breaking news Νέο

Καλά...ψευτομακεδονικά κρασιά!

Καλά...ψευτομακεδονικά κρασιά!

Τον κώδωνα του κινδύνου, για το ζήτημα της καπηλείας του ονόματος της Μακεδονίας στο χώρο του κρασιού,  είχε κρούσει ο πρόεδρος του ΒΑΕΝΙ, Γιώργος Φουντούλης. Η «νομαρχιακή» του ΣΥΡΙΖΑ τον παρουσίασε περίπου ως...φαντασιόπληκτο. Αυτές τις μέρες, όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία μας, οι σκοπιανοί συμμετέχουν στην έκθεση οίνου του Ντίσελντορφ Prowein, με wines of Macedonia. Οι οινοποιοί...ψευτομακεδόνες, εκμεταλλευόμενοι ότι ακόμη είναι στον αέρα το ζήτημα της χρήσης των «μακεδονικών» εμπορικών σημάτων, που αποτελεί ένα θέμα, το οποίο θα εξετάσουν διακρατικές επιτροπές των δύο χωρών με ορίζοντα τριετίας, όπως μας «φόρτωσαν» οι Πρέσπες, συνεχίζουν την άθλια τακτική τους. Είναι ενδεικτικό ότι στο περίπτερο της γειτονικής χώρας παρουσιάζεται ως κορυφαία ποικιλία «μακεδονικού» κρασιού το «Big Macedonian Red», ενώ η αναφορά στη χώρα προέλευσης ως «Βόρεια Μακεδονία» γίνεται σε παρένθεση με μικρή γραμματοσειρά.

Για αθέμιτο ανταγωνισμό από τους σκοπιανούς  κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος, Στέλιος Μπουτάρης. «Μαζί με τον ΣΕΟ στείλαμε επιστολή στην Prowein, την οποία κοινοποιήσαμε και στο υπουργείο Εξωτερικών. Είναι ένα δύσκολο θέμα, στο οποίο, όμως, έχουμε ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο μακεδονικός οίνος είναι κατοχυρωμένος στην κοινοτική νομοθεσία ως προϊόν με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ). Για εμάς το θέμα των «μακεδονικών» κρασιών δεν είναι ανοιχτό και δεν αποτελεί ζήτημα προς διαβούλευση μεταξύ διακρατικών επιτροπών. Είναι ένας όρος, που ανήκει στην Ελλάδα και όχι στους γείτονές μας», επεσήμανε.

«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου» για τους σκοπιανούς, που προκαλούν και πάλι, λίγες μέρες μετά την έκθεση τουρισμού του Βερολίνου, όπου πάλι μας μοστράρισαν το welcome to Macedonia. Καλά ψευτομακεδονικά κρασιά λοιπόν!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής