breaking news Νέο

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην Αντωνιάδειο Στέγη Βέροιας, την Πέμπτη 21 Μαρτίου

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην Αντωνιάδειο Στέγη Βέροιας, την Πέμπτη 21 Μαρτίου

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Καλλιόπη Βέττα και ο συνθέτης και κιθαριστής Μανόλης Ανδρουλιδάκης συμπράττουν και παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Το δέντρο F. G. Lorca».
Στη συναυλία θα ακουστεί ολόκληρο το έργο "Romancero Gitano" σε μουσική του Μ. Θεοδωράκη (μετάφραση Οδ. Ελύτη), τραγούδια από τον κύκλο “Αχ, έρωτα!” σε μουσική του Χρ. Λεοντή (μετάφραση Λ. Παπαδόπουλου) και δύο τραγούδια σε μουσική του ίδιου του Λόρκα.
Ανάμεσα τους, το ομώνυμο έργο "Un árbol llamado Lorca" σε μουσική του Μανόλη Ανδρουλιδάκη και ποίηση του Χιλιανού ποιητή Jaime Svart.
Στη συναυλία θα ακουστεί ολόκληρο το έργο "Romancero Gitano" σε μουσική Μίκη 
Θα συμπράξει το κουαρτέτο εγχόρδων “L’ Anima” (Στέλλα Τσάνη – βιολί, Μπρουνίλντα Ευγενία Μάλο – βιολί, Franc Paulin Shestani – βιόλα, Λευκή Κολοβού – βιολοντσέλλο) και η Σουέλα Σέχου (κοντραμπάσο).
Η φωνητική αρτιότητα της Καλλιόπης Βέττα και η υψηλού επιπέδου κιθαριστική δεξιοτεχνία του Μανόλη Ανδρουλιδάκη, πάνω στην οποία στηρίζεται η ενορχήστρωση για Quinteto εγχόρδων, υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την τέχνη του ποιητή προσφέροντας στον ακροατή τους γλυκόπικρους καρπούς από "Το δέντρο F.G.Lorca". 
Μια εξαιρετική μουσική παράσταση που αναδεικνύει το ύφος, το χρώμα, τον πλούτο και τον διεθνή χαρακτήρα της Ελληνικής μουσικής, μέσα από τα ποιήματα του ποιητή, το έργο του οποίου είναι αυτό με τις περισσότερες μεταφράσεις, προσαρμογές και διασκευές στην ελληνική γλώσσα.

Πέμπτη 21/3, Αντωνιάδειος Στέγη
με την ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ (τραγούδι)
το ΜΑΝOΛΗ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ (κιθάρα-ενορχήστρωση)
και το ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ «L'ANIMA»

Ώρα 9.00 μ.μ. Αντωνιάδειος Στέγη, εισιτήρια 8€

Εισιτήρια θα βρείτε : 
στο Χώρο Τεχνών , 2331078100
στο Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο , 2331024612

Ελάτε χωρίς διαβατήριο να ταξιδέψουμε παρέα στο Αρχιπέλαγος της ποίησης ..

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής