breaking news Νέο

Η «μάχη» του τίτλου και της... σωτηρίας

Η «μάχη» του τίτλου και της... σωτηρίας

Έξι αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η κανονική διαρκεια του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της Ένωσης μας και από την στιγμή που δεν κατάφερε ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος να εκμεταλλευθεί το στραβοπάτημα της Νάουσας και την ήττα της από τον συμπολίτη της Αχιλλέα η τετράδα των πλεϊ οφ φαίνεται να έχει “κλειδώσει”.

Τρίκαλα, ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, Ροδοχώρι και Νάουσα, όπως όλα δείχνουν θα είναι οι τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή, μέσα από την διαδικασία των πλεϊ οφ.

Από κει και πέρα δίνεται η μάχη για καλύτερο πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα των τεσσάρων έτσι ώστε να αποκτήσουν πλεονέκτημα έδρας και κυρίως ποιός απο τους τέσσερις θα τερματίσει στην πρώτη θέση που δίνει και το απόλυτο πλεονέκτημα.

Αυτή τη στιγμή έξι αγωνιστικές πριν το τέλος ο Μ. Αλεξανδρος Τρικάλων που προηγείται με δυο βαθμούς του ΠΑΟΚ, τέσσερις του Ροδοχωρίου και οκτώ της Νάουσας αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την κατάκτησή της.

Η ομάδα των Τρικάλων μάλιστα έχει μόνο δυο παιχνιδια μακριά από το γήπεδό της με αντιπάλους που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα (τον ΑΟ Μαρίνας και τον Εθνικό Κλειδίου) ενω τα υπόλοιπα τέσσερα μεταξύ των οποίων τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος και τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου στην έδρα της, εκεί δηλαδή που μέχρι στιγμής παρουσιάζεται πολύ δυνατή. Κάτι που σημαίνει οτι μπορεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος να παει τρένο.

Ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας από τα έξι παιχνίδια που του απομένουν τα τέσσερα είναι εκτός έδρας όλα με αντιπάλους που παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία (Μαρίνα, Κλειδί, Επισκοπή, Παλαιοχώρι) και τα δύο μεταξύ των οποίων και ενα ντέρμπι με τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου (το δεύτερο είναι με τον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα) Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, στην έδρα του.

Το δυσκολότερο πρόγραμμα από τους τέσσερις της τετράδας των πλεϊ οφ το έχει ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου καθώς θα υποχρεωθεί να δώσει δύο αγώνες ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και τα Τρίκαλα μακριά από το γήπεδό του, ενω τα υπόλοιπα τέσσερα είναι με ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία (Χαρίεσσα εντός, Αχιλλέα Νάουσας εντός, ΑΟ Μαρίνας εντός και Αγρ. Αστέρα την μοναδική αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα που αντιμετωπίζει επίσης εντός έδρας. Ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου λοιπόν είναι μόνο δυο αγώνες μακριά από το γήπεδό του όμως και οι δύο είναι φωτιά.

Η Νάουσα που στην κυριολεξία με την προχθεσινή ήττα από τον συμπολίτη της Αχιλλέα πέταξε στα “σκουπίδια” το μεγάλο διπλό που πήρε στο Ροδοχώρι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα δώσει τρεις αγώνες στην έδρα της (Αγία Βαρβάρα, Αρη Παλαιοχωρίου, Μακροχώρι) και τρεις μακριά από αυτή (Επισκοπή, Κοπανό, Αγία Μαρίνα) και όπως έδειξε στα τελευταία της παιχνίδια μπορεί να πάει τρένο μέχρι το τέλος, όπως όμως μπορεί να σκοντάψει και στον πιο βατό αντίπαλο.

 

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Ενδιαφέρουσα όμως “μάχη” γίνεται και στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με τις ομάδες που αγωνίζονται να παραμείνουν στην κατηγορία είτε μέσα από την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ αουτ είτε δίχως αυτήν.

Οι δυο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πινακα όπως επανειλημμένα έχει γραφεί οδηγούν στον απευθείας υποβιβασμό και αυτή τη στιγμή παλεύουν τέσσερις ομάδες για να τις αποφύγουν. Ο ΑΟ Μαρίνας που έχει 18 βαθμούς, ο Εθνικός Κλειδίου με 17, ο Φίλιππος Μελίκης με 12 και ο Αγρ. Αστέρας Αγίας Βαρβάρας με 7.

Το δυσκολότερο έργο ασφαλώς το έχει ο Αγρ. Αστέρας Αγίας Βαρβάρας καθώς εκτος από τους 10 βαθμούς που θα πρέπει να καλύψει μέσα τις εξι αγωνιστικές που απομένουν έχει να αντιμετωπίσει και τρεις από τις τέσσερις ομάδες των πλεϊ οφ (Νάουσα, Τρίκαλα, ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας) εκτός έδρας. Ετσι αν χάσει τα τρία αυτά παιχνίδια με κανέναν συνδυασμό δεν μπορεί να ξεφύγει από τις δυο τελευταίες θέσεις.

Σε δυσχερή θέση όμως βρίσκεται και ο Φίλιππος Μελίκης κυρίως λόγω των 5 βαθμών που τον χωρίζουν από τον Εθνικό Κλειδίου τον οποίο φαίνεται να κυνηγάει, παρότι τελευταία στο κόλπο μπήκε και ο ΑΟ Μαρίνας που μπορεί να έχει έναν βαθμό περισσότερο από το Κλειδί το υπόλοιπο πρόγραμμα του όμως είναι σαφώς δυσκολότερο καθώς τα δυο από τα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια του είναι με τον ΠΑΟΚ και τα Τρίκαλα (τα άλλα δύο είναι με το Πλατύ και το Κλειδί) ενω εκτός έδρας παίζει και με το Ροδοχώρι. Τρία λοιπόν από τα έξι παιχνίδια που της απομένουν της Μαρίνας είναι με ομάδες της τετράδας των πλεϊ οφ (ΠΑΟΚ, Τρίκαλα, Ροδοχώρι).

Σίγουρα το πιο δύσκολο πρόγραμμα και από τις τέσσερις ομάδες που παλεύουν να αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό.

Εδώ θεωρούμε οτι πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του αγώνα Εθνικού Κλειδίου - Φιλίππου Μελίκης που θα διεξαχθεί το Σάββατο. Αν κερδίσει η ομάδα του Κλειδίου και αυξήσει την διαφορά της από τους 5 στους 8 βαθμούς τότε μάλλον εξασφαλίζει την συμμετοχή της στα πλεϊ αουτ. Αν κερδίσει ο Φίλιππος βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για την σωτηρία του.

Ακόμη όμως κι αν ηττηθεί η ομάδα της Μελίκης το Σάββατο από τον Εθνικό Κλειδίου θα συνεχίσει να ελπίζει μόνο που θα πρέπει να αλλάξει στόχο και να κυνηγήσει πλεον τον ΑΟ Μαρίνας που έχει όπως ήδη αναφέραμε το δυσκολότερο πρόγραμμα από όλες τις ομάδες που παλεύουν να αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό.

Οσον αφορά τα πλεϊ αουτ και τις ομάδες που αγωνίζονται να τα αποφύγουν έχουμε νέα δεδομένα, αφου όπως είχαμε προβλέψει την προηγούμενη φορά που είχαμε αναφερθεί στο θέμα σε περιπέτειες και μάλιστα σοβαρές μπαίνει ο Κεραυνός Επισκοπης που έχει δύσκολο πρόγραμμα και επιπλέον μπήκε και στη ζώνη των πλεϊ αουτ.

Συγκεκριμένα η ομάδα της Επισκοπής από τα τρία εντός έδρας παιχνίδια που της απομενουν τα δύο είναι με ομάδες της πρώτης τετράδας (Νάουσα και ΠΑΟΚ) το τρίτο με την Χαρίεσσα ενω εκτός έδρας παίζει με την Αγία Μαρίνα, την Μελίκη και τον Αχιλλέα. Ομάδες που μόνο αδιαφορες δεν είναι.

Δύσκολα τα πράγματα και για τον Αρη Παλαιοχωρίου που εκτός του οτι υπολείπεται τρεις βαθμούς απο την ζώνη των πλεϊ αουτ έχει και σχετικά δύσκολο πρόγραμμα καθώς αντιμετωπίζει την Νάουσα εκτός και τον ΠΑΟΚ εντός εδρας, το Μακροχώρι εκτός, την Αγία Μαρίνα εντός την Μελίκη εντος και την Χαρίεσσα εκτός.

Αντίθετα καλύτερα από όσο τα περίμεναν φαίνεται να εξελίσσονται τα πράγματα για το Μακροχώρι και τον Αχιλλέα Νάουσας που αυτή τη στιγμή έχουν μια διαφορά τεσσάρων και τριών βαθμών από τον Κεραυνό Επισκοπης που βρίσκεται στα όρια της ζώνης των πλεϊ αουτ, έχουν ένα σχετικά βατό πρόγραμνμα και επι πλεον δείχνουν ότι βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Το Μακροχώρι έχει 4 βαθμούς “αέρα” και παίζει με το Παλαιοχώρι εντός, τον Κοπανό εκτός το Πλατύ εκτός, την Αγία Μαρίνα εντός, την Νάουσα εκτός και τη Μελίκη εντός.

Ο Αχιλλέας Νάουσας με 3 βαθμούς “αέρα” αντιμετωπίζει τα Τρίκαλα εκτος, την Μαρίνα εντός, το Ροδοχώρι εκτός, το Κλειδί εντος, την Αγία Βαρβάρα εκτός και την Επισκοπη εντός.

Οσον αφορά την Αγία Μαρίνα που αυτή τη στιγμή απέχει δυο βαθμούς από την ζώνη των πλεί αουτ εξακολουθούμε να πιστεύουμε όμως οτι δεν πρόκειται να μπλέξει σε περιπέτειες παρότι το υπόλοιπο πρόγραμμα της παρουσιάζει δυσκολίες καθώς αντιμετωπίζει την Επισκοπή εντός, το Παλαιοχώρι εκτός, τον Κοπανό εντός, το Μακροχώρι εκτός, το Πλατύ εκτός και τη Νάουσα εντός.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής