breaking news Νέο

Γιάννης Παπαγιάννης : «Αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου και του Φιλίππου του Β’ σε Βέροια και Βεργίνα»

Γιάννης Παπαγιάννης : «Αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου και του Φιλίππου του Β’ σε Βέροια και Βεργίνα»

«Εμείς οι Μακεδόνες δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε τις ολέθριες συνέπειες της αισχρής και ανέντιμης συνθηκολόγησης των Πρεσπών. Τιμώντας στην πράξη την πλούσια ιστορία μας και τα νικηφόρα σύμβολα του Μακεδονικού Ελληνισμού, δεσμεύομαι δημόσια πως από την 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την τοποθέτηση δύο αγαλμάτων, του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βέροια και του Φιλίππου του Β’ στη Βεργίνα.

Πέρα από το αυτονόητο χρέος μας στο ένδοξο παρελθόν του τόπου μας και την προφανή σημειολογία της κίνησης μας, πιστεύουμε πως η ανέγερση των αγαλμάτων μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά και για την τοπική οικονομία, καθώς θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του τουρισμού, δημιουργώντας νέα σημεία αναφοράς και ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες του τόπου μας, που θα μάθουν την πραγματική ιστορία της Μακεδονίας.

Στόχος μας, η εγκατάσταση αγάλματος του Πρώτου των Μακεδόνων, του Μ. Αλεξάνδρου, σε πλατεία της πόλης μας και η απόδοση τιμής στον Φίλιππο τον Β΄, με την ανέγερση του αγάλματος του στην αρχαία βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων. Ο ανδριάντας του στη Βεργίνα θα λειτουργήσει ως φωτεινό σημείο αναφοράς και δείκτης της αδιαπραγμάτευτης ιστορικής αλήθειας.

Δεν πουλάμε τη ψυχή μας, την εθνική μας ταυτότητα, το είναι μας. Για εμάς, η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Ο αγώνας συνεχίζεται, προτάσσουμε την εθνική αξιοπρέπεια των πολιτών ως μείζονα προτεραιότητα. Και παραμένουμε αμετακίνητοι στις θέσεις μας».

 

Ιωάννης Μ. Παπαγιάννης

Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής