breaking news Νέο

Συνάντηση του δημάρχου Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη με το δήμαρχο Δερύνειας Α. Καραγιάννη

  • Συνάντηση του δημάρχου Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη με το δήμαρχο Δερύνειας Α. Καραγιάννη
  • Συνάντηση του δημάρχου Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη με το δήμαρχο Δερύνειας Α. Καραγιάννη

Με την ευκαιρία του ταξιδιού της στην Ελλάδα, η ομάδα των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Αναγέννησης Δερύνειας βρέθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι (προερχόμενη από Θεσσαλονίκη) στη Βέροια, καλεσμένη από την αντίστοιχη του ΓΑΣ και της ΠΑΕ Βέροια, για μια φιλική αναμέτρηση, η οποία και διεξήχθη το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας των Κυπρίων στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος (Αντρέας) Καραγιάννης, ο οποίος και ηγείτο της αποστολής της ομάδας, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο και είχε συνάντηση μισής ώρας περίπου με τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη. Στη συνάντηση αυτή, στην οποία παρόντες ήταν ο πρόεδρος και αρχηγός της ομάδας των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΓΑΣ ως ΠΑΕ Βέροια Τάκης Παπατζίκος, οι παλιές δομές του συλλόγου Θωμάς Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Μιχαηλίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του ΝΠ ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Στέργιος Διαμάντης, οι δύο Δήμαρχοι επικεντρώθηκαν σε ζητήματα Τουρισμού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Εμείς προσπαθούμε να προωθήσουμε τον τουρισμό στην ενδοχώρα, ενώ στην περιοχή μας έχουμε μια μεγάλη λαϊκή αγορά. Ακόμα, διεξάγουμε κάθε δύο χρόνια φεστιβάλ φράουλας, που έχει να κάνει σαν προϊόν κάτι αντίστοιχο με το ροδάκινό σας εδώ. Μάλιστα, η καλλιέργεια της φράουλας στη Δερύνεια γίνεται με τη μέθοδο της υδροπονίας, μία καινούργια μέθοδο. Στο φεστιβάλ αυτό προσελκύουμε 17.000 τουρίστες, σ' ένα Δήμο που αριθμεί 8.000 κατοίκους και στελεχώνεται με 19 υπαλλήλους (διοικητικοί και εργαζόμενοι). Έχουμε 30 ελεύθερους Δήμους και 9 κατεχόμενους, με την κυβέρνηση να θέλει να μειώσει τους ελεύθερους σε 15!», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης, ο οποίος επίσης τόνισε τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη μαρτυρική μεγαλόνησο.

Για την οποία – όπως σημείωσε - «τώρα θυμήθηκαν στην Ευρώπη ότι η εικόνα θα αλλάξει από αυτήν», ενώ στην αναφορά του ο κ. Καραγιάννης έφερε και το κυπριακό πρόβλημα, επισημαίνοντας προς τον κ. Βοργιαζίδη ότι «όπως εγώ, έτσι κι εσείς είστε της νεότερης γενιάς και ακούμε κάποια πράγματα από την άλλη πλευρά, την τουρκοκυπριακή, που δεν είναι ακριβώς έτσι. Γιατί ακούγοντας από κει, μπορώ να πω ότι είναι πιο πολλά τα πράγματα που μας ενώνουν».

Από την πλευρά του ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε στον κ. Καραγιάννη την επιδίωξη του Δήμου Βέροιας «να προσπαθήσουμε να κάνουμε γνωστή ευρύτερα την πόλη μας στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Και αυτό έχει να κάνει με την εξωστρέφεια. Έχουμε τεράστια πολιτιστική κληρονομιά. Αρκεί να σας πω ότι από εδώ ξεκίνησε ο Μ. Αλέξανδρος την εκστρατεία του στην Οικουμένη, εδώ είχαμε το βασιλιά Φίλιππο το Β' και ότι τη Βέροια επισκέφθηκε δύο φορές ο Απόστολος των Εθνών, ο Απόστολος Παύλος».

Ο κ. Βοργιαζίδης στη συζήτηση έβαλε και τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου που εκτιμάται ότι υπάρχουν σε οικόπεδα της ΑΟΖ Κύπρου και το πολύ μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή, με τη δημιουργία συμμαχιών και κοινών συμφερόντων που υπάρχουν.

 

Ανταλλαγή αναμνηστικών

Η συνάντηση των δύο δημάρχων ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών από τον έναν στον άλλο, με τον κ. Καραγιάννη επιπλέον να εύχεται καλή επιτυχία στον κ. Βοργιαζίδη στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου.

 

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής