breaking news Νέο

Μπροστά και πίσω από την κάμερα

Μπροστά και πίσω από την κάμερα

• Ολιγομελής υπήρξε η αποστολή της ομάδας των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Αναγέννησης Δερυνειας στο ταξίδι της στην Ελλάδα, καθ΄ ότι δεν υπερέβαινε τα 16 άτομα (ανάμεσα σ’ αυτά και τρεις γυναικείες παρουσίες) όπου βρέθηκε να περνά τις μέρες της στη Θεσσαλονίκη με βόλτες στην πόλη και επισκέψεις σε αξιοθέατα.

• Την δε ημέρα της 18ης Μαρτίου οι Κύπριοι επελεξαν να περάσουν στη Βέροια συνδυάζοντας την και με την διεξαγωγή μιας φιλικής συναντησης με τις παλιές δόξες της “Βασίλισσας του βορρά”, που είχε προγραμματισθεί από πολυ νωρίς βέβαια, το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Δημοτικό στάδιο της πόλης.

• Οσο για την μεταφορά των μελών της Κυπριακής αποστολής από τη Θεσσαλονίκη - στην οποία διέμειναν στο Ξενοδοχείο abc - στην Βέροια φρόντισε ο γνωστότατος τουριστικός πράκτορας Δάνος Φιλιππίδης με το μικρό και ευέλικτο πουλμανάκι που διαθέτει, όπως φυσικά και για την επιστροφή τους στη Θεσσαλονίκη. Χθες στις 7.30μ.μ. η αποστολή της Αναγέννησης Δερύνειας “πέταξε” για Λάρνακα, με ολα τα μέλη της να επιστρέφουν στην Κύπρο με τις καλύτερες εντυπώσεις από το πέρασμα της σε Θεσσαλονίκη και Βέροια.

• Με την άφιξη τους στη Βέροια τη Δευτέρα στις 11 το πρωί, όλα τα μέλη της Κυπριακής αποστολής βρέθηκαν στον ατμοσφαιρικό χώρο του ART BOOKS CAFE “εκτός χάρτη”, τα οποία και υποδέχθηκε ο πρόεδρος και αρχηγός των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Βέροιας Τάκης Παπατζίκος. Με την ευκαιρία της παρουσίας του εκεί, οι Δερυνιώτες βρέθηκαν μπροστά στις υπεροχες φωτογραφίες του διαγωνισμού για τις ανθισμένες ροδακινιές του κάμπου της Ημαθίας, από τις οποίες και εντυπωσιάστηκαν, ενω αμέσως μετά... διασκορπίστηκαν στην πόλη.

• Με τον Δήμαρχο Δερύνειας Άντρος Καραγιάννη, συνοδευόμενο από τους Τάκη Παπατζίκο, Θωμά Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Μιχαηλίδη, να επισκέπτεται το Δημαρχείο και να έχει συνάντηση με τον ομόλογο του Κώστα Βοργιαζίδη (βλέπε ρεπορτάζ στη σελίδα 3), ενω ολοι οι υπόλοιποι της Κυπριακής  παρέας να περιδιαβαίνουν τους κεντρικους δρόμους της Βέροιας, να γεύονται τοπικές λιχουδιές, αλλά και να προβαίνουν σε αγορές ειδών ρουχισμού, μένοντας - οπως μας μετέφεραν - πολύ ευχαριστημένοι από τις πολύ καλες τιμές που βρήκαν!

• Από τις 15.00 άρχισαν να φθάνουν στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας οι παλιές δόξες της “Βασίλισσας του βορρά” και οι αντίστοιχες της Αναγέννησης Δερύνειας, για την μεταξύ τους φιλική συνάντηση που είχε προγραμματισθεί να δοθεί μια ώρα αργότερα (στις 4μ.μ.).

• Γιάννης Στοϊος, Αγγελος Σπυρίδων, Παναγιώτης Μιχαηλίδης, Θωμάς Παπαδόπουλος, Νίκος Τσιρέλας, Γιάννης Τραπεζανλίδης, Γιάννης Παπαφωτίου ηταν από τους πρώτους που πηραν θέση στον πάγκο των παλαιμάχων της Βέροιας, αφού πρωτα δέχθηκαν τα φλας των Δημοσιογράφων.

• Εκεί, από κοντά και οι φίλοι - υποστηρικτές της ομάδας των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Βέροιας, Απόστολος Νεστορόπουλος (ο οποίος και έχει θέσει υποψηφιότητα για τις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα), Αιμίλιος Χριστοφορίδης, Πάπαρης Αδάμος (ο χρηματοδότης των “κυανέρυθρων” της Βέροιας), Αντώνης Μπιζέτας (ο άνθρωπος που δεν χάνει εντός, αλλά και εκτός έδρας, φιλικό ματς των Βετεράνων παικτών της θρυλικής “Βασίλισσας του βορρά”), Δάνος Φιλιππίδης και Τάκης Πάζος (ο οποίος αγωνίσθηκε για ένα φεγγάρι στη ΒΕΡΟΙΑ και συνδέεται με κουμπαριά με τον Τάκη Παπατζίκο και ηρθε από Νάουσα).

• Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣΗ Στέργιος Μουρτζίλας και υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Π.Ε. Ημαθίας, ο Αντιπρόεδρος της Ενωσης μας Κώστας Μαστοροδήμος, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Παύλος Παυλίδης, η Περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα με την φίλη και κολλητή της Αθανασία Γιαμουστάρη, οι Αντιδήμαρχοι Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς και Βασίλης Παπαδόπουλος έδωσαν • Σ’ ένα τέτοιο φιλικό παιχνίδι δεν θα μπορούσε να λείψει και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας, Στέφανος Αποστολίδης, την παρουσία του οποίου, όπως και την συμπαράσταση του στους παλαίμαχους της ομάδας, εκθείαζε συνεχώς ο Τάκης Παπατζίκος.

• Παρούσα στο ματς και η σύζυγος του μη εν ζωή εδώ και κάποια χρόνια παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Βέροιας Γιώργου Τερζή και μητέρα του Αποστόλη Τερζή, συνεργάτης του νυν προπονητή του Άρη Θεσσαλονίκης Σάββα Παντελίδη.

• Ανάμεσα στις παρουσίες της συνάντησης και ο παλαίμαχος παίκτης της Αλεξάνδρειας, Στέφανος Τριανταφυλλίδης, ενω ο “ΛΕ.ΚΕ” (Λευτέρης Κελεσίδης) βρέθηκε στο παιχνίδι χωρίς να αγωνισθεί, αλλά να γίνει αντικείμενο συζήτησης, για το ότι στο μπουφάν του έφερε ένα αυτοκόλητο με το τριφύλι του Παναθηναϊκού. “Εγώ δεν είμαι Παναθηναϊκός, αλλά μου το κόλλησαν” έλεγε και απαντούσε σε καθένα που ρωτούσε γ’ αυτό πάνω του.

• Ο Θωμάς Μπιγκάνος, που μεσολάβησε για το φιλικό που δόθηκε ανάμεσα στις δυο ομάδες, συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Δήμαρχο Δερύνειας Αντρος Καραγιάννη, τον οποίο προσεκάλεσε και βρέθηκε την Κυριακή στη Νάουσα, που εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας και η επέτειος της κήρυξης της επανάστασης του 1822. Μάλιστα, ο Άντρος Καραγιάννης κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Ηρωϊκή πόλη του Δήμου Ναουσας βρέθηκε, τόσο με τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και Δήμαρχο Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη όσο και με τον (ορκισθέντα πριν από λίγο καιρό) Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Αγγελο Τόλκα.

• Παρόντες στο φιλικό παιχνίδι της Δευτέρας και οι εκολλαπτόμενοι άσσοι της Ακαδημίας Μακροχωρίου, προπονητής της οποίας είναι ο συμπαθής Θανάσης Παπαστέργιος.

• Λίγο πριν την έναρξη του φιλικού παιχνιδιοιύ ο Στέργιος Διαμάντης, πρόεδρος του ΝΠ ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας, ηταν αυτός που αισθάνθηκε την ανάγκη να πει δυο λόγια στις αποστολές των δυο ομάδων, ενω ανταλλάχθηκαν και αναμνηστικά μεταξύ των αγωνιζομένων.

• Μάλιστα, ο κ. Διαμάντης απευθυνόμενος προς τους αδελφους μας Κυπρίους, αφου πρώτα θυμήθηκε τα ταξίδια που πραγματοποίησε στην Μαρτυρική Μεγαλόνησο, είχε να πει: “Θέλω την επόμενη φορά που θα βρεθώ στην Κύπρο να είναι ενωμένη και πάλι!”

• Λίγο μετά την ολοκλήρωση του φιλικού αγώνα οι αποστολές των δυο ομάδων παρακάθισαν σε γευμα στην ψησταριά “3 Σκαλοπάτια” (που λειτουργεί από το 1950 στη Βέροια και συνεχίζει τώρα με ιδιοκτήτη τον Μπουτζουρίδη Βασίλη), το οποίο παρείχε το ΝΠ ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας. Τον πρόεδρο του οποίου Στέργιο Διαμάντη ευχαρίστησε ο Τάκης Παπατζίκος, οπως και για την αθλοθέτηση κυπέλλου και πλακέτας από πλευρας Δήμου.

• Αφθονο γέλιο - όπως συμβαίνει κάθε φορά άλλωστε - σκόρπισαν οι ατάκες του Γιώργου Χατζάρα κατά την διάρκεια του αγώνα, ενω όταν προέβη σε αλλαγή του βασικού τερματοφύλακα Ταραμονλή, με τον Αλβανικής καταγωγής Ασλάνη Λευτέρι, ανέφερε για τον τελευταίο: “Εμένα μου είπαν ότι έπαιζε στην Ισπανική Βαλένθια, αλλα θα φανεί κάτι τέτοιο...”. Μάλιστα, ο “Χάτζο” πήγε να κάνει “κόλπο γκρόσο” για να πάρει τη νίκη στο φιλικό ματς, βάζοντας για κάποια λεπτά τον Ταραμονλή να παίξει φουνταριστός, αλλά δεν του βγήκε τελικά! (Πάντως καλή η σκέψη Γιώργο...).

• Οπως ενημέρωσε ο Τάκης Παπατζίκος, προγραμματίζονται να δοθούν δυο φιλικά ματς μέσα στην περίοδο της Άνοιξης με αντιπάλους τους Παλαίμαχους του Παναιτωλικού και της Κορίνθου, λόγω Σάκη Περαχωρίτη!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής