breaking news Νέο

Πότε επιτέλους θα μας απασχολήσει σοβαρά το δημογραφικό πρόβλημα;

Πότε επιτέλους θα μας απασχολήσει σοβαρά το δημογραφικό πρόβλημα;

Τρεις θάνατοι και κηδείες ανθρώπων μέσα σε μια ημέρα, σε μια τοπική κοινότητα σαν την Ν. Νικομήδεια, κρίνεται ως ένα ξεχωριστό και προπάντων μη φυσιολογικό γεγονός για την περιοχή! Το γεγονός αυτό βίωσαν οι κάτοικοι της Ν. Νικομήδειας την περασμένη Πέμπτη (7/3), που κατά... διαβολική σύμπτωση συνέπεσε μ' ένα αντίστοιχο και πάλι πριν από ένα χρόνο ακριβώς, αδυνατώντας να πιστέψουν την απώλεια τριών συγχωριανών τους μέσα σε λίγες ώρες!

Κάτι που, πέρα από θλίψη, έχει δημιουργήσει και έναν προβληματισμό στους κατοίκους του χωριού, από τη διαρκή μείωση του πληθυσμού του, αφού ευτυχή συμβάντα (γάμοι, γεννήσεις και βαπτίσεις) τείνουν να καταστούν... σπάνιο γεγονός! Αν, τώρα, κοντά σ' όλα αυτά προστεθούν η νέα μετανάστευση κατοίκων που υπήρξε στα χρόνια της κρίσης (και η οποία συνεχίζεται, μη γελιόμαστε από τις... βαρύγδουπες δηλώσεις των κυβερνώντων και τις προοπτικές που βλέπουν για τον τόπο...) και συγχρόνως η αυξανόμενη παρουσία αλβανικών οικογενειών (που έχουν βρεθεί να νοικιάζουν, αλλά και να αγοράζουν σπίτια θανόντων, αλλά και όσων τα έχουν εγκαταλείψει...), είναι σίγουρο πως σε πολύ λίγα χρόνια η εικόνα και η φυσιογνωμία της περιοχής της Ν. Νικομήδειας θα είναι πολύ διαφορετική. Δεν θα θυμίζει σε τίποτα δηλαδή, την εικόνα που η Ν. Νικομήδεια στις δεκαετίες '80 και '90 είχε, αποτελώντας ένα αμιγώς προσφυγικό χωριό και με σαφώς πολύ περισσότερους κατοίκους.

Το παράδειγμα της Ν. Νικομήδειας αντανακλά τη σημερινή εικόνα της Ελλάδας, που οι κάτοικοί της «φεύγουν» με… γοργούς ρυθμούς και συγχρόνως πλημμυρίζεται από... απρόσκλητους αλλοδαπούς, αλλά δεν ανανεώνεται ο πληθυσμός της! Με το δημογραφικό πρόβλημα (κοντά στα τόσα άλλα ζητήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας...) να ανάγεται σ΄ ένα κατ' εξοχήν ζήτημα αιχμής.

Πάντως, οι πολιτικοί ταγοί μας δεν αντιμετωπίζουν το ζήτημα με τη δέουσα σοβαρότητα, σημασία και υπευθυνότητα, αλλά σε… βάθος χρόνου, όπως επεσήμανε πρόσφατα και ο πρωθυπουργός.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής