breaking news Νέο

Γ. Παπαγιάννης : «Έχουμε δικαίωμα για μια νέα Βέροια και θα το διεκδικήσουμε!»

Γ. Παπαγιάννης : «Έχουμε δικαίωμα για μια νέα Βέροια και θα το διεκδικήσουμε!»

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Παπαγιάννης παραχώρησε συνέντευξη στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ». Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» απάντησε στις ερωτήσεις μας για τις προτεραιότητές του, τις θέσεις του συνδυασμού του, τον «Κλεισθένη» και την επόμενη μέρα στο Δήμο Βέροιας. 

  • Κύριε Παπαγιάννη, ήσασταν από τους πρώτους που ανακοινώσατε την υποψηφιότητά σας για το δήμο της Βέροιας. Είστε έτοιμοι, ως δημοτική παράταξη, για τις εκλογές;

Τολμώ να σας πω πως ναι. Έχουμε συγκροτήσει ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από ανθρώπους έντιμους, ηθικούς, άφθαρτους με όρεξη και διάθεση για δουλειά, για προσφορά, γεμάτοι με φρέσκες ιδέες που εκπροσωπούν κάθε γωνιά του τόπου μας. Δεν πρόκειται για επαγγελματίες της πολιτικής, είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που τους ενώνει η ειλικρινής αγωνία για την επόμενη ημέρα του δήμου μας. Καταθέτουμε σε καθημερινή βάση τις προγραμματικές μας θέσεις, απλές, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις που είμαι βέβαιος πως θα βελτιώσουν στο μέγιστο βαθμό την καθημερινότητά μας. Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία, προτάσσουμε τις αρχές και τις αξίες της διαφάνειας, της ισότιμης και ισόρροπης ανάπτυξης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της χρηστής διαχείρισης, των ίσων ευκαιριών. Για να εγκαινιάσουμε μια νέα σχέση μεταξύ δημοτικής αρχής και δημοτών. Έχουμε δικαίωμα για μια νέα Βέροια και θα το διεκδικήσουμε!

  • Ο Κλεισθένης επιτάσσει συνεργασίες. Εσείς είστε διατεθειμένος να προχωρήσετε και αν ναι, με ποιους;

Κοιτάξτε, ο Κλεισθένης γεννά ασφαλώς μια νέα πραγματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι μια μεταρρύθμιση με μεγάλες αδυναμίες, αυτό είναι σαφές, πλην όμως, εμείς δεν πρόκειται να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Αυτοί είναι οι όροι του πολιτικού παιχνιδιού, τους αποδεχόμαστε και προχωράμε. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μείνει ο δήμος ακέφαλος. Είμαστε υπέρ του έντιμου διαλόγου, καλούμαστε όλοι οι υποψήφιοι να προτάξουμε το καλό και το συμφέρον της πόλης. Ασφαλώς υπάρχουν και κόκκινες γραμμές, γραμμές που εμείς δεν θα επιτρέψουμε να ξεθωριάσουν. Στα εθνικά θέματα είμαστε ανυποχώρητοι, δεν χωρούν ούτε αστερίσκοι, ούτε υποσημειώσεις. Στο πλαίσιο αυτό έχω καλέσει όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους, να δεχτούν να συμμετάσχουμε όλοι σε μια δημόσια συζήτηση, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να καταθέσουμε τις θέσεις μας και να κάνουμε ένα γόνιμο διάλογο ενώπιον του κριτή όλων μας, του λαού του τόπου μας. Είμαι βέβαιος πως μέσα από μια έντιμη και ειλικρινή συζήτηση θα μπορέσουμε να «χτίσουμε» μια καλή βάση και για την επόμενη ημέρα.

  • Από τη συζήτηση της επόμενης ημέρας που αναφέρατε, αποκλείετε το νυν δήμαρχο Βέροιας;

Κοιτάξτε, δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κύριο Βοργιαζίδη. Σε επίπεδο, όμως, διαχείρισης του δήμου Βέροιας του καταλογίζω συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες. Σε κάθε περίπτωση, είναι στρατηγική μας επιλογή να πραγματοποιήσουμε ένα προεκλογικό αγώνα με σοβαρότητα, με ήθος, με ειλικρίνεια, σεβασμό και μετριοπάθεια. Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά το πώς η Βέροια οδηγήθηκε στην απαξίωση και ποιοι την οδήγησαν εκεί. Αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές θα το αξιοποιήσουμε δημιουργικά, ώστε να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα του δήμου: Για την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των οικονομικών, για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος, για την έμπρακτη στήριξη του αγροτικού τομέα, για την ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων, για την προσέλκυση επενδύσεων, για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για την καθαριότητα της πόλης, για όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τις βαθιές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος μας, ώστε να επιστρέψει στην κανονικότητα. Θέλουμε έναν προεκλογικό αγώνα αρχών και αξιών, η Βέροια εξαντλήθηκε από τις αδιέξοδες εντάσεις.

  • Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας, εάν εκλεγείτε δήμαρχος;

Στην εκλογική αυτή αναμέτρηση θα αποφασίσουμε αν θέλουμε πραγματικά την ανατροπή με το παρελθόν, αν μείνουμε καθηλωμένοι στην ανάπτυξη δύο ταχυτήτων ή ανάπτυξη για όλο το δήμο Βέροιας  και για όλους τους Βεροιώτες και τις Βεροιώτισσες. Εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε την ψαλίδα να μεγαλώσει άλλο, τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται και ολόκληρες γειτονιές να υποβαθμίζονται. Η δική μας πρόταση είναι να δώσουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη με τρόπο ολοκληρωμένο και ισόρροπο. Αυτές οι εκλογές είναι οι εκλογές των αδικημένων. Είναι οι εκλογές του Προμηθέα, της Κυψέλης, των εργατικών κατοικιών, του Εργοχωρίου, του Μακροχωρίου, της Βεργίνας, της Λυκόγιαννης, της Πατρίδας, του Αγίου Γεωργίου, όλων των τοπικών κοινοτήτων. Αυτές όλες τις γειτονιές και τις κοινότητες μας είναι που αφορούν οι εκλογές, γιατί είναι σε αυτές όλες τις συνοικίες που ζούμε καθημερινά και απαιτούμε βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Η πρότασή μας είναι η κατάρτιση ενός 4ετούς πλάνου ξεχωριστά για κάθε συνοικία, για έργα υποδομών και δικτύων.  Δρόμοι, πλατείες, πράσινο, καθαριότητα, εμπορική δραστηριότητα, χώροι άθλησης για τους νέους μας, χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων. Απώτερος στόχος μας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καλύτερο περιβάλλον εργασίας, η οικονομική ανάπτυξη, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

  • Βλέπουμε πως στο πρόγραμμα σας κύριε Παπαγιάννη έχετε δώσει μεγάλη σημασία στον αγροτικό τομέα. Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποιες από τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβετε;

Ασφαλώς, γιατί είμαστε ένας τόπος κατεξοχήν αγροτικός και γιατί πιστεύουμε πως η βελτίωση της παραγωγής, η τόνωση της εξωστρέφειας, η αύξηση του εισοδήματος αγροτών και κτηνοτρόφων είναι τα μεγάλα στοιχήματα για εμάς και για τους αγρότες μας, που χρειάζονται μια δημοτική αρχή σύμμαχό τους και όχι απλό παρατηρητή των εξελίξεων. Δεσμευόμαστε για την ουσιαστική, έμπρακτη στήριξη του αγροτικού κόσμου μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε άμεσα. Αναγνωρίζοντας για παράδειγμα, την κορυφαία σημασία της συμβουλευτικής στον πρωτογενή τομέα για την αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών των προϊόντων του τόπου μας, θα προωθήσουμε άμεσα τη σύσταση Γραφείου Συμβουλευτικής για τους αγρότες εντός της νέας, αυτοτελούς πλέον Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης. Παράλληλα ο δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων, ημερίδων και συνεδρίων, με αναφορά στον πρωτογενή τομέα, ώστε να δώσουμε ώθηση στο συνεδριακό τουρισμό, με προφανή οφέλη για τον τόπο. Θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να πετύχουμε τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό του αγροτικού οδικού μας δικτύου, ώστε να διευκολύνουμε αγρότες και κτηνοτρόφους του τόπου μας στην καθημερινότητά τους. Είναι σαφές, πως η ευχερέστερη πρόσβαση των αγροτών στις καλλιέργειές τους θα εξασφαλιστεί μέσα από τις απαραίτητες ασφαλτοστρώσεις και άλλες παρεμβάσεις, παρεμβάσεις κομβικές, που δυστυχώς δεν έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου με έργα ουσίας, όπως την υπογειοποίηση των δικτύων άρδευσης, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των αγροτών μας, ώστε να εξασφαλίσουμε επάρκεια νερού για τις καλλιέργειες. Ακόμη, δεσμεύτηκα δημόσια πως θα αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα για εμάς η εγκατάσταση σύγχρονων, νέων γεμιστικών βυτίων σε κάθε τοπική κοινότητα, ώστε να βοηθήσουμε τους συνδημότες μας στην καθημερινότητά τους. Δεν επιτρέπεται, για παράδειγμα, το μοναδικό γεμιστικό των βυτίων, με τα οποία ψεκάζουν οι αγρότες στην ευρύτερη περιοχή του Άμμου και καλύπτει χιλιάδες στρέμματα, να βρίσκεται επί σειρά ετών, σε κακή κατάσταση ασυντήρητο, σκουριασμένο. Αυτό, δείχνει, τουλάχιστον ασέβεια προς τους αγρότες μας και αυτές οι συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνουν πλέον ανεκτές».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής