breaking news Νέο

Γ. Καρανίκας : «Το σύνολο του εμπορικού κόσμου, ευχαριστεί από καρδιάς τους Έλληνες καταναλωτές»

Γ. Καρανίκας : «Το σύνολο του εμπορικού κόσμου, ευχαριστεί από καρδιάς τους Έλληνες καταναλωτές»

Σήμερα, σε μια περίοδο που η αγορά δέχεται τεράστιες πιέσεις από την κρίση, την έλλειψη ρευστότητας και την ασφυξία στην οικονομία, το σύνολο του εμπορικού κόσμου πρέπει να ευχαριστήσει από καρδιάς τους Έλληνες καταναλωτές για την αμέριστη βοήθεια και διαχρονική στήριξη τους στο ελληνικό εμπόριο.

Οι ευχαριστίες αυτές κάθε άλλο παρά εθιμοτυπικές είναι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή. Οι Έλληνες καταναλωτές απέδειξαν τον οικονομικό πατριωτισμό τους και στήριξαν ενεργά τις τοπικές αγορές, τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, δίνοντας ελπίδα και προοπτική σε όλους όσους αντιμάχονταν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Βασικός στόχος μας είναι η ανάδειξη και επικράτηση της υγιούς επιχειρηματικότητας, η οποία τυχαίνει να συμπίπτει απόλυτα με την προστασία του συμφέροντος του Έλληνα καταναλωτή. Η απαλλαγή της αγοράς από χρόνιες στρεβλώσεις, η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της, η πάταξη της παραβατικότητας κάθε μορφής και ο έλεγχος του εκτεταμένου παραεμπορίου από μόνες τους διαμορφώνουν ένα ισχυρό προστατευτικό πλέγμα για τον καταναλωτή, που προφυλάσσει τα δικαιώματά του και τον θωρακίζει από τους επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη του και υποτιμούν τη νοημοσύνη του. 

Ως ΕΣΕΕ έχουμε πολλές φορές αναλάβει πρωτοβουλίες για την σωστή ενημέρωση των καταναλωτών, ενώ συνεργαζόμαστε τακτικά και αρμονικά με τις οργανώσεις τους, τόσο αυτόνομα όσο και στο πλαίσιο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.  Τους αισθανόμαστε συνεργάτες στην δύσκολη μάχη που ακόμα δίνει η ελληνική οικονομία και τους οφείλουμε την ευγνωμοσύνη μας.

Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι καταναλωτές είμαστε και εμείς οι ίδιοι, οι μικρομεσαίοι έμποροι και επιχειρηματίες και πρέπει αντίστοιχα να τύχουμε και εμείς της δέουσας προσοχής και προστασίας της Πολιτείας με την ιδιότητά μας αυτή.  Έχουν και οι μικρομεσαίοι έμποροι χρέη και κόκκινα δάνεια και έχουν και αυτοί, όπως οι υπόλοιποι Έλληνες καταναλωτές, ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας τους και της θέσπισης ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για την δραστηριότητά τους. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, βασικό συστατικό ενός υγιούς και διαρκούς καταναλωτικού περιβάλλοντος αποτελεί και η υποστήριξη των εμπόρων, επιχειρηματιών και επαγγελματιών, με στόχο μία δυναμική, ανταγωνιστική οικονομία που παράγει ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες και δημιουργεί μόνιμες και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Ως Έλληνες έμποροι, ευχόμαστε χρόνια πολλά στον Έλληνα καταναλωτή και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίζουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να προσφέρουμε άριστες υπηρεσίες, χαμηλές τιμές και ποιοτικά προϊόντα στο ελληνικό κοινό.

 

Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) είναι η τριτοβάθμια οργάνωση του ελληνικού εμπορίου, η οποία δημιουργήθηκε από την ανάγκη των μεγάλων τοπικών εμπορικών συλλόγων για συνεργασία και συνένωση δυνάμεων, με στόχο την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων του εμπορικού κλάδου. Από το 1994, όταν και απέκτησε τη σημερινή της μορφή, η ΕΣΕΕ, εκπροσωπεί θεσμικά και υπεύθυνα τον εμπορικό κλάδο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Έχοντας στη δύναμή της 14 Ομοσπονδίες, 283 Εμπορικούς Συλλόγους και 5 συνδέσμους Εμπορικών Αντιπροσώπων από όλη τη χώρα, σήμερα αποτελεί την υπεύθυνη «φωνή» του ελληνικού εμπορίου και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τον ισχυρό εκπρόσωπο της «ραχοκοκαλιάς» της ελληνικής οικονομίας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής