breaking news Νέο

Επιστήμονες και επαγγελματίες υπέρ της Εκκλησίας

Επιστήμονες και επαγγελματίες υπέρ της Εκκλησίας

Την πλήρη αντίθεσή τους στην πρόταση της κυβέρνησης για αναθεώρηση των σχέσεων πολιτείας και εκκλησίας εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους επιστήμονες και επαγγελματίες, που έχουν διαπρέψει στους κλάδους τους.

«Η κοινή παρούσα δήλωσή μας θέτει τον πολιτικό μας κόσμο προ ανησυχητικών προβληματισμών, εάν η χώρα διοικείται σήμερα από κυβερνητική ηγεσία σεβόμενη την ιστορία και τις θεμελιακές αξίες του νέου ελληνικού κράτους», τονίζουν στην κοινή δήλωσή τους.

«Αποφασίσαμε να προβούμε στην εν προοιμίω κοινή δήλωσή μας, εν όψει ακατανόητης επιμονής της σημερινής εκτελεστικής εξουσίας της χώρας να προτείνει την αναθεώρηση του άρθρου 3 (Α' Μέροους – Τμ. Β') του εν ισχύ, Συντάγματος Περί Σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας, το περιεχόμενο του οποίου παρέμεινε ουσιωδώς αναλλοίωτο από της ιδρύσεως του νέου ελληνικού κράτους», αναφέρουν χαρακτηριστικά και παραθέτουν τους προβληματισμούς τους στη μακροσκελή δήλωσή τους. Μεταξύ άλλων την κοινή δήλωση υπογράφουν οι Δημήτριος Σέργιος, δικηγόρος Αρείου Πάγου, ο Αντώνης Λαμπαδιάρης, πρώην αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας,και ο Δημήτριος Καλαντζής, πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής