breaking news Νέο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Βέροιας για την Προσχολική Αγωγή

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Βέροιας για την Προσχολική Αγωγή

Στις 26/2/2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τους δήμους-μεταξύ αυτών και τον Δήμο Βέροιας-που από τη σχολική χρονιά 2019-2020 θα ισχύει η υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα νηπιαγωγεία.

Από τις πρώτες γραμμές της απόφασης καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να δώσει ούτε ένα ευρώ, αφού για την υλοποίηση του μέτρου-καθώς η ίδια λέει-«δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού»! Πρόκειται για πρόκληση και κοροϊδία, η οποία μάλιστα γίνεται μεγαλύτερη αν σκεφτούμε ότι:

Νηπιαγωγεία στεγάζονται ήδη σε ενοικιαζόμενα και ακατάλληλα κτίρια, σε αίθουσες Δημοτικών Σχολείων κ.α., ενώ απαιτούνται πολλές νέες αίθουσες για να υλοποιηθεί η δίχρονη Προσχολική Αγωγή.

Για τα προγράμματα ΕΣΠΑ τα κονδύλια για σχολικές υποδομές είναι σχεδόν μη επιλέξιμα. H κυβέρνηση, δε, έκοψε και το κονδύλι των 140 εκατομμυρίων ευρώ για προσχολικές υποδομές στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019!

Μέχρι σήμερα δεν ανακοινώθηκε κανένας μόνιμος διορισμός νηπιαγωγών.

H κυβέρνηση έστειλε οδηγία για κοντέινερ μέσα στα υπάρχοντα σχολεία που θα στεγάσουν τα νήπια, μειώνοντας τον αναγκαίο χώρο για όλα τα παιδιά. Μιλάμε για κανονικό στρίμωγμα των παιδιών!

Η κυβέρνηση είναι ευρηματική στη διαχείριση της μιζέριας, με τις δημοτικές αρχές να ακολουθούν πιστά.

Κινεί διαδικασίες για να παρακαμφθεί η κείμενη νομοθεσία και αναθέτει τη μελέτη σε ιδιώτες ώστε να τοποθετηθούν 200 προκάτ νηπιαγωγεία, με προοπτική να γίνουν 400, μέσα στα υπάρχοντα σχολεία! Μάλιστα, ζητά από τους δήμους να υποδείξουν ως χώρους ακόμα και αυλές γυμνασίων και λυκείων! Αυτή είναι η «σύγχρονη» παιδαγωγική αντίληψη της κυβέρνησης!

Οι ανάγκες των παιδιών της λαϊκής οικογένειας δεν χωράνε στη «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης. Απλόχερη με 4 δισ. στο ΝΑΤΟ και μίζερη απέναντι στις ανάγκες των παιδιών μας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε κάθε δήμο και σε όλη την χώρα παλεύει για την ουσιαστική υλοποίηση της σύγχρονης και ποιοτικής δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, με ευθύνη του κράτους, για την ανάγκη να αναπτυχθεί το δίκτυο των δημόσιων παιδικών σταθμών.

Ένα διαχρονικό αίτημα, επιστημονικά θεμελιωμένο, που συνδέεται με την ανάγκη όλα τα παιδιά από τους πρώτους μήνες της ζωής τους να έχουν θέση σε αναβαθμισμένες προσχολικές δομές.

Διεκδικούμε:

  • Γενναίο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας νέων νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.
  • Μαζικοί διορισμοί νηπιαγωγών, 15 παιδιά ανά τμήμα. Δύο νηπιαγωγοί στα τμήματα με 25 παιδιά.
  • Δημόσιοι, δωρεάν παιδικοί σταθμοί, για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Χωρίς τροφεία και επιβάρυνση των γονιών. Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού κάθε ειδικότητας.
  • Τμήματα ένταξης σε όλα τα νηπιαγωγεία και ειδικά νηπιαγωγεία για όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη αυτή τη δομή.
  • Ουσιαστική λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων. Με πλήρη σίτιση, μαγειρεία και τραπεζαρία, χώρους ξεκούρασης, βοηθητικό προσωπικό.
  • Μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων στις προσχολικές δομές. Είναι βασική προϋπόθεση για μια αναβαθμισμένη και επιστημονικά θεμελιωμένη Προσχολική Αγωγή.
  • Ενιαίο, επιστημονικό, αναβαθμισμένο, σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα με ευθύνη του κράτους.

Με «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμο, Περιφέρεια, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.

Βέροια, 15 Μαρτίου 2019


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής