breaking news Νέο

Στράφι οι θυσίες δέκα χρόνων με τα μνημόνια;

Στράφι οι θυσίες δέκα χρόνων με τα μνημόνια;

«Στράφι οι θυσίες δέκα χρόνων με τα μνημόνια». Ποιός το λέει αυτό; Ο δρ Γιόακιμ Σταρμπάτι, ανεξάρτητος ευρωβουλευτής (εξελέγη με την εναλλακτική για τη Γερμανία - AFD. Ο ίδιος είναι επίσης καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Τίμπινγκεν κι ένας από τους πιο σεβαστούς οικονομολόγους στη Γερμανία και διεθνώς. Η δε οικονομική του πλατφόρμα ήταν ένας από τους βατήρες, όπου πάτησε το εθνικιστικό AFD, για να εκτοξεύσει τα ποσοστά του.

Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, ερωτηθείς για το εάν τόσα χρόνια θυσιών των Ελλήνων πήγαν χαμένα, δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια : «Ναι, πήγαν χαμένα. Κάνατε μεγάλη προσπάθεια για το τίποτα. Χάσατε 10 χρόνια».

Στο ερώτημα, μάλιστα, για το ότι μαέστρος αυτής της «συμφωνίας» ήταν η Γερμανία, η οποία με τη στάση της συνιστά μια άδικη συμπεριφορά από την πλευρά της κυβέρνησής σας προς την Ελλάδα, ο κ. Γιοακίμ Σταρμπάτι επισημαίνει : «Το 2010 η Ελλάδα ήταν ήδη χρεωκοπημένη, τότε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφρανγκ Σόιμπλε και η καγκελάριος Άνκελα Μέρκελ είπαν ότι θα ήταν καλό για την Ελλάδα, αν εγκατέλειπε την ευρωζώνη. Η Ελλάδα θα υποτιμούσε το νόμισμά της και στη συνέχεια οι επενδυτές θα έρχονταν, ώστε να δημιουργηθεί ανάπτυξη.

Τότε ήρθαν όλες οι μεγάλες τράπεζες στην κυρία Μέρκελ και στον κύριο Σόιμπλε και είπαν ότι είναι εκτεθειμένες στα ελληνικά ομόλογα. Είχαν πολλά ελληνικά ομόλογα οι τράπεζες (γερμανικές, γαλλικές, ιταλικές και κυρίως βρετανικές) κι έτσι φθάσαμε στη δημιουργία αυτών των πακέτων σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας.

Μία από τις συνέπειες αυτής της ιστορίας ήταν ότι στις 7 και τις 8 Μαϊου 2010 στις Βρυξέλλες δημιουργήθηκε το «αλεξίπτωτο» των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα δινόταν σε χώρες, οι οποίες θα αντιμετώπιζαν ανάλογα προβλήματα με την Ελλάδα. Το σκεπτικό ήταν ότι αν η Ελλάδα ετίθετο εκτός ευρωζώνης, τότε θα ακολουθούσαν και άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και δεν θα υπήρχε πλέον ευρωζώνη...».

Τέλος, στο ερώτημα για το εάν μπορεί να σταθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση άμα καταλυθεί η ευρωζώνη, ο κ. Σταρμπάτι ανέφερε: «Υπήρχε Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από το ευρώ, θα υπάρχει και μετά το ευρώ».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής