breaking news Νέο

«Συγκλίνοντες Άνεμοι», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Συγκλίνοντες Άνεμοι», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Έχοντας στο ενεργητικό του, ήδη έξι Ποιητικές Συλλογές κι ένα Ταξιδιωτικό Ημερολόγιο, ο Ποιητής από την Ανδραβίδα Γιώργος Γώτης στην νέα Συλλογή του «Συγκλίνοντες Άνεμοι» (Εκδ. «στιγμή», Αθήνα 2018), απλώνει την γοητευτική γραφή του, σαν ιαματική αύρα που συναντά τις σκέψεις και τα αισθήματα του ευαίσθητου αναγνώστη.

Πιο στοχαστικός από κάθε άλλη φορά, ο Γ. Γώτης με θαυμαστό και επιδέξιο τρόπο συνθέτει το υλικό και το ύφος του με την πλούσια θεματογραφία του. Ο Ποιητής με μία νότα μελαγχολίας, αλλά σαφώς με θυμόσοφη διάθεση, γράφει για την Μοίρα, τον Κόσμο, την Ζωή, τους Θεούς και τους Ήρωες, τους Νικητές και τους Ηττημένους. Ο Γ. Γώτης μάς βοηθά μέσω του Μύθου να αντιληφθούμε τον Κόσμο.

Η Ποίηση του Γ. Γώτη ισορροπεί ανάμεσα στον στοχασμό και τον λυρισμό, σε ένα έξοχα αρμονικό αισθητικό αποτέλεσμα. Στο επίκεντρο της Ποίησής του ορθώνεται η Ύπαρξη, που αντιπαλεύει με την ματαιότητα, την διάψευση, την αλαζονεία και θνητότητα. Κτίζει έντεχνα μία γέφυρα, όπου η Συνείδηση του Ποιητή συναντά εκείνη του Αναγνώστη, ώστε να γίνει κατανοητό ότι η Αιωνιότητα βρίσκεται στο εφήμερο και ότι η Έρωτας νικά την φθορά. Έτσι ο Ποιητής βλέπει στο τέλος την λαβωμένη Ύπαρξη να θριαμβεύει και ο ταπεινωμένος άνθρωπος διακρίνει στην Ποίηση μία αχτίδα φωτός.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής