breaking news Νέο

Γ. Βασιλειάδης: «Η αναδιάρθρωση θα γίνει»

Γ. Βασιλειάδης: «Η αναδιάρθρωση θα γίνει»

Ο υφυπουργός Αθλητισμου Γιώργος Βασιλειάδης σε πρόσφατη συνέντευξη του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και ανέφερε πως θα προχωρήσει κανονικά αφου δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα από όσα είχαν συμφωνηθεί το καλοκαίρι.

«Πρέπει να καταστεί σαφές, είπε συγκεκριμένα ο υφυπουργός Αθλητισμού οτι η τροπολογία που θα κατατεθεί στην βουλή δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση και δεν ορίζει τον αριθμό των ομαδων που θα αγωνίζονται σε κάθε κατηγορία.

Ως εκ τούτου συμπλήρωσε οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θα πρέπει να προχωρήσουν τον προγραμματισμό της νέας σεζόν και όσοι επιθυμούν να μην αλλάξει τίποτα να πάψουν να προπαγανδίζουν καθώς η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει όπως έχει προβλεφθεί εξ αρχής.

Την περασμένη Τετάρτη (13/3) πραγματοποιήθηκε  συναντηση ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού, τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον εμπειρογνώμονα της UEFA, Πετρ Φουσεκ. Εκει συζητήθηκε εκτενώς το θέμα και υπήρξαν δεσμεύσεις οτι θα έρθει άμεσα η νομοθετική ρύθμιση για τη σύσταση της  Super League 2 και ότι θα προχωρήσει κανονικά η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

Η τροπολογία για τη Super League 2 θα έρθει για να ρυθμίσει το νέο περιβάλλον αφού το νέο πρωτάθλημα θα πρέπει να συσταθεί με νόμο όπως είχε γίνει το 2007 με την νεοσύστατη τότε Super League που ειχε έρθει με νόμο Ορφανού.

Εφόσον έρθει η τροπολογία και συσταθεί το νέο πρωτάθλημα κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, θα πρέπει να κινηθούν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται από τον συνεταιρισμό για τη δομή της Super League 2 που όπως επανειλημμένα έχει γραφεί θα έχει 12 ομάδες.

Να θυμίσουμε οτι υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίοι και ο 13ος της φετινής Super League δίνει μπαράζ/ανόδου με τον δεύτερο της Football League. Οι ομάδες από την 3η εως και την 10η θέση της Football League θα συμμετάσχουν στην Super League 2.

Βάσει αναδιάρθρωσης οι τέσσερις τελευταίοι της Β’ Εθνικής υποβιβάζονται στην Δ’ Εθνική, ενω οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12 θα είναι στην Γ’ Εθνική (Football League από του χρόνου). Ουσιαστικά λοιπόν από την φετινή Β’ Εθνική (Football League) υποβιβάζονται οι εξι τελευταίες. Απλά οι τέσσερις πέφτουν δυο κατηγορίες (στην Δ’ Εθνική).

Οπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν οι ομάδες που αγωνίζονται στην φετινή Football League (Β’ Εθνική) θα μοιραστούν σε τέσσερις κατηγορίες!! Η πρώτη θα ανέβει στην Super League 1, όπως πιθανό και η δεύτερη (θα δώσει αγώνα μπαραζ). Από την 3η μέχρι και την 10η θα συμπεριληφθούν στην Super League 2. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 11η και 12η θέση θα παίζουν στο πρωτάθλημα της Football League (εκει που θα ανήκει και η ΒΕΡΟΙΑ αν καταλάβει την πρώτη θέση στον όμιλο της και οι τέσσερις τελευταίες θα πάνε στην Δ’ Εθνική, εκει που θα παίζουν και οι πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής