλα «χτυπήματα», πολύ περισσότερο δε από το θράσος το οποίο επιδεικνύουν οι δράστες που εισβάλλουν στα μαγαζιά τους.
Το τηλεφωνικό κέντρο της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ» έχει δεχθεί τον τελευταίο καιρό πλείστες αναφορές και διαμαρτυρίες από παθόντες μαγαζάτορες, υψώνοντας συνάμα φωνή απόγνωσης μπροστά σ' αυτή την κατάσταση που βιώνουν!

"Τι κάνει ο Εισαγγελέας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας ;"
«Προτιμούν κυρίως όχι μαγαζιά στο κέντρο της πόλης, αλλά αυτά που βρίσκονται προς την έξοδό της, πιστεύοντας οι κλέφτες ότι έτσι τους προσφέρεται... καλύτερο πεδίο δράσης και αποτελεσματικότητα σ' αυτό που επιχειρούν να κάνουν», επισημαίνει αρχικά ιδιοκτήτης βενζινάδικου (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας μας).
 «Το δικό μου βενζινάδικο το χτύπησαν τρεις φορές μέσα σ' ένα μήνα το καλοκαίρι, ενώ άλλο στην περιοχή 6 φορές! Έχω κάνει επένδυση 7.000 €, προκειμένου να το καταστήσω πιο ασφαλές, αλλά και πάλι δεν μπορώ να νιώσω ήσυχος τα βράδια, όταν αυτό είναι κλειστό. Μιλάμε για άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία διέκρινα από το κλειστό κύκλωμα που διατηρώ στο πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά θεωρώ ότι είναι επαγγελματίες στις κλοπές!», σημειώνει. Και συνεχίζει: «Μόνο εμείς ξέρουμε τι έχουμε υποστεί και ερωτώ: Γιατί δεν ενημερώνεται ο κόσμος τι γίνεται τα βράδια στην αγορά της πόλης; Και τι κάνει ο εισαγγελέας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας μπροστά σ' όλα αυτά τα κρούσματα των κλοπών και διαρρήξεων; Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να επιδειχθεί η δέουσα προσοχή πάνω σ' αυτό. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση με όλα αυτά που συμβαίνουν στα μαγαζιά μας και η αστυνομία να επιδίδεται σε συλλήψεις, που συνοδεύονται με δελτία τύπου στις εφημερίδες… Επιτέλους, ας βρει έναν τρόπο, με τον οποίο θα μπορέσουμε κι εμείς να νιώσουμε ότι οι ιδιοκτησίες μας προστατεύονται. Αν όχι στον απόλυτο βαθμό, τουλάχιστον να πάρουν το... μήνυμα όλοι αυτοί που βρίσκουν αυτόν τον τρόπο να επιβιώνουν σε βάρος ανθρώπων σαν εμάς».

«Πληρώνουμε εφορία και εισφορές, αλλά δεν προστατευόμαστε»
Σ' ένα άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων στην ίδια περιοχή, ο ιδιοκτήτης του (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας μας), επικεντρώθηκε στο ρόλο και τη στάση της Αστυνομίας πάνω στο ζήτημα αυτό. «Το πρόβλημα το οποίο ευαγγελίζεται η Αστυνομία ότι... δεν έχει προσωπικό, είναι δικό της θέμα. Εμείς πληρώνουμε εφορία και ασφαλιστικές εισφορές, τα οποία υποτίθεται αφορούν στην ασφάλειά μας. Εάν, λοιπόν, δεν μπορεί η πολιτεία ή αδυνατεί να ελέγξει το φαινόμενο των κλοπών, τότε να μας αποδεσμεύσει από όλα αυτά τα ποσά που πληρώνουμε και να πάρουμε προσωπικό ασφαλείας, που με την κατάσταση εκεί που έφθασε, οι εταιρίες φύλαξης επωφελούνται στο μέγιστο. Οπότε και εμείς θα μπορέσουμε να πάρουμε προσωπικό ασφαλείας, το οποίο όχι μόνο θα έχουμε για τα βενζινάδικα, αλλά και για τα σπίτια μας», σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ ο ίδιος εξοργίζεται ακόμα περισσότερο, όταν «βλέπω να χτυπά το βενζινάδικό μου σε ώρες που το έχω κλειστό, άτομο που φορά σκούφο του Άη-Βασίλη και να παίρνει ότι θέλει. Είναι σαν να μου λέει, εγώ ήρθα να πάρω το δώρο μου και να περιφρονεί παντελώς τον αγώνα που κάνουμε, για να διατηρήσουμε την ιδιοκτησία μας σε τόσο πολύ δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές εποχές για τη χώρα μας».
Να σημειωθεί ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή, σημειώθηκε ληστεία επί της οδού Πιερίων, σχεδόν έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, με τους δράστες να αρπάζουν από διερχόμενο πολίτη τσάντα με περιεχόμενο 17.000 ευρώ!

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής